Monday, December 5, 2011

rv10+6

Näin viime yönä unta, että olin pullauttanut lapsen (pienen pojan) ulos. Mulla on jotenkin muutenkin ollut kokoajan vaan enemmän semmonen olo, että sieltä tulee poika. Jotenkin se lapsi sitten kasvoi alle päivässä vastasyntyneestä (imetys onnistui yllättävän hyvin, maistoin maidon maun suorastaan omassakin suussani - ja näin jälkikäteen ajatellen vähän yäk) semmoseksi vaeltelevaksi pikkuseksi, joka halusi käyttää mun kännykkää tekstiviestin kirjottamiseen.

Lapset ja nykyteknologia...

In other news - mietin pitkään uskallanko edes tästä kirjottaa - katsottiin miehen kanssa neuvolasta saatu Helistimen vauva-opetusvideo.

Sellainen disclaimer tähän, että meidänkään parisuhde ei varmasti ole täydellinen, ja jonkun mielestä varmaan jopa kaikessa seesteisyydessään hiukan tylsä. Miksi kuitenkin tän videon fiktiivinen pariskunta oli (ainakin näin mun näkökulmasta) niin äkäinen jatkuvasti toisiaan kohtaan? Onhan se niin että raskausaika ei ole varmastikaan helpointa aikaa pariskunnille, mutta sen sijaan että näytetään riitelevää pariskuntaa olisko ollut mitään mieltä näyttää esim. rakentavia ehdotuksia miten tällaiset ristiriidat voidaan ratkaista?

Räikein esimerkki oli se, kun naista alkoi ällöttää miehen aamupalaksi paistetut kananmunat. Ehti hän valittaa sitä kaverilleen, mutta ainakaan ei näytetty, että olisi missään vaiheessa pyytänyt miestään syömään jotain muuta aamupalaksi.

Sen sijaan eräänä aamuna kesken kananmunan paiston nainen kävelee keittiöön, ottaa paistinpannun ja vetää kananmunat vessasta alas. Jep, erinomaista kommunikaatiota. Ja sen päätteeksi heittää miestään raa'alla kananmunalla niskaan.

Myöhemmin päivällä sentään omatunto vähän kolkuttelee ja hän pohtii kaverilleen pitäiskö pyytää anteeksi. Kaveri tyrmistyneenä mesoaa, että 'no et tosiaan! SINÄ olet raskaana ja SINUN oikein on kyllä.. ja EI tarvi pyytää anteeksi!'

Hei haloo! Jos heittää toista kananmunalla ja vetää sen aamupalat vessasta alas, niin kyllä siinä todellaki pitäisi olla jo anteeksipyytämisen aihetta! Ei raskaushormoonit ole mikään poikkeukseton oikeutus käyttäytyä kuin ääliö.

Ja jos nainen ei saa syödä auraa, se ei tarkota, etteikö mies saisi niitä kaupasta ostaa. Tai jos nainen haluaa urheilla, se ei tarkota sitä, että miehen pitäisi lopettaa sipsien syönti sohvalla. Tai jos mies kysäsee, että ethän tee liikaa vatsalihasliikkeitä, niin niitä on nätimpiäkin tapoja vastata toisen viattomaan huolenpitoon, kuin että 'no emmä mikään urpo ole!!'.

No, ehkä tämä riitti tätä vauhkoamista, mutta jotenkin mua jäi todella ärsyttämään se käsikirjotus siinä. Ja pakko pohtia - kirjottiko sen mies vai nainen. Lopputeksteistähän sen olis nähnyt, en tullu tarkistaneeksi.

Ja pahoittelen jos tämä jotakuta loukkasi ja jollain on videon pariskunnan kaltainen kommunikaatiokulttuuri ja parisuhde on kuitenkin täysin tasapainoinen ja onnellinen. Itse tulen erilaisesta kulttuurista ja siksi tämä kummastuminen ja suorastaan ärsyyntyminen.

No comments:

Post a Comment