Tuesday, March 27, 2012

rv27+2

90 päivää to go.

Oon huomannut yllätyksekseni jopa hiukan innostuneeni tosta joogasta. Suorastaan harmittaa, ettei aikataulut menneet tällä viikolla putkeen ja näyttää siltä etten pääse yhdellekään joogatunnille. Ellen sitten masokistisesti revi itteäni ylös viikonloppuna aikasin ja mee aamutunnille. Minä ja aamu-urheilu, heh heh.

Sen sijaan meillä on vimmattu kodin uudelleen-sisustaminen käynnissä. Havahduttiin siihen todellisuuteen, että tänne meidän pieneen (n. 42m^2) asuntoon pitäisi mahduttaa vaunut, pinnasänky, hoitopöytä jne. ja todettiin, että re-organisointi ei ole vain työpaikkoja varten. Lisäksi meillä on jatkuva kodinkaunistusliike meneillään, tarkotus on kuitenkin myydä kämppä ensi syksynä.

Siinä hengessä siis melko spontaanisti pistettiin kaksi nojatuolia ja meidän sohva huuto.nettiin (hyyyyyvin epäuskoisina, että kukaan niitä oikeasti ostaisi) ja tadah - meni vain päivä-pari kun olivat jo löytäneet uudet omistajat. Viikonloppuna päästään siis Ikeaan hankkimaan sopivampia huonekaluja.

Lisäksi surffailu netissä tuotti tuloksia - samoin kuin out-of-the-box-ajattelu. Eiköhän me saada hoitopöydä ja pinnasänkykin ihan mukavasti mahtumaan, kun vähän järjestellään.

Täytyy sanoa, että tämmönen vanha, täysin epäsäännöllinen ja epäsuora asunto on aivan ihana persoonallisine ratkaisuineen ja korkeine kattoineen, mutta painajainen sisustaa. Meillä on esim. olkkarissa kaunis syvennys, johon olisi kiva laittaa vaikka mitä, mutta se on 175cm (huom. EI 180cm) leveä, ja suurin osa kalustevaihtoehdoista on juurikin 120cm / 180cm leveitä.

Niin, ja eteisessä on samanlainen - 117cm leveä syvennys. Ihmeen kaupalla siihen on löytynyt jostain kaksi laatikostoa, joista tulee yhteensä about 114cm. Niistä varmaan hankkiudutaan eroon ja syvennys dedikoidaan vaunuille (joskaan en löytänyt MISTÄÄN tietoa kuinka Bugaboo Cameleonin mitoista, kun vaunut on avattuna - ei taitettuna).

Vietin maanantaina varmaan kolme tuntia vain istuen sohvalla, miettien, pohtien, selaten Ikean kuvastoa, piirtäen kuvia paperille... Niin vaikeaa! Melkein tekis mieli palkata joku ammattilainen jo.

In other news. Mies on off-site-koodaamassa, joten vietin eilisen nauttien elämästä kuin pieni sika: mutakakkua ja jätskiä ja tuoretta kauraleipää. Ja unohdin autuaasti talon yhtiökokouksen, johon olin luvannut mennä edustamaan meidän perhettä.

Normaalisti tällaisiin iltoihin kuuluisi  myös siideriä ja youtube-videoita, mutta ajoi tämäkin asiansa. Lisäksi menin nukkumaan puoli kymmeneltä (siis 21:30!!) ja nukuin autuaat 9 (ja melkein puoli) tuntia yöunia. Näemmä tuli TODELLA tarpeeseen.

Tänään kuitenkin ryhdistäydyn, lupaan sen. Käyn tapaamassa raskaanaolevia äitejä, pesen vähän pyykkiä, siivoan jälkiäni ja valmistaudun siihen, että perjantaina kun mies tulee kotiin, on koti siisti ja pullantuoksuinen ja pupu odottaa kammattuna ovella.

8 comments:

 1. Ja meillä on vaikeuksia mahtua 100 neliön kämppään... Tavaraa on tullut haalittua niin paljon, eikä mistään malta luopua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. 100m^2 kämppä.. oih, sellanen siintää jossain unelmissa. Onko sellanen raskasta pitää siistinä?

   Delete
 2. "...pupu odottaa kammattuna ovella" :D Naurattaa.

  Eiks teillä oo mitään vaunuvarastoa talossa ettei tarttis asuntoon asti tuoda? Tylsää jos ei oo. Mutta ei varmaan kaikissa kyllä ole. Meillä on ja se on niin täynnä, että verenpaine nousee joka kerta. Ihme, että olen vielä tolpillani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän 1900-luvun alussa rakennetussa kerrostalossa on tyyliin neliön kokoinen pyörävarasto, eikä puhettakaan vaunuvarastosta. Sellanen olis kyllä aika luksusta.

   Toisaalta, meillä on autotallipaikka ja siellä periaatteessa olis tilaa säilyttää lastenvaunuja, HMM! Pitääpä vielä tässä harkita :-) Mut luulen, että laiskuus voittaa ja vaunujen kanssa tullaan vaan kotiin sisälle asti ja pestään ahkerasti lattioita. Varsinkin jos ne mahtuu tohon eteisen syvennykseen, ne ei oo pahasti tielläkään.

   Delete
 3. Meillä on 57m2 kämppä, eikä mitään toivoa päästä muuttamaan ainakaan neljään, viiteen vuoteen. Tänne siis yritetään ängetä tulevan muksun lisäksi kaksi isokokoista koiraa ja kaksi (normaalikokoista) aikuista. Sisustaminen vauvaa varten on helppoa, kun sitä ei oikeastaan tarvitse (eli voi) tehdä. Ulkovaraston puutteessa luovuttiin kokonaan ajatuksesta hankkia rattaat, koska niitä ei olisi missään mahtunut säilyttämään, ja kaikki muukin vauvan kylpyammetta myöten on/tulee olemaan taitettavaa mallia..vauvaparka oppii varmaan ennen konttaamista vaan kokoamaan erilaisia asioita pois tieltään..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, taitettavia malleja suositaan täälläkin :) on yllättävää miten paljon eläimetki vie tilaa. Jopa toi meidän jänis, vaikkei sillä häkkiä ookaan.

   Ja oikeasti kun vähän jaksaa miettiä, uskoisin että arjen saa kyllä toimimaan melko tiiviissäkin tilassa. Iloista sisustamista / sisustamattomuuta :)

   Delete
 4. Onhan sitä ennenkin asuttu pienissä tiloissa. :) Saimme nimittäin kuulla kunniamme appivanhemmilta, kun muutimme kaksistaan 42 neliön yksiöön, että heillä oli pienempi asunto ensimmäiset pari vuotta, kun mieheni syntyi...

  Mieheni mummulan yläkerrassa asui sota-aikaan evakossa 10-lapsinen perhe 1 h + keittokomerossa. No joo... Tää menee nyt taas tähän että "silloin ennen". :D

  Teidän pupun pitää kyllä olla aika hyvin koulutettu sisäsiistiksi, jos ihan vapaana kulkee? Muistan meidän maalaiskanit aikoinaan, kun ne päästi häkistä vapaaksi sisälle, niin samantien oli aivan kaikkialla papanoita. :)

  ReplyDelete
 5. Joo, siis kyllähän sitä mahtuu vaikka mihin ja on vaikka minkälaisissa olosuhteissa, kun tarve vaatii. Tää on näitä nykyisiä first world problems, 'yhyy, on jano, mutta mulla on vain vettä' :-)

  Pupu on varsin sisäsiisti, muutamia erehdyspapanoita lukuunottamatta kaikki tarpeet se tekee omaan vessaansa (hiekkalaatikkoon). Suurin sotku syntyy vaan heinistä, joita helposti leviää heinälaatikon ympärille.

  Eli varsin helppo otus:)

  ReplyDelete