Monday, May 28, 2012

rv36+1

Viikko aikaa ja lapsosemme on täysiaikainen ja ymmärtääkseni valmis syntymään, jos niin sattuu päättämään. Herää kysymys onko äiti viikon päästä valmis ottamaan vastaan tämän tulokkaan mahanahkan tälle puolelle? Ehkä. Lisää harsoja pitäisi kuitenkin vielä ehtiä ostaa.

Viikonloppu oli yllättävän kulturelli - käytiin sekä lauantaina, että sunnuntaina leffassa (normaalisti leffassakäyntia tapahtuu alle kerran vuodessa - olemme kotiloita, katsomme elokuvat mieluiten kotona). Jälkimmäisenä päivänä vuorossa oli feel-good-romanttinen-draama-komedia lohien kalastuksesta. Yllättäen MIB3 oli kuitenkin se, joka aiheutti enemmän vesiä silmiin.

Lisäksi saatiin mun tilaamat sannas.fi tuotteet, eli kantoliina, kapalo ja hoitolaukku. Kuvat sannas.fi.

 Vauvan pää näyttää vähän photoshopatulta ja hoitolaukku oli pienempi kuin olisin kuvasta tajunnut. Kantoliina vaikutti helpolta ja hyvältä, vaikkakaan en tohtinut alkaa sitä meidän jänöllä testata (olen lukenut useitakin blogeja, joissa tulevat äidit ovat testailleet (onnistuneesti) kantoliinoja lemmikeillään). Siitä olisi todennäköisesti seurannut vain kiukkuinen, muriseva pitkäkorva (jonka korvat ovat oikeastaan rodulleen tyypillisesti aika lyhyet).

Hoitolaukku tuli kuitenkin heti käyttöön - siellä on ihan sairaan käteviä taskuja sisällä! Epäilen kuitenkin koon riittävyyttä siinä vaiheessa, kun se pitäisi täyttää lapsikamoilla. Jotenkin muistelisin nähneeni ennemmin sellasia viikonloppu-putkikassin kokoisia hoitolaukkuja äideillä, jotka lapsineen kulkevat. Tämä hoitolaukku on kokoa keskikokoinen käsilaukku.

Sen sijaan eilen kotiutuessani mies tiedotti, että todennäköisyys synnytyksen käynnistymiselle tänään (eli eilen) on 0.1%. Eli ei kovin korkea. Oli saanut ilmeisesti eräältä blogia lukaisseelta ystävältä hauskan linkin (sivuston sisältöä en tosin aivan ymmärrä - mitä eroa on spontanious labor ja 'going into labor'?), jossa voi katsella oman lasketun ajan perusteella todennäköisyyksiä syntymän käynnistymisestä. Kiitoksia vain ystävälle :-)


Otetaan tähän vielä mukaan Paukkuliinilta saaneeni haastekyssärit. Kiitoksia haasteesta!

1. Elämäsi paras päätös?
Elämässä on ollut kyllä monia, todella suuren käänteen tekeviä muutoksia. Sanoisin tämän hetkisessä valossa, että se oli varmaan se päätös kävellä Rotterdamin terassin ohi sillon yksi päivä, about nelisen vuotta sitten.


2. Mitä et tekisi mistään hinnasta?
Jos ei lasketa näitä itsestäänselvyyksiä (tappaisi, tuhoaisi jne.), niin lähtisi Big Brotheriin. Enkä varmaan mihinkään talent-showhunkaan. 


3. Mitä pelkäät, vai oletko peloton?
Olin joskus melko peloton, mutta nykyään lapsen hyvinvointi välillä vähän pelottaa. Luultavasti pelko vähän laimenee ajan myötä. Noin muuten en pelkää hämähäkkejä, korkeita paikkoja tai muitakaan näitä tyypillisiä. Känniset, aggressiiviset miehet pelottaa.


4. Suklaata vai salmiakkia?
Molempia ja mieluusti yhdessä :) (jos on pakko valita yksi, niin sitten suklaata)


5. Minne matkustaisit, jos kaikki olisi mahdollista?
Japaniin olisi kyllä todella siistiä päästä.


6. Toivotko lisää lapsia?
Ehkä.. katsotaan nyt ensin miten selviydytään tästä yhdestä :)


7. Mitä tekisit, jos voittaisit miljoonia lotossa?
Oi, mun lemppari leikki. Ensin saattaisin tuhlata kaupoilla vähän, ihan vain tuhlaamisen ilosta. Jos en olis raskaana, ostaisin (koko perheelle tietty) matkaliput jonnekin ja ottaisin vähän lomaa töistä. Sitten varmaan ostettaisiin talo. Loput menisi varmaan johonkin sijotuskohteeseen / säästöön.


8. Oletko suunnitelmallinen vai taivaanrannan maalari?
Katsoisin olevani kyllä suunnitelmallisempi kuin maalarimpi.


9. Mitä musiikkia kuuntelet mieluiten?
Hyvän mielen musaa. Kesämusaa. Vähän tanssittavaa, ilahduttavaa, pirskahtelevaa, hymyilyttävää musaa.


10. Lempileivonnaisesi?
Oletetaan että mutakakku ja juustokakku lasketaan tähän? No ne :)


11. Nyt loppui mun mielikuvitus, sorry! :D On ihan liian vaikeaa keksiä näin monia kysymyksiä!
Ei se mitään. Mä voin kysyä ite itseltäni: mikä ärsyttää just nyt?
No se ärsyttää, että vaa'an lukemat nousee joka päivä vähän ja tosiaan miten voi lukemat olla korkeampia vessassa käynnin jälkeen?? Vannon että mitään ei mennyt sisään, vaan kaikki aineenliikahdus tapahtui ulospäin! Ja tämä on nyt tapahtunut monena päivänä putkeen. En tajua.

2 comments:

 1. Vaaka kiukuttelee täälläkin, ja peili! Näytän yhä siltä kuin olisin raskaan. Perskutarallaa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Veikkaanpa, että tossa vaiheessa synnytyksen jälkeistä elämää kärsivällisyys oman kropan palautumisessa on todella vähissä, mutta samaan aikaan sitä kovasti tarvittaisiin :) Eli tsemppiä, kyllä se keho siitä varmasti palautuu pikkuhiljaa!

   (palataan tähän tossa parin kuukauden päästä, kun ite harmittelen just samaa :D )

   Delete