Tuesday, October 7, 2014

2v-3kk-7pv & rv38+1

Juuh elikkäs mjoo (ihan itse improvisoiden keksin tuon viimesen osan). Nyt ollaan siinä pisteessä raskautta, että kroppa sanoi stopseishalt. Tilanne on siis se, etten oikeastaan juurikaan pysty kävelemään. Tossa laps nököttää vierellä ja katsoo Kaapoa. Vuoden mutsi täällä moro, fiilikset korkeella! 

Ekassakin raskaudessa oli iskiaskipuja, mutta lähinnä jos nukuin jotenkin huonossa asennossa. Nyt niitä on kokoajan ja oikeastaan eilisen dösä+kirjasto-retki näytti olevan liikaa. Yön yli nukkuminen ei parantanut tilannetta. Jipii.

Mahalaps on nyt täysillä viikoilla, vaan milläs se houkutellaan ulos? Eli pientä sumplimista miten lapsenhoito järkätään, kun kotona on yksi työpaineissa ja toinen lonkkapaineissa.  Oikein harmittaa, kun olisi kivaa olla ja tehdä lapsen kaa, mutta rampana perässä nilkuttaminen kun laps viilettää fillarilla autotielle ei kauheasti houkuta ulkoilemaan. Käytiin sentään omalla pihalla piknikillä syömässä välipalaa. Syksy-schmyksy.

Kerroinko, laps on alkanut piirtää omakuvia ja jopa yhden perhepotretinkin väsäsi. Upeasti meillä kaikilla (isi, äiti ja laps) oli yksi punainen ja yksi musta silmä. Sininen suu. Monta jalkaa, lapsella eniten, koska laps on kaikkein nopein - tietenkin. Pakahdun vähän.

Tänään oli sen sijaan neuvola. Kaikki about normaalisti, ei sanonut mitään pään kiinnittymisestä, mutta sanoi, että 'toivottavasti ei enää nyt heti nähdä' ja uskoisin sen olleen toivotus lyhyelle loppuodotukselle. Verenpaine taas pikkasen korkea, muttei hälyyttävästi, eikä jaksanut mitata uudelleen. Mahakäyrä keskiarvolla. Sydänäänet ok. Laps sai vesirokkorokotteen. Haamittaa, nyyhkytti vielä vähän autossa. Just nyt tässä rampaustilassa mua vähän myös.

Lapsparka odottaa lunta kuin kuuta nousevaa. En oikein tiedä miten sille kertoisi, että tänä vuonna ei paljoan tulla pulkkailemaan - I reckon.


Mies ja laps piilosilla. Vaan kumpi etsii ja ketä?

4 comments:

 1. Auts. Tsemppiä. Iskiasvaivat (myös raskaudenaikaiset) on täälläkin tuttuja :( Venyttelyä, sitä jooga-kissaa (nelinkontin selkää ylös pyöreäksi ja alas notkolle), magnesiumia. Fysioterapeutti sanoo että (rauhallisesti rinta)uimaan siitä; kunhan vielä saisin aikaiseksi. Äh. Ei sille vissiin kauheasti voi. Onneksi et ole enää täyspäiväisesti yh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos vinkeistä! Nyt kun sanot, niin joogahan mä harrastin viime raskaudessa vikalle raskausviikolle asti, uimista myös. Tässä raskaudessa en oo tehnyt mitään. Voinee osaltaan myös selittää vaivoja...

   Joo, ONNEKSI mies on kotona. Kyllä tämä tästä. Mitä jos alan vaan ponnistaa, tuliskohan se vauva sieltä ulos? ;)

   Delete
  2. Äläs nyt ala että "en mitään", sähän oot juossut parivuotiaan perässä päivät pitkät monta viikkoa tässä :D Mutta juoksutreenit ei kyllä vissiin auta tuohon iskiakseen ;)

   Delete
  3. Nojoo! Tehnyt kaikkea sellasta, mikä ärsyttää selkää: nostellut, kantanut, kiskonut, raahannut, juossut .. enkä yhtään venytellyt tai joogannut. Hyvä kombo! :)

   Delete