Monday, April 30, 2012

rv32+0

33. viikko. Huh.

Käväsin viikonloppuna ystävän kanssa Lapsimessuilla (ystävältä saadun ilmaislipun voimin) ja oli kyllä hyvä keikka. Pysähdyttiin kuuntelemaan luento aiheesta sormiruokailu ja vessahätäviestintä, ja molemmista aiheista jäi sellainen olo, että kannattaahan niitä nyt kokeilla. Ei siinä nyt mitään voi ainakaan menettää. Ainoa harmi on lapsen meneminen hoitoon / tarhaan about vuoden ikäisenä. Siellä tuskin kukaan ehtii / pystyy / haluaa koittaa ylläpitää näitä kotona opetettuja juttuja.

Aloin taas miettiä miten mukavaa olisi 'jakaa' nanny jonkun kanssa, jolla on about samanikäinen lapsonen. Lähipiirissä kaksi kaveripariskuntaa teki juuri näin ja homma ilmeisesti toimi hyvin. Tyyristähän se vaan on.. Mutta olisiko se hinta sitten kuitenkin sen väärti, että lapsella on hoitaja, jonka huomio jakautuu vain kahden - ei kahdenkymmenen - lapsen kesken. Ehkä. Anyone? Päivis? :)

Lisäksi lapsimessuilta tarttui mukaan pari äitiys/imetysvaatetta ja parit vaatteet pikkuselle. Kuvia to come.

Lapsimessujen kontrastiksi lähdin sitten sunnuntai-iltana vielä kymmenen aikaan Otaniemen teekkaribileisiin - eihän vappuperinnettä voi katkaista. Oikeastaan oon tavallaan vähän ylpeä, että jaksoin vielä lähteä, mutta tiesin kyllä jo etukäteen, etten tulis katumaan - siellä on aina hauskaa.

Hauskaa oli kyllä tänäkin vuonna - tosin vaikka lähdin kotiin jo puoli yhden aikaan, mulle jäi pieni kalvava syyllisyys siitä, että tälleen raskaana käyn hengailemassa tollasissa paikoissa. 

Naurettavaa, tiedetään, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että oon aivan vastuuton äiti, kun syntymättömän lapsen kanssa meen viettämään aikaa humalaisten teekkareiden kanssa ja pelaamaan juomapelejä (olkoonkin, että join tietenkin pelkkää vichyä ja limsaa ja juomapelitkin oli vain seisomista ringissä juttelemassa).

Ehkä tähän liittyy se, että koko viikonloppu on mennyt jotenkin vähän juhliessa. Perjantaina oltiin istumassa iltaa yhdellä kaveripariskunnalla, lauantai-iltana toisen kaveripariskunnan läksiäisissä, sunnuntaina teekkaribileet, tänään vappuaatto ja muita bileitä, huomenna vappupäivä jne... Jos en olis raskaana, maksa olisi todella kovilla.

Ja oikeasti - jos jaksaa mennä ja katsoa humalaisia ihmisiä ja on vielä hauskaa, niin eikai siinä mitään? Väentungoksia vältän, samoin korkeita desibelejä. Eiköhän tässä kohta ehdi piiiitkään olla jaksamatta ja lähtemättä, kunhan toi pikkunen on saatu maailmaan.

2 comments:

 1. Sanon nyt sit saman kuin tuolla Päivänkakkaran tontilla, että sormiruokailussa voi käydä niin, että kiinteiden kautta saatu energiamäärä jää sen verran vähäiseksi, että esim. yösyötöt voi olla arkipäivää vielä pitkään 6kk-päivän jälkeen. Sisareni muksulla kävi näin. Toki voi käydä toisinkin, mutta kannattaa silti tiedostaa, ettei sormiruokailu väistämättä ole joka suhteessa helpompaa kuin soseiden syöttäminen.

  Vessahätäviestintä on varmasti vaan mainio juttu, jos jaksaa! Harmittaa vieläkin, etten sitten kuitenkaan jaksanut.

  Ja lohduksi vielä, että ei lapsia päivähoidossakaan ole 20 per hoitaja, vaan pienimmille käsittääkseni neljä. Jos kuitenkin päivähoitoon päädytte :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sormiruokailusta joo, puhujat sanoivatkin jotain siitä, että imetyksen määrä on aika iso vielä tossa vaiheessa sitten. Jotenkin voisin kuvitella tuosta muodostuvan ehkä sitten jonkun lapselle ja äidille sopivan kombinaation :)

   Delete