Friday, May 25, 2012

rv35+4

Päivään saa yllättäen jännästi lisätunteja, kun herää aikasemmin. Tänään olen ehtinyt jo lukea Hesarin, aamujoogavenytellä, pestä ja föönata hiukset, lajitella lapsen vaatteet kaappit, pistää uutta koneellista pyykkiä pyörimään ja syödä aamupalaa.

Lisäksi pohdiskelin, että voisin ensi viikolle varata kampaajan. Kuulin, että (amerikkalaisten mielestä) nyt on korkea aika käydä kampaajalla, koska niitä synnytyslaitoksella otettuja kuvia tullaan kuitenkin vuosikymmenet katsomaan. Kai niissä nyt haluaa olla parhaimmillaan? Harkitsin siis myös ripsien pidennystä, tekokynsiä ja silikoneja. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että luonto auttaa tässä äitiä ja rintojen kasvu tulee itsestään, ilman silikoneja.

Joop. Ihan oikeasti mietin kyllä kampaajaa. Ihan noin niinkuin 'now is my chance' -henkisesti. Ja ei, ei sellasta 'pirtsakkaa' tätitukkaa, vaan hiukan lyhyemmät kuin nyt, nopeasti föönattavat ja helposti laitettavat.

Sain tässä myös ensimmäiset asiat pakattua sairaalalaukkuun: lapsen kotiutumisvaatteet (ja toki koska mä olen tällanen, piti ottaa mukaan kaksi vaihtoehtoa. Mistä sen tietää minkäkokoinen otus sieltä tulee?). Lisäksi tuossa on kuivattuja luumuja, iskemätön hammasharja ja Laxoberonia (aiemmin synnyttäneet neuvoivat ottamaan kaikenlaista vatsaapehmittävää mukaan), jotka odottavat laukkuun pääsemistä. Kyllä tämä tästä!

Sitäpaitsi, oon jo tässä viimesen parin päivän aikana oppinu kuljettamaan äitiyskorttia aina mukanani!

8 comments:

 1. Mulla oli myös kahdet erikokoiset vaatteet vauvalle, mutta olivat molemmat vaihtoehdot liian isoja. :) No, parempi niin päin kuin kittanoissa vaatteissa heti alkuunsa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, siis mäkin olen tässä voivotellut, että tuli ostettua se IHANA muhkea valkonen haalari, kokoa 50cm. Entä jos lapsi onkin yllättäen esim. 52cm?? Onko sitten liian ahdasta? Yyyhyy! :D

   Luultavasti 50cm ei ole liian iso, nää on näitä tän hetken suuria huolia ;)

   Delete
 2. Mulla oli kans 50cm ja 56cm vaatteet. Ja ne pienetkin oli liian isoja.

  Jos nyt pakkaisin kassia ottaisin ainakin imetysliivejä, liivinsuojia (niitä ei saanut sairaalasta, kylvin maidossa koko ajan), kaalin (heh), korvatulpat ja sellasen silmälappusysteemin et pystyis paremmin nukkumaan. Niin ja paljon suklaata! Meillä oli sairaalas tarjolla muuten luumuja tohon vatsahommaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, imetysliivejä ja liivinsuojia mulla onkin jo pakattuna. Korvatulpat on listassa, mutta ei taida olla vielä pakattuna. Silmälappusysteemiä en oo ikinä tarvinnut. Suklaata tilasin jo mieheltä, että Fazerin sinistä pitää olla tarjolla, kun synnytys on ohi :)

   Delete
 3. Vähän piti repsahtaa noille silikoneille..vaikka mitäpä sitä nyt ei tekisi onnistuneiden valokuvien eteen..:D. Todellisuudessa olen itse ainakin tullut siihen tulokseen, ettei varsinkaan juuri ennen synnytystä kaikessa tuskassaan hehkuvassa itsessäni ole mitään muistelemisen arvoista, joten kamerat kääntykööt kohti vastasyntynyttä vain.

  Onko tuon Laxoberonin tarkoitus muuten sama kuin ulostuslääkkeiden, vai onko se tarkoitettu synnytyksen jälkeiseen sairaalaelämään mahdollisten vessakipujen varalta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, veikkaan myös että kuvat äidistä synnytyslaitoksella jää melko vähäisiksi :-)

   Laxoberonin tarkotus on auttaa (jos luumut ei riitä) synnytyksen jälkeisessä, pelottavassa vessaelämässä. Vinkin sain miehen siskolta (kaksi synnytystä takana). Tuota Laxoberonia ei raskaana saisikaan ottaa.

   Delete
 4. hahahahaa, synnärikuvat :D kampaaja tai ei kampaajaa, toisaalta olet hehkeimmilläsi, toisaalta et voisi näyttää enää kamalammalta :D mutta käy ihmeessä kampaajalla nyt, ei se hukkaan valu silti, sillä vauvan synnyttyä menee todnäk tovi ja toinenkin ennenkuin selviät sinne seuraavan kerran! sori, siskosi on inhorealisti (but been there...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, enköhän mä kampaajalle tässä vielä mene - kunhan ensin päättäisin vielä, että mitä nyt tarkalleen haluan tehtäväksi :)

   Ja lisäksi luulen, että synnärillä ei tulla ottamaan yhtään kuvaa musta, vaan korkeintaan pehmeitä taidekuvia pikkusesta :-)

   Delete