Saturday, May 12, 2012

rv33+5

Aamukampa on harva - kaksi työaamua enää jäljellä. 

Keksin myös hyvän tavan juhlista töiden loppumista (ei viimesenä työpäivänä vaan voi ajaa kotiin katsomaan telkkaria, jotain jännää pitää keksiä!): lähden ostamaan itelleni uudet bikinit. Yksi äitiysloman todo-jutuista on Flamingo Spa -lahjakorttien käyttö ja kokeilin tuossa vanhoja bikineitä päälleni. Heh, tulos oli melko humoristinen, erityisesti bikinien yläosan kannalta. Eli uudet bikinit on hankittava jos mielii lillumaan lämpimään veteen edes joten kuten säädyllisenä.

Oon ehkä maininnut rakkaudestani listoja ja aikatauluja kohtaan. Tämäkin päivä on kulunut (no siivoomisen lisäksi) excelin parissa. Tein itselleni pienen jumppaohjelman, jota sitouduin (heh, tähän voi nyt lisätä epäuskoista silmien pyöritystä) noudattamaan koko äitiysloman ajan - tai ainakin niin pitkään kun kroppa antaa periksi. Nythän mulla ei ole muuta kuin aikaa! Ohjelmassa on kevyitä joogasta tuttuja liikkeitä, sellasta sopivaa liikuntaa rantapallomahalle. Lisäksi kirjasin ylös ideoita miten pienen vauvan kanssa voi sitten jumpata (mukavaa vauvalle, tehokasta äidille).

Lisäksi toki mulla on vakaa aikomus käydä uimassa ja koittaa keksiä muitakin mukavia ja virkistäviä tapoja, joilla kuluttaa aikaa äitiysloman aikana. Mä en kuulu niihin ihmisiin, joille vapaa-aika on tylsää. Mun oikeastaan teki mieli jo merkata kalenteriin aikataulu minä päivänä meen uimaan, minä päivänä joogaan, minkä päivän vietän sohvalla maaten ja scifiä katsoen jne. mutta oon nyt vielä malttanut mieleni. Ehtiihän tässä nyt vielä.

Kuten ehkä tästä tekstistäkin käy ilmi, ootan äitiyslomaa ihan vähän malttamattomana. Ensi viikko on jo täynnä ohjelmaa (bänditreeniä ja keikkaa ja helatorstaita ja ties mitä), mutta sen jälkeen pitäisi kalenterista löytyä jo tyhjiä päiviä, jolloin tehdä viimeiset hankinnat lapselle, kirjottaa pupun hoito-ohjeet (sille aikaa, kun ollaan sairaalassa tuomassa jälkeiläistä maailmaan), pestä ja kategorisoida viimeset vauvavaatteet ja lukea pari kirjaa puistossa. Niin ja uida ja joogata ja ulkoilla. Ehkä kokeilla pyöräilemistäkin.

Se täytyy sanoa, että pitkiä kävelylenkkejä en kyllä varmaan juurikaan tule tekemään. Alavatsassa lapsen pää painaa kuin lyijystä tehty tennispallo, eikä kävely ole erityisen mukavaa. Onnistuu kyllä kun rauhallisesti mennään, mutta se paine on vähän ikävä.

Btw, oon lisäksi vasta nyt havahtunut siihen, että miten ihmiset nyt siis nukuttaa lastaan siellä Kelan laatikossa? Siihen oli ostettavissa kauniita pehmusteita yms. mutta entä onko siinä sitten joku (taiteltu) aluslakana + kapalo -yhdistelmä?

3 comments:

  1. Äitiyspakkauksessa tulee lootaan sopiva patja, peitto, pussilakana ja lakana. Pussilakanasta voi taitella kapalon.

    ReplyDelete
  2. Meillä ei pieni kertakaikkisesti suostu nukkumaan siellä lootassa.. Äitiyspakkauksen muovitettu lakana sopii laatikkoon kyllä.

    ReplyDelete
  3. Noniin, siis uudestaan mietittynä voisi todeta, että melko tyhmä kysymyshän toi oli. Unohdin tuon muovitetun lakanan. Ja niin, katsotaan onko tuo laatikko edes kelvollinen pikkuselle :-)

    ReplyDelete