Tuesday, February 28, 2012

rv23+1

Tänään oli 3d ultra. Käytiin Felicitas klinikalla sitten  loppujen lopuksi (lueskeltuani arvosteluja Brunosta ja Femedasta ja toisaalta taas Kurjesta ja Delicitaksesta). Lyhyesti voin kyllä suositella lämpimästi, vaikka hiukan tyyristähän tuo oli (käynti + DVD about 250e ennen Kelan korvauksia, jotka saa 'ehkä' ja ne on muutamia kymppejä tms.).

Felicitas on klinikka, jossa myös paljon tehdään lapsettomuushoitoja yms. minkä huomasi muun muuassa siitä, että Kleenex-paketteja oli ihan joka paikassa - vastaanottotiskillä, lääkärin pöydällä, odotusaulassa... Tuntui melkein syylliseltä olla onnellisena paikassa, jossa on niin paljon surua.

Itse käynti kesti about 45 minuuttia, lääkäri (Tapio Kurki) oli todella ystävällinen, mukava, asiantunteva ja ammattitaitoinen. Saatiin about 17 minuuttia videota, jossa näkyy siis molempaa, 'normi'kuvaa ja 3d kuvaa.

Tällä käynnillä varmistui nyt varsin varmaksi, että pikkunen tyttönenhän siellä potkii <3

Samalla päästiin ihmettelemään erästä toista luonnon ihmettä. Mä en ole ikinä ollut vauvakuumeinen, tai välttämättä edes ajatellu vauvojen olevan 'kauniita'. Ne on tommosia otuksia, hetkittäin tosi söpöjäkin, mutta siis pieniä ihmisiä. Tuossa kun saatiin kuvaan meidän oma pikkuinen, olin heti aivan satavarma, että tämä on kaikkein kaunein sikiö maan päällä ja mitään toista noin suloista ja ihastuttavaa ei varmasti ole olemassa. Eihän kenenkään lapsi voi olla noin viehättävä. Ja kaunis.

Uskoisin tämän olevan normaali reaktio kaikissa vanhemmissa :)

Nyt pitäisi enää keksiä se nimi...

Ainiin, piti vielä sanoa että tämän viikon vihannes on punajuuri. Tein kuten uhkasin, raastoin paaaaljon punajuurta pannulle ja sekotin sekaan paaaaljon vuohenjuustoa ja vähän kermaa ja annoin kiehua kannen alla pitkään, kunnes siitä tuli ihanaa muhennosta. Suosittelen.

Ja vielä yksi juttu: musta on tosi kivaa, kun ihmiset ovat tänne kommentoineet ja oon sitä kautta löytäny monia uusia kivoja blogeja seurattavaksi - ja ihan oikeasti luen ilolla niitä kaikkia :)

4 comments:

 1. Onnea tytöstä, tulevaisuus on tyttöjen :)

  Mutta herramunjee, kakssataaviiskymppiä o_0 Mää oon niin pihi, että tuohon hintaan olis pitänyt jo päästä keskustelemaan lapsen kanssa nimivaihtoehdoista ja siitä, koitetaanko kestovaippoja vai mennäänkö kertiksillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha :D keskusteluyhteyttä yritettiin, mutta pikkunen ei ollut vielä valmis juttelemaan. Sinällään harmi, oltais tossa nimiasiassa ainakin otettu ihan mielellämme mielipiteitä vastaan ;)

   Laskeskeltiin vähän, että kokonaiskustannuksessa (seuraavan jo muutaman vuoden aikana) toi vajaa kaks ja puolsataa on melko pieni summa ja paljon iloa tuosta ultrasta kuitenkin oli :)

   Delete
 2. Oliskos pikkuisesta mahdollista saada jotain kuvaa tännekin?

  Minäkin harkitsin 4D:tä, mutta jäi sitten väliin, kun en ollut pääkaupunkiseudulla sopivaan aikaan, jotta olisi voinut saada Kela-korvausta, enkä viitsinyt sinne asti lähteä ihan varta vasten näillä bensanhinnoilla. Niissähän on joku viikkoraja mihin saakka Kela korvaa ja jos menee liian myöhään, niin sitä ei katsota enää lääketieteellisesti perustelluksi. Vertailin ultrien hintoja ja Helsingissä olisi ollut edullisinta. Lähimpään 4D:hen meillä olis ollut matkaa 250 km ja hintaa olisi ollut yli 300 e. Päätin sitten että käytetään se raha mieluummin johonkin "tärkeämpään".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitetaan kuva tulemaan seuraavaan entryyn :)

   Harmillista, että meni sen 4D:n kanssa noin vaikeaksi ja kalliiksi. Meillä oli tietty se etu, että matkaa tuonne klinikalle oli noin puolisen kilsaa kotoa (asutaan Helsingin keskustassa).

   Mä en kanssa tiedä tuleeko tosta mitään Kela-korvauksia, mutta se lekuri kuitenkin kehotti hakemaan. Ihan omaa mielenkiintoahan me siellä loppujen lopuksi oltiin.

   Ja niin, kyllähän sille rahalle olis (ollut) vaikka mitä muutakin käyttöä.. Kuten tilata vaikka kivoja lastenvaatteita netistä (gaaah, koitan hillitä itseäni!).

   Delete