Wednesday, May 30, 2012

rv36+2

Neuvola nro 6 takana. Kaikki edelleen kuten pitääkin. Lapsi ultrattiin, on pää alaspäin ja kuulemma jo hiukan kiinnittynytkin - tai ei ainakaan heilunut enää ihan kuten ennen. Vaakakin oli tänään ystävällisellä tuulella ja näytti ihan siedettäviä lukemia (yllätti eilen yhtäkkiä näyttämällä jotain 800g vähemmän kuin aikasemmin ja samoissa luvuissa pysyttiin edelleen). Elikäs, päivän statsit (suluissa viime kerran lukemat, vertailun vuoksi).

Paino: +385g / vko (+377g) (kokonaisnousu 5,4kg)
Turvotus +/- (+/-)
Verenpaine: 114/78 (114/79)
Pissa puhdas (kuten viimeksi)
Hb: 133 (119)
sf-mitta: 32,5cm (30,0cm) (eli edelleen ollaan tasan keskikäyrällä)
Raivotarjonta (edelleen)
Syke: 145 (145)
Liikkeet ++

Eli ainoa ehkä huomionarvoinen tässä on toi hemoglobiini, joka on noussut aikalailla entisiin lukemiin - huolimatta siitä, etten oo oikeastaan syönyt juurikaan rautaa viime aikoina. Neuvolatypy oli kuitenkin sitä mieltä, että kannattaa jatkaa ainakin aina silloin tällöin rautalisän syömistä.

Mutta että sellasta! Mulla oli eilen todella tehokas päivä kaikinpuolin, heräsin kohtuullisen aikasin, kävin uimastadikalla uimassa kilsan (äh ne ärsyttävät muut uimarit) ja lyhyiden nokosten jälkeen lähdin illaksi bänditreeneihin. Ihan sen vastapainoksi tänään tekee mieli löhötä kotona koko päivä, syödä vähän karkkia ja suklaata ja rentoutua. Niitä harsoja pitäisi ostaa lisää, mutta eiköhän sen nyt tässä vielä ehdi. Niitä kai nyt saa kuitenkin ihan perus Prismasta, right?

Joo, tälle päivälle ei ohjelmaa, vaan nukkumista, rentoutumista ja löhöilyä. Lukemista, telkkaria ja ehkä jonkun yhden äitiysloma-täskin voisin tehdä. Jos löytyy joku helppo ja pieni.

Ainiin. Pakko vielä kertoa: näin unta, että jouduin yllättäen rap battleen (kisaamaan toista räppäriä vastaan kumpi osaa paremmin). Keksin mielessäni paniikissa muutamat riimit, mutta heti kun piti avata suu, pää tyhjeni. Yritin hädissäni korvata osaamattomuuttani tanssimalla (mikä menikin ihan hyvin), mutta lopuksi joku vielä tylytti (räppäämällä), että tää on rap battle, eikä mikään tanssikisa, JOU! Poistuin todella nöyryytettynä paikalta. En osaa siis räpätä edes unissani....

2 comments:

 1. Aika outoa, jos noilla hemppalukemilla suositellaan vielä rautalisää. Muistan jostain lukeneeni, että se toisen kolmanneksen pudottama hemoglobiini tuppaa nousemaan itsekseenkin loppuraskautta kohden, mikä saattaa selittää nousun ilman erityistä rautasatsia. Itselläni oli viimeksi hb 137, ja täti nimenomaan korosti, ettei sellaisilla lukemilla kannata enää mitään lisärautaa popsia. Enkä kyllä itse syökään. Mieluummin kontrolloi sitä hemppaa vaan joka neuvolakäynnillä.

  Semisti oon muuten kateellinen noista sun kokonaisnousulukemista. Ihanan vähällä oot selvinnyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mietin kanssa samaa, että näitä kontrollejahan on nyt viikottain neuvolassa, ehkä sitä rautaa ei oo tarvetta oikeasti näillä arvoilla syödä. Katotaan jos on laskussa, niin sitten taas.

   Ja joo, onneks oon kohtalaisen vähällä kokonaisnousulla päässyt, mutta toisaalta on ollut myös alusta alkaen myös vararavintoa tarjota ;)

   Delete