Friday, April 27, 2012

rv31+4

Neuvola nro 4 takana.

Olisi varmaan kannattanut katsoa etukäteen paljon normaali sf-mitta näille viikoille olisi, meinasin nimittäin vähän järkyttyä, kun kuulin mitan: 28,5cm. Viis senttiä lisää edellisestä kerrasta (joka oli viis viikkoa sitten)! Kyselin vähän epäuskoisena, että voiko tosiaan olla, johon neuvolatypy teki vielä uuden mittauksen - samalla tuloksella. Käyrälle laitettuna mitta olikin sitten juurikin tasan keskikäyrällä, eli just oikea määrä. Huh.

Jos maha kasvaa about sentin viikossa, niin ei ihme, että välillä on ollut aika kömpelö olo..

Paino oli ärsyttävästi just tänä aamuna 600g enemmän kuin eilen aamulla, mutta eipä siinä mitään. Neuvolatypy oli tyytyväinen painon kehitykseen. Pakko tosin tunnustaa, että ilman tota vatsatautia tässä välissä, paino olisi ollut taatusti paljon enemmän. Turvotustakin tossa ehti jo tulla.

Verenpaine ja hemoglobiini olivat molemmat vähän nousseet, mikä on hyvä juttu. Pissa oli puhdas. Enkä ollut testin mukaan masentunut.

Lisäksi tunnustelun päätteeksi neuvolatypy oli hyvin pitkälti vakuuttunut, että lapsi oli raivotarjonnassa (sillä hetkellä). Hyvä lapsi! Vielä kuitenkin voi kääntyillä ja vaihtaa asentoakin, mutta hyvällä tsägällä se on ja pysyy noin.

Eli tässä vielä:
Paino: +322 / vko (kokonaisnousu raskauden aikana 3,6kg)
Turvotus: +/-
Verenpaine: 121/72
HB: 122
Sf-mitta: 28,5cm
Syke: 140
Liikkeet: ++

Lisäksi liikkeitä pitäisi alkaa typyn mukaan seurata about kerran päivässä, että saa vähintään 10 liikettä kasaan tunnin sisään. Tän melskaajan kanssa se ei ole kyllä temppu eikä mikään. En usko, että koko päivän aikana on varmaan yhtään tuntia, jollon tuntuisi alle 10 liikettä.

Anyway. Raskausarpia en oo huomannut vielä, ja toivon todella ettei niitä hirveästi tulisikaan.

Ainiin, valitin myös oikean pakaran yöllisistä vihotteluista ja kuulemma issias-hermo menee jossain siellä ja usein se saattaa osottaa mieltään raskauden aikana. Onneks kuitenkin kipu ei häiritse unta ja häviää aina siinä vaiheessa, kun nousen sängystä.

Neuvolan kunniaksi tulin kaupan kautta kotiin tekemään etäpäivää ja söin Auralla kuorrutettua pitsaa ja suklaajätskiä, kunnes meinasin haljeta (juu, huomenna taas kevyemmin). Perjantai <3

2 comments:

  1. Löysin blogiisi, kiitos vinkistä! Keskustelimme taannoin (pääsiäisenä?) uskomuksesta, että vilkas lapsi on vilkas kohdussakin, ja tuli puheeksi, ettei esikoisen odottajalla ole oikein vertailukohtaa, paljonko lapsi tavallisesti kohdussa liikkuu. Itselläni rauhallisemman esikoisen kohdalla jouduin loppuraskaudessa välillä erityisesti tekemään liikelaskentaa: kyljelleen makaamaan ja laskemaan liikkeitä. Ja vilkkaamman nuoremman lapsen kohdalla tosiaan ei tarvinnut tuosta asiasta raskausaikana huolehtia, kun liikkeitä tuli hyvin paljon. -Mari

    ReplyDelete
  2. No, katsotaan minkälainen pikkuapina täältä on tulossa, liikelaskenta ei tosiaankaan tullu näillä liikemäärillä relevantilta :)

    Toisaalta, nähdäkseni loppuraskaudessa liikkeet kai usein hiljenee ihan tilanpuutteenkin takia. Mutta kai vilkkaat voi hyvin olla tosi vilkkaita ihan loppuun asti. Katsotaan mihin tää kehittyy..

    ReplyDelete