Sunday, May 13, 2012

rv33+6

Äitienpäivä.

Luin yhden blogikirjotuksen, jossa kovasti äitienpäivää ja sen juhlimista kritisoitiin. Teki mieli kirjoittaa pitkä vastaentry siitä, että minä aion kyllä iloita äitienpäivästä ja mun mielestä se, että yhtenä päivänä vuonna juhlistetaan jotain asiaa, ei mitenkään ole poissa vuoden muista päivistä.  Ja että kauppojen tehtävä on myydä, joten juhlapyhät kaupallistetaan. Kelle tämä tuli yllätyksenä? On täysin itsestä kiinni miten sen antaa vaikuttaa.

Ja jos äitienpäivä aiheuttaa perheessä stressiä, pettymyksiä ja riitoja, voisiko ongelma olla jossain muualla, kuin äitienpäivästä juhlimisessa? Lisäksi siinä missä olen aivan äärimmäisen surullinen ja pahoillani lapsettomien puolesta, en aio sen kuitenkaan viedä iloa omasta, tulevasta äitiydestäni. Elämä ei valitettavasti ole reilua.

Noniin, se siitä siis. Pohdiskelin asiaa ja totesin, että kyllä voisin oikeastaan jo vähän itsekin juhlistaa äitienpäivää, vaikka meidän pikkuinen vielä mahassa möyriikin.

Käytiin siis kummilapsiperheen kanssa Suomenlinnassa katsomassa äitienpäivän leijalennätystä ja hienoja leijoja siellä olikin. Siis kymmeniä metrejä pitkiä ja jättimäisiä. Tuli käveltyä päivän annos, nautittua raitista ilmaa ja nyt tuntuisi hyvältä idealta asettua sohvalle ja olla vähän aikaa liikkumatta. Selkä sanoo auts hienosta tukivyöstä huolimatta.

4 comments:

 1. Jäin itsekin miettimään asiaa. Mähän olen eri linjoilla, musta äitienpäivä on vähän kiusallinen. Ei kukaan ole mulle äitiydestä mitään velkaa, eikä mun äitiys todellakaan ole mitään palkintoja vaativaa uhrautumista. Mutta en silti ihan tiedä, miksi tuntuu tältä. Sitäpaitsi oli tosi kiva santsata juustokakkua juuri. Mutta se olisi ollut kivaa ihan muutenkin vain.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, mä en oo oikein laskenut äitienpäivälle (tai muillekaan vastaaville) mitään sen syvempää arvoa, kuin että 'hei, tää on iloinen, positiivinen asia meidän elämässä, juhlitaan sitä! Tänään juhlitaan äitiyttä!'.

   Vähän niinkuin meillä oli tapana joskus kavereiden kanssa jokaisella kulauksella (tai ainakin uudella lasillisella) skoolata jollekin - ihan mille vaan - kivalle asialle elämässä.

   Tai niinkuin nimipäivät - ei ihminen ole itse nimeään valinnu, mutta silti on hauska onnitella ihmisiä nimipäivänä (jos sattuu yllättäen muistamaan) tai vaikka (oman miehen ollessa kyseessä) leipoa ylläripiirakan. Ei se ainakaan elämästä ikävämpää tee.

   Delete
 2. Minä taisin odotella ekaa äitienpäivää vähän liian innolla. Ylläreitä ei ollut kuin se, että mies heräsi vasta kun minä olin ollut jo ylhäällä aika tovin eikä kukkiakaan tullut vasta kuin iltapäivästä. Noo, ehkä ens vuonna.

  Tuohon Kelan laatikkoon ompelin itse reunuslakanan, joka siis suojaa niiltä kovilta pahvireunoilta. Saa lakanoita kyllä netin kautta myös, mut aika nopsaan ja yksinkertaisesti tollanen valmistui.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en ole oikein hyvä ompelemaan, eikä mulla ole ompelukonettakaan (nyt kyllä alkanut vähän harkita, kun näitä on tullu vastaan...), mutta kuulostaa ihan fiksulta. Anoppi ompelee mieluusti, pitää ehkä vienosti kysellä siihen suuntaan :-)

   Toisaalta tosiaan edelleenhän voi olla, ettei lapsi edes viihdy laatikossa...

   Delete