Saturday, October 18, 2014

Vääräl..vieraalla maaperällä

Anu heitti ilmaan ihan mahtavan ja vaikean ja hauskan ja inspiroivan haasteen. Haasteen haastellisuus (siis mitä, eikö haasteiden olekaan tarkotus olla helppoja?) piilee siinä, että haasteessa on valtavasti potentiaalia ja mussa ei.

Tarkoitus oli kirjottaa jostain aiheesta, josta ei normaalisti blogiin kirjottaisi ja jonka suhteen on 'vieraalla maaperällä'.  No, en ole synnyttämässä (sigh, vieläkään) ja vaihtoehtona olis kodin pakkausta muuttokuntoon. Eli blogikirjoitus it is.

Harkitsin ensin äitiysvaatteitteni esittelyä (kulahtaneita vaatteita ja iso maha, wohoo!), mutta sitten ajattelin, ettei kukaan halua lukea kuinka mahtavia kymmenen vuotta vanhat tanssiverkkarit on (takasaumakin ratkennut - loistava ilmastointiaukko siis!).

Sitten ajattelin, että voisin esitellä meidän kodin. Paljastaa mahtavia niksejä, mm. miten pihakalusteiden pehmusteet saa ujutettua osaksi makkarin sisustusta vain yhden tuolin avulla. Tai miten säilöä samalla ilmotustaululla avaimia, aurinkolaseja, meikkejä, pinnejä, eurooppalainen Kela-kortti, kutsu hammaslääkäritarkastukseen, purkkaa (pari pussia), vauvalle menevä virtahepolelu jne.... Bonuksena olisin voinut esitellä laatikollisen kamerasälää, johon ei olla koskettu juuri lapsen syntymän jälkeen (ei uskoisi, mutta harrastin kuvausta joskus ihan oikeasti). Ei, ei sittenkään. 

No, puhutaanpa siis meikkauksesta! Tässä tulee siis suuret paljastukset, kurkistus Lydaksen meikkipussiin.

1) Meikinpohjustusaine. Totta puhuen löysin tämän (uudestaan) taas vähän aikaa sitten mun 'varastomeikkipussista' (you know, on se yks, jossa on käyttökama ja se toinen, jossa on ne kolme-neljä vuotta vanhat, joihin ei pitäisi enää koskea tikullakaan, mutta joita ei oo tullu heitettyä pois). En tiedä miksi lopetin tän käyttämisen sillon joskus, mutta nyt alotin uudestaan. Mulla on sellanen mielikuva, että se olis tehnyt mun ihosta kummallisen keltasen, mutten enää huomannut samaa efektiä. Luultavasti näkö heikentyny vaan.

Tasottaa ja mattapinnottaa ihon. Auttaa vähän, kun on tämmösiä nuoruudesta jääneitä kuoppia ja vanhuudesta tulleita ryppyjä. Ja lisäksi kun iho haluaisi loistaa, silleen huonolla tavalla, niin tällä saa vähän hillittyä. 


2) Meikkivoide. Oon koittanut siirtyä mahd. paljon luonnonkosmetiikkaan, mutta osaa tuotteista ei saa / en ole löytänyt hyvää. Tämä on kuitenkin hyvä (ja luonnonkosmetiikkaa). Kevyt, mutta riittävän peittävä. Huono purkki, näin stuffin ollessa lopussa joudun kaivamaan sitä muilla keinoilla ulos, kun pumppu ei enää pumppaa. Mutta kohta kun se on enemmän loppu, ostan sitä lisää.

3) Ripsari. Tässä on esimerkki tuotteesta, josta en ole löytänyt (hyvää) versiota luonnonkosmetiikasta. Vedenkestävä tai nou. Pahimmillaan ripsarit kyllä valuu tunnissa poskille (ihan ilman itkujakin), mutta auta armias, kun niitä sitten YRITTÄÄ putsata silmistä - ennemmin lähtee ripset kuin väri.

Internet (ja pari kaveria) suositteli Sensaita (38, volumizing). Ostin. Ei ole maailman luonnollisin lopputulos, mutta ei myöskään ole enää ripsarit poskilla ja ripsiäkin lähtee vain vähän, kun kiskon värejä lämpimällä vedellä irti.


4) Poskipuna. Ihan synteettistä. Mutta kriteeri oli saada puikkomainen puna. Toisinaan käytän tätä huuliinkin. Tällä on kyllä valitettavasti taipumusta kadota iholta kuin laps hoploppiin, mutta ainakin sillä meikkaushetkellä pääsee nauttimaan vadelmanpunaisista poskista.
5) Kulmakynä. Tämä on taas sellasta Luonnollista. Siinä on toisessa päässä harja, jolla saan harjattua kaikki viisi teini-iän liian innokkaasta kulmien nypinnästä jäljelle jäänyttä karvaa osoittamaan oikeeseen suuntaan. Sitten sillä voi piirtää uudet kulmakarvat ihan eri kohtaan.
6) Puuteri. Luonnonkosmetiikkaa. Tätä on kehuttu tosi paljon, joten sen täytyy olla tosi hyvä. Itse koen lähinnä pienen yleellisen hetken sutiessani kasvojani karvalla.


Ps. Oon muuten ostanut kaikki noi luonnonkosmetiikat Joliesta, joka on vallan ihana kauppa. 

Noniin. Nyt kun saataisiin tää mahalaps vielä ulos.

13 comments:

 1. Hee, tää oli tosi virkistävää. :) Terkut täältä vaatekomeron syvyyksistä...

  ReplyDelete
 2. Oi, hyvä sinä! Tää oli just niin mainio kuin vaan olla saattaa, kiitos (tosin mulla teksti ulostuu vasta 26. päivä, mutta mitäs pienistä). Mä en pystynyt käyttämään luonnonkosmetiikan ripsaria, valui silmiin ja silmiä kirveli niin että melkein näkö meni. Yks luonnonkosmetiikan meikkivoide mulla on, mutta se on vähän olematon. Voisin kokeilla tota mitä suosittelit. Halauksia ja jee että osallistuit! Ja kaunis kiitos myös alun sanoista <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, olinko mä väärässä päivässä..? HUPSISTA. Ei kai voi todeta kuin lapsen sanoin: 'en osannutkaan' ;)

   Delete
  2. Ja kiitos haasteesta, oli tosi hauskasti keksitty :)

   Toi meikkivoide on tosiaan sopinu mulle ainakin hyvin, eli sen puolesta voin suositella (mun iho on aika kranttu meikkivoiteille..). Hyvää ripsaria odotellessa! Halauksia <3

   Delete
 3. Kivaa lukea näitäkin postauksia, vinkit aina jakoon vaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, miten multa on menny nää kommentit ohi.. :o

   Kiva, kiitos! Ehkäpä jatkossakin siis välillä jotain virkistävää viimeaikaisen 'miksei se synny?!' valituksen sekaan ;)

   Delete
 4. Mulla on toi silkkinen puuteri, mutta siitä hajosi se "välikansi", joten on vähän hankalaa käyttää nyt. En keksinyt mitään kikkaa millä olisin saanut sen siihen takaisin. Se siis putosi puoliksi sinne puuterin joukkoon. Siihen asti oli oikein kiva puuteri.

  Mäkään en oo vielä löytänyt sopivaa meikkivoidetta luonnonkosmetiikasta. Pitänee kokeilla tuota sun suosittelemaa seuraavaksi. Mulla oli joku Oriflamen Ecocert -meikkivoide, joka tuoksui ihanalta, mutta sen peittokyky oli aivan olematon ja lopputulos oli laikukas. =(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, toi on kyllä paha, jos se välikansi hajoaa. Saisko jotenkin pikkasen kastettua sutia aina kerrallaan? En tiiä :/

   Mä olen kokeillut kolme luonnonkosmetiikka-meikki voidetta. Eka ei kyllä ollut voide, vaan tuon samaisen Coleur Caramelin sudittava meikkipuuteri, joka oli ihan jees. Mutta kaipasin kuivalle iholle jotain vähän kosteuttavampaa. Sitten kokeilin Iroisien PALJON kehuttua BB-voidetta. Ei sopinut mulle. Tämä viimesin sopii ja saa ainakin mut tyytyväiseksi. Kannattaa hei pyytää testeri, jos vain mahdollista!

   Delete
 5. No täähän oli mainio (ja ihana tietää, että muillakin ihmisillä on varastomeikkipussi). Ja heti kiinnostuin tosta ripsarista, sitä se blogien lukeminen teettää. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varastomeikkipussi: hetken huumassa ostetut, kerran käytetyt (jollain bändikeikalla) meikit, jotka menee sinne kuolemaan ;)

   Näin muutaman käyttökerran jälkeen oon huomannut, että ripsarin jäljestä saa ihan mukavan luonnollisen, kunhan sutia 'niistää' ja putsaa reunoilla riittävästi ennen levitystä :) Ei ole vielä pahaa sanottavaa, välillä karissut ihan vähän, mutta ei mitään verrattuna aikasempiin.

   Delete
 6. Hihii, tää oli mainio! Sä kirjoitat vetävästi: "taipumus kadota kuin lapsi hoplopissa..." :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, kiitoksia! Ehkä tämä vieraalla maaperällä käyminen joskus kannattaa ;)

   Delete