Sunday, April 1, 2012

rv27+6

Matkalla kohti 29. viikkoa.

Käytiin eilen kavereilla kyläilemässä ja saunomassa ja puhe kääntyi - tietenkin - jossain vaiheessa synnytykseen (näillä itsellä puoltoistavuotias poikanen). Pariskunta kovasti suositteli doulaa, erityisesti koska synnytys oli ollut ehkä keskimääräistä vähän vaikeampi.

Mitä käteen jäi? Pieni paniikinpoikanen siitä, että mun tähänastinen lähestymistapa ('tieto lisää tuskaa, silmät kiinni ja carpe diem') ei ehkä sittenkään ole se paras mahdollinen. Että kannattaisi oikeasti oikeastaan valmistautua ja miettiä vähän mahdollisia tilanteita - mitä haluaa ja mitä ei halua.

Voin äkkiseltään sanoa, että en kyllä halua doulaa. Luultavasti se johtuu eniten mun omasta mielikuvasta niitä kohtaan. Mulla on kuitenkin sellainen olo, että doulan läsnäolo jotenkin rajottaisi mun omia valintoja ja saisin kauheaa syyllistämistä ja tuomitsemista siitä, jos haluankin kaikki mahdolliset puudutukset jne. Doulien tarkotus, nähdäkseni, on kuitenkin tukea juuri mahdollisimman luonnonmukaista synnytystä.

Sen sijaan - jos mahdollista - voisin mieluusti ottaa jonkun toisen tyypin, joka on ihan alansa expertti (kuten vaikkapa kätilö), jolla ei olisi mitään omaa agendaa, vaan tarjoaisi täysin neutraalisti kaikkia vaihtoehtoja, osaisi sanoa mikä on hyväksi milloinkin, hengata siellä ilman kiirettä ja kertoa mitä kaikkea tässä tulee tapahtumaan.

Ja ehkä vielä tärkeämpää, pitäisi varmaan alkaa itse vähän valmistautua.

Tähän liittyen näin sitten viime yönä unta, jossa kaveri (oikeastikin synnyttänyt) kertoi mulle synnytyksestään: oli ollut vesialtaassa, jossa oli haukia. Yksi hauki oli puraissut sormesta, jonka päätteeksi tämä kaverini oli sitten sanonut jollekin (miehelleen?), että 'pull my finger'. Mies oli kiskassut ja hoplaa, niin oli lapsivedet menny.

Todellisuudessa synnytys taitaa olla aika erilainen tapahtuma.

Eilen käytiin myös parilla kirpparilla kaverin kanssa. Suorastaan yllätyin siitä miten paljon tosi kivoja lastenvaatteita sieltä löytyi. Ja pakko tunnustaa, että mopo ehkä ihan vähän karkasti käsistä. Tosin koitin keskittyä sellaisiin vaatteisiin, joita ei tullut Kela-pakkauksen mukana, mutta joita kuitenkin voisi kuvitella tarvitsevansa. Ja annoin itselleni luvan ostaa vain alle 80cm vaatteita.

Mukaan tarttui (vasemmalta oikealle, noin suurinpiirtein): tummat lappuhaalarit, siniset reisarit, farkkuhameita 2kpl (toisessa mukana mätsäävät pöksyt, niin liikkistä!), perus tummat pussittavat housut, t-paita, vihree hame, valkoinen, pinkkipilkullinen juhlamekko, Addut kokoa 18 (okei, tää oli varmasti turhin ostos, mutta parilla eurolla, niiiiiin söpöt!), beiget housut ja vaaleanvihreä toinen juhlamekko.
Kaikenkaikkiaan oon ihan tyytyväinen - ja nyt ei pitäisi äkkiseltään tarvita hirveästi lisää. Pinkkiä kyllä karsastan edelleen, kuten värivalikoimista huomaa.

Anyway, olipa shoppailu kivaa! Ja halpaa!

Nyt on meidän olkkarikin tyhjentynyt, sohva ja nojatuolit lähti uusille omistajille. Seuraavaksi siis Ikeaan hankkimaan jotain vähän sopivampia kalusteita olkkariin..

11 comments:

 1. Kivan näköisiä vaatteita oot löytänyt, värimaailmakin näyttää aika silmää miellyttävältä. Noilla lastenvaatekirppiksillä on ihan parasta se, että saa oikeasti ihan järkyttävän kassillisen järkyttävän hyväkuntoista kamaa ihan pilkkahinnalla. Heti ensimmäisen käyntikerran jälkeen ainakin itselläni nousi huomattavasti kynnys ostaa kaupasta mitään uusia lastenvaatteita - niistä kun saa maksaa aika törkeän paljon enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sama homma, tuli sellanen olo, etten tosiaankaan aio lastenvaatekaupoille, ellei haussa oo jotain todella erikoista.

   Lastenvaatteissa - verrattuna aikuisten vaatteisiin - on se hyvä puoli, että lapset kasvaa niistä nopeasti ulos. Monia (esim. juhlavampia) vaatteita ei varmaan oo oikeasti käytetty kuin muutamia kertoja. Ei ihme, että pysyvät hyvässä kunnossa.

   Ja tosiaan, niitä vaatteita sai niin halvalla!

   Delete
 2. Mäkin haukoin henkeä, kun huomasin, että joku Anttilan suht' tavis body maksoi 19,90 EUR. Sillähän saa - öö - 20 bodya kirpparilta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No huh!

   Huolimatta siitä mitä sanoin edellisessä kommentissa, olin siis ajatellu vähän, että voisin ehkä jotain noita bodeja, joita tulee käytettyä tosi paljon ja jotka nuhjaantuu aika nopsaan, ehkä ostaa uusina. Mutta en todellakaan noilla hinnoilla..

   Voi olla fiksua käydä kyllä joskus vähän vertailemassa. Miten ne voisi maksaa tyyliin yli 7e?

   Delete
  2. Ei todella nuhjaannu niin nopeasti, että ehtisit sitä itse edes huomata. Ellet vaihda bodya tyyliin monta kertaa päivässä, joka päivä. Mutta miksi kukaan niin haluaisi tehdä on mulle mysteeri.

   Delete
  3. Okei, hyvä tietää!

   Jotenkin tosi monet niistä bodeista siellä kirpparilla oli aika nuhjaantuneita, mistä tämän siis päättelin. Voihan olla, että ne on menny useamman kierron läpi ennen kirpparille päätymistään.

   Delete
  4. Voi tietty olla, että meillä on eri käsitys nuhjaantumisesta :D Mut luulen, että kirppareilta ostavat äidit tulevat myös vieneeksi juttuja kirppareille.

   Mulla on sellaista kolmannen-tai-enemmän asteen kierrätysvaatetta vauvalle, ja musta se on vaan suloisen pehmoista. Jos nyt paikoin hieman tahraistakin.

   Delete
 3. Minä en oo ainakaan vielä pahemmin synnytystä miettinyt enkä panikoinut. Jotenkin luotan siihen, että ammattitaitoinen henkilökunta kertoo kyllä miten on parasta toimia. Jos menisin synnärille jonkun pitkän "toivelistan" kanssa niin varmasti tulisi vaan enemmän pettymyksiä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Malla, samaan luotan kyllä mä. Moni vaan sanoi, että sitä on niin sekasin siellä, että kandee vähän etukäteen miettiä minkälaisia asioita toivoo, että osaa mahdollisesti ehkä paremmin sitten itse tilanteessa vastata :)

   Ja siis sullahan on nyt niinkun synnytys tulossa any day now! Mahtavaa, paljon tsemppiä matkaan :)

   Delete
 4. Näin viime yönä ekaa kertaa unta synnytyksestä. Varmaan tän sun postauksen vuoksi. :) Synnytys alkoi 3 viikkoa ennen laskettua aikaa. Unessa en kyllä missään vaiheessa päässyt sinne synnytyssaliin saakka, kun heräsin kauheaan vessahätään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa, hienoa että saan nää synnytysunet kiertoon ;)

   Toivottavasti ei nyt ollu enneuni kuitenkaan!

   Delete