Tuesday, October 14, 2014

2v-3kk-14pv & rv39+1

Ihan vaan ettei kukaan nyt saa harhaluuloja: ei vauvoja täällä. Paitsi yks kaksvuotias, joka oli ihan innoissaan löydettyään leluksi päätyneen tutin naapurinlasten leluvarastoista. Oli vähän eri kiinnostus kapinetta kohtaan kuin sillon parikuisena, kun yritettiin tarjota (turhaan).

Sen sijaan päivän mietelause täältä (ihan lopusta): "joka kerta, kun lasta autetaan käyttäytymään oikein, hänen aivoissaan oikean käyttäytymisen malli vahvistuu." Asia, jonka haluan muistaa.

Tällä hetkellä innostaa (lasta): kuunneltiin lastenlaulua, jossa prinsessa antoi prinssin jalalle pusun ja prinssin jalka muuttuikin sammakon räpyläksi. Ollaan pussailtu jalkoja ja käsiä ja päitäkin ja OOH katso, sammakkoräpylät! Sammakkopää! Ja tästä innostuneena laps kiskasi päälleen mun topin ja pyörähteli ympäriinsä, kun pintettamekko! Paita oli trikoinen, kulahtaneen tahranen ja jotain luonnonvalkosen ja harmaan välimaastosta, enemmänkin maalaispiian mekko tai jedi-ritarin vaate. Mutta hei, ei anneta pikkujuttujen häiritä mielikuvitusta!

Muuten ei olotilassa muutoksia. Neuvola tänään, kaikki kuten ennenkin. Verenpainekin ok heti ekalla mittauksella. Mahalaps pää alaspäin lähtökuopissa, sf-mitta vähän keskiarvon alapuolella. Vauva on siis laskeutunut, sanoi terkkari. Jatkoi samaan hengenvetoon, että oli tossa aikasemmin tunnustellut toista mahaa ja arvioinut, että ei tää vielä tänään synny. Oli syntynyt samana iltana. Joten eipä nyt viitsi mennä tekemään mitään arvioita.

Supisteluja on tullu epäsäännöllisesti, välillä ihan kipeitäkin. Käväsin eilen teatterissa ja jossain vaiheessa aloin jo tunnustella, että tuleeko näitä säännöllisesti (onneksi olin rivin reunimmaisella paikalla). No, ei tarvinnu lähteä kuitenkaan synnyttämään. Koko yön näin supistelu-unia ja ihan varmasti jossain vaiheessa olin puolihereillä ja supisteli kunnolla. Mutta niin koitti aamu, ei vauvaa. Elättelen toiveita, että suunta on kuitenkin oikea. Onneksi sairaalakassista löytyy jo ne tärkeimmät: pussi Panttereita miehelle, Fazerin sininen levy mulle.

4 comments:

 1. Replies
  1. Joo, jotain energiajuomia vois kyllä ottaa mukaan! Viimeks ei kyllä tainnu olla mitään..

   Delete
 2. Tsemppiä, tulee tänään tai ei.

  Meillä mies söi mun synnärikarkit...en ole katkera mutta...;DDD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Söi synnärikarkit..!! Melko härskiä, sanon minä :D

   Veikkaan, ettei tänään tule, mutta mies ystävällisesti katsoo joka päivä jostain ihme taulukosta, että mikä on todennäköisyys kunakin päivänä. Itse odottelen aina yötä. Jos vaikka!

   Delete