Tuesday, March 13, 2012

rv25+1

Hitsi että päivät on taas sujahtanu nopeesti!

Ostettiin siis uus auto. Se on sininen ja turvallinen ja mukava ajaa ja saan puhelimeni bluetoothilla autoradioon kiinni ja voin soitella ja vastailla puheluihin sillä. Uskoisin, että sinne mahtuu myös rattaat ja se osui mukavasti käytännöllisyyden (mies halusi) ja sporttisuuden (mä halusin) väliin.

Lisäksi autonostomatkalla kävi ensimmäinen 'pakko ostaa lapselle' -niksahdus. Oltiin kävelemässä Lohjan Prisman kassoille (auto haettiin Lohjalta), kun silmiin osui lastentarvike -hylly, ja sieltä ihanat suloiset pehmot. Oli aivan pakko ottaa mukaan yksi pupu, erityisesti kun äkättiin sen nimi: Ainu ensipupu. Ensipupu! Niin sulosta!

Ainuhan on siis yksi varmaan suosituimmista vauvatarvikemerkeistä, mikä on sinällään kauhean harmillista, koska mun mielestä Ainu on aivan tosi nätti nimi ja ilman tätä yhteyttä olis täysin varteenotettava nimi lapselle.

Anyway, kuvassa koko pupukatras. Meille lähti vihreä ensipupu, joka nyt istuskelee mun näytön yläpuolella seinähyllyllä. Se on pehmeä ja suloinen ja hellyyttävä.


http://www.ainu.fi  - Ainu ensipupulauma

Other news: maha kasvaa ja potkii ja muljahtelee ja elää eloisaa elämäänsä. Kuulemma tällä viikolla pikkuselle kasvaa silmäripset. Silmäripset! Kaikkea se osaa kasvattaa! Kuulemma myös jos lapsi syntyisi nyt, se pysyisi (saataisiin pidettyä) jo melko hyvällä todennäköisyydellä hengissä. Ja se painaa tätä nykyä varmaan jo yli puolet meidän pupusta.

Vointi on ollut hyvä ja seesteinen, jos kohta koen pieniä paniikin hetkiä aina tajutessani, että tämä on (nähdäkseni) viimeinen viikko keskiraskautta ja ensi viikolla alkaa viimenen kolmannes. Gaaaah! Mihin tämä aika katoaa?

EDIT: Huh! Sain viikon lisäaikaa! Eli ensiviikko onkin vasta tokan kolmanneksen vika viikko ja SITTEN alkaa se vika kolmannes. 28. raskausviikko on siis (uuden ymmärryksen valossa) raskauden viimeisen kolmanneksen ensimmäinen viikko.

Lisäksi havahduin siihen, että ne vaunut olisi nyt hommattava - niissä kuulemma saattaa mennä parikin kuukautta ennen kuin saapuvat. Onneks mulla on kavereita, jotka osaa kertoa tällasia asioita.

EDIT: Ainiin, piti  myös mainita, että munakoisosta ei nyt tullutkaan tän viikon vihannesta, kun huomasin että sen ihanan reseptin vievän kokkaajalta tunteja aikaa. Tän viikon jokaiselle illalla on siunaantunut jotain menoa, joten jääköön odottamaan rauhallisempaa viikkoa.

Sen sijaan tein eilen mättöruokaa, eli Apetitin Hunajaiset muurikkakasviksia (kymmenen minuuttia paistinpannulla - tirsk, älä todellakaan usko tohon), possusuikaleita (paistetaan kunnes rapeita) ja Creme Bonjour Cuisine tatti-herkkusieni-kastike-mikälie sekaan, kun kaikki muutoin valmista. Annetaan kiehahtaa. Tulee hyvää.

4 comments:

 1. Jestas, alkaako sulla jo viimeinen kolmannes? Ihan vastahan mä aloin seuraamaan sun blogia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, huijasin! Tai siis tiesin väärin :) Eli vielähän tässä on ruhtinaallisesti kaksi kokonaista viikkoa ennenkuin se vika kolmannes alkaa. Eli 28. viikko on vikan kolmanneksen eka ja nyt ollaan 26. viikolla. Phuh. Sentäs.

   Pitääpä korjata tohon entryynkin :)

   Delete
 2. Hei toihan oli hyvän kuullosta toi munakoisoruoka. Mousakan/pyörtyneen imaamin kuulloista. Älä usko ihan tota suolausaikaa ainakaan: "Munakoisoviipaleet oli aiemmin välttämätöntä suolata ennen käyttöä kitkeryyden poistamiseksi. Nykylajikkeilla suolaus ei tuoreilla hedelmillä ole yleensä tarpeen, mutta suolauksen voi halutessaan tehdä.[5] Suolan annetaan seistä munakoisoviipaleen päällä neljännestunnin verran ja pinnalle nousseet pisarat pyyhitään pois talouspaperilla."

  ReplyDelete
 3. Hei hyvä, kiitoksia tästä! Mä luulen kanssa että toi vois olla hyvää, erityisesti kun bloggaaja sitä niin kovasti kehui. Luulen, että toi on kuitenkin jonain viikonloppuna valmistettava ruoka - ehkä viimeistään sitten äitiyslomalla :)

  Jos kokeilet joskus, niin kerro mitä tuli!

  ReplyDelete