Monday, October 13, 2014

2v-3kk-13pv & rv39+0

Mahailluusio. Nämä kuvat ovat otettu peräkkäin. Toinen edestä, toinen sivulta. Toissapäivänä.


Ei raskausmahaa?

RASKAUSMAHA!

Huomioita kuvista ja (mun) raskauksista ylipäätään:

1) Maha ei ole paljo sivuille levinnyt. Eteen kyllä. En edes muista miten ekassa raskaudessa.

2) Tässä raskaudessa olen addiktoitunut Nutellaan. Viime raskaudessa appelsiineihin. En tosin tiedä onko näistä kummallakaan mitään tekemistä itse raskauden kanssa.

3) Tässä raskaudessa olen näin loppua kohti ihan helisemässä ja toivon vauvan pikaista syntymää, että voisin taas esim. kävellä. Viime raskaudessa kävin tälle viikolle asti joogassa. Viikolla 40 en mennyt koska en enää kehdannut. Fyysisesti olisin ihan hyvin voinut.

4) Tässä raskaudessa ei tullut linea nigraa. Viime raskaudessa tuli. Tuntuu hassulta tämä eroavaisuus.

5) Tässä raskaudessa painoa on kertynyt. Viime raskaudessa toooooodella vähän.

6) Tässä raskaudessa olen vienyt vain yhden pissanäytteen labraan. Viime raskaudessa kiikutin niitä sinne joka ikisen neuvolan jälkeen.

7) Tässä raskaudessa oli vähän vähemmän pahoinvointia alkuvaiheessa, mutta enemmän päänsärkyjä kuin ekassa.

8) Tässä raskaudessa mulla ei ole ollut mahatauteja tai karmivia flunssia. Vain muutama ärsyttävä nuha.

9) Kuvien taustalla näkyvä Ikea-kassi kertoo, että olen kuin olenkin inspiroitunut Saaran Project 333:sta, eli tähtäimestä rakentaa vaatekaappi, jossa on vain vähän, mutta sitäkin laadukkaampia ja loppuun asti mietittyjä vaatteita. Ja samalla vähentää vaatteiden ostamista väkevällä kädellä (ja etsiä shoppaushimolle joku toinen purkukanava - no, onneksi on näitä kasvavia lapsia, joiden vaatekaappia pitää uusia jatkuvasti).

Tää on mietityttänyt mua kovasti tää projekti. Kuulostaa ihanteelliselta, mutta mulle on heti tullut mieleen monia sudenkuoppia. Tunnistan itsestäni tunnepukeutujan: jokaiseen fiilikseen pitäisi olla oma vaate. Toisaalta, päädyn silti aina pukemaan vain tiettyjä vaatteita. Ostan paljon mielikuvia.

Myös: en osaa arvata mistä vaatteesta tuleekin mun iätön suosikki ja mistä ei. Mun on vaikea pysyä yhdessä vaatekoossa. Raskaudet ja imetykset aside mun vaatekoko menee ja tulee (ehkä pitäisi olla vaatevarastot muutamaa eri kokoa ajatellen?). Katson ihania vaatteita ja haluaisin pukeutua niihin ja näyttää JUURI tuolta. Toden tullen valitsen sitten kuitenkin ne farkut ja lenkkarit. Ja tuhat muuta juttua.

Etenen tässä projektissa kuitenkin pikkuhiljalleen ja paljon tuossa Ikea-kassissa on raskausvaatteita (voi kyllä, toiveajatteluna oon alkanut jo viedä niitä pois!).

10) Meidän eteisen peilit pitäisi pestä.

11 comments:

 1. Heh, mullakaan ei maha sivulle levinnyt. Nyt on jäljellä enää rutistunut ilmapallo...häipyneekö enää vai jääkö ikuiseksi muistoksi.

  Mulla olis edessä vaatekaapin siivous mut ei näiden kahden kans ehdi. Onneks tällä viikolla äitikin saa vapaata, joka menee kai sit siivouksen lomassa. Ihanaa omaa aikaa...jee... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Neuvolatäti oli heti silleen 'onko siellä poika...??'. Kieltämättä vanhankansan merkkejä olisi: maha edessä, matalammat sykkeet ... Mutta 3D ultra kertoi toista. Toisaalta, koitan pitää mielen avoinna ;)

   Joo, vaatekaapin siivous ei kyllä oo yleensä ekana mielessä, kun on vähän vapaa-aikaa ;) tosin nyt kun vähän innostuin miettimään tota P333:sta, niin himoitsin kyllä päästä tyhjentämään ton rojukasan ja HUH se oli vapauttavaa!

   Delete
 2. Ihana massu (ai miten niin vauvakuume, eikä oo) !

  Menikö esikoinen yli lasketun ajan, ei tainnut ainakaan viikkokausia mennä? Jännän äärellä :) :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vauvakuume leviäääää ;) Toi eka oli 40+5, elän toivossa, että tää on aiemmin. Esim. tänään.

   Delete
 3. Hei, mahtavaa että säkin oot kiinnostunut P333:sta. Meidän täytyykin jutella tästä lisää kasvotusten sitten joskus. Itse olen saanut järkeä vaateosteluun eniten pitämällä kaikista ostoista listaa jo vuodesta 2008 (myös niihin käytetyistä rahasummista...). Aina vuoden vaihtuessa käyn ns. kehityskeskustelun itseni kanssa, että mistä ostetuista vaatteista tuli suosikit, ja mitkä jäi käyttämättä, ja miksi. Vielä hedelmällisempää on tarkastella kauempia vuosia, että mitkä vaatteet on käytössä vuosienkin päästä. Vain tällaisella analyysilla olen oppinut ennustamaan, että mistä vaatteista tulee pitkäikäinen kaveri minulle, ja minkälaisia vaatteita ei kannata harkitakaan ostavansa. Huteja tosin tulee edelleen toisinaan. Mut mut... Mä voisin puhua tästä vaikka koko päivän, eli jatketaan sitten kun taas nähdään.

  Ihana mahakuva!

  T. Aivi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohh, AIVI kommentoi blogia! Nyt kyllä mun happi ja maailmankirjat vähän seisahtui :)

   Mahtavaa kuulla (eniten vertaistuen takia), että säkin oot pyörinyt ton P333:n kanssa .. mutta siis olisit nyt joskus vähän promonnut, niin ehkä mäkin olisin valaistunut aiemmin! ;) Haluun kyllä kuulla kaiken kun taas nähdään!

   Toivottavasti olo on jo parempi ja jos alkaa näyttääl, että tää yks ei oikein meinaa tulla täältä ulos, niin voitaisiin kyllä koittaa nähdä vielä ennen vikaa ponnistusta :)

   Delete
  2. Myönnän että tulin alunperin tänne vakoilemaan että joko oot synnyttämässä. Harmi ettei kommentointini aiheuttama hapenseisahdus edistänyt tätä tavoitetta. Yritin kuitenkin. ;)

   En yleensä puhu ihmisten kanssa näistä vaate/shoppailuasioista, ehkä koen sen olevan jotenkin liian pinnallista, jollen tiedä että vastapuoli on myös vaatteista ja niiden laadusta kiinnostunut. Useamman vuoden ajan olen pyrkinyt järkeistämään vaateostelua, P333:een olen törmännyt vasta viime vuonna. Se projekti lopahti silloin raskauden takia, mutta nyt olen taas pyöritellyt aihetta aktiivisemmin.

   Jos oot loppuviikosta (esim. pe) tarmokkaana niin silloin mulla olisi hyvä mahdollisuus nähdä. Viestittele, miltä tuntuu.

   T. Aivi

   Delete
  3. Mun kanssa voi aina puhua vaatteista :) (ja kyllä kaikesta muustakin)

   Katotaan mikä fiilis perjantaina, viestitellään!

   Delete
 4. Oli pakko tulla vielä kertomaan, että olen myllännyt vaatekomeroa jo. Heti meni yks pussi täyteen kirppiskamaa mut ihanuuksia löytyi vain neljä vaatetta! Haluaisin säilyttää-pino oli isoin...kuinkahan montaa niistä vaatteista oikeasti kaipailen tulevaisuudessa. Mut hirvee hinku yhtäkkiä siivota kaikki ylimääräinen pois! Tänks vinkistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei mahtavaa! Jaettu inspiraatio on aina tuplainspiraatiota :)

   Delete
 5. Tsemppiä vaateprojektiin! Mulla on auttanut eniten olemassa olevien vaatteiden tarkka läpikäynti. En ole "vain" nakannut mitään pois, vaan olen yrittänyt jokaisen vaatteen kohdalla miettiä, _miksi_ en ole pitänyt siitä. Ja niitä lukemattomia melkein hyviä vaatteita olen vain sitkeästi pitänyt päälläni - kunnes olen joko keksinyt, mistä kenkä puristaa tai todennut, että tämähän onkin ihan kiva vaate! Omissa luottovaatteissa samanlainen analyysi on myös tarpeen.

  Ja ostosten suunnitteleminen, se se vasta tärkeää ja avartavaa onkin! Mä kirjoitan siitä loppuvuodesta omaan blogiin erikseen, mutta voi vitsit miten huojentavaa on käydä ostoksilla ostoslistan kanssa. Ja kun jokaista mielitekoa joutuu peilaamaan budjettiin, ei montaa asiaa sitten teekään enää mieli.

  Mulla on tällä hetkellä 140 euroa vuoden budjetista jäljellä, ja on muuten mahdottoman vaikea päättää, mikä vaate ansaitsisi sen summan. Eli enää asetelma ei enää olekaan se, että "voi hitsit kun mun tekee mieli ostaa tämä" vaan "onko tämä vaate niin hyvä, että se ansaitsee pääsyn kaappiini (koska se samalla tarkoittaa, että mitään muuta sinne ei enää pääse)".

  ReplyDelete