Sunday, May 27, 2012

rv35+6

Lupailin eilen (kommenteissa) pistää tämän paljon puhumani vauvatarvike-excelin jakoon. Tein siitä nyt sitten siis 'tyhjän' version, eli poistin omat nolot kommenttini sieltä :-) Listasta löytyy kaikenlaisia mieleenjuolahtaneita asioita, niitäkin joita oon itse päättänyt olla hankkimatta (ainakaan vielä) ja asioita, jotka on tullu Kela-pakkauksen mukana. Ja asioita, joita edelleen harkitsen.

Tämän excelin lukemiseksihan tarvitaan Microsoftin Excel -ohjelma. Laitoin tosta nyt kaks versiota, .xlsx -päätteisen (uusimmille versioille) ja .xls -päätteisen (vanhemmille versioille). Ja pari ohjetta itse excelistä:

1) Ylin rivi toimii filtterinä, esim. kolumniin 'Onko' (B) kannattaa kirjottaa aina samalla tavallaa 'joo', 'ei', 'ehkä' ja sitten myöhemmin klikkaamalla sitä 'Onko' -sanan viereistä pientä nuolta, saa valittua mitkä kaikki haluaa nähdä. Myös muut ylimmän rivin valikot toimii samalla tavalla, eli kannattaa käyttää johdonmukaisesti mahdollisimman pientä määrää sanoja eri asioiden kuvaamiseen.

2) Vasemmassa reunassa on grouppaus, eli klikkaamalla boksia, jossa on viiva, tietty ryhmä menee piiloon ja vastaavasti klikkaamalla plussaa, ryhmä tulee taas näkyviin.

Eiköhän toi nyt ole varsin intuitiivinen anyway. Toivottavasti siitä on jollekin hyötyä!

Uudemmille versioille excel löytyy täältä.
Vanhemmille versioille excel löytyy täältä.

Noin muuten käytiin eilen katsomassa MIB 3, joka oli odotettavastikin ihan harmitonta viihdettä. Kiusallisia hetkiä syntyi (spoiler-alert) loppuleffan herkästä isä-poika-tarinasta, joka sai tässä siunatussa tilassa vuotamaan monia kyyneleitä ja hengittämään todella syviä, pitkiä hengenvetoja, ettei nyyhkytys kuuluisi halki teatterin. Ei niin, että se olisi ollut jotenkin erityisen liikuttava - ihan tavallisen sentimentaalinen - kohtaus, mutta nää hormoonit!

Lisäksi mulla on alkanut tulla menkkamaisia kipuja alavatsaan ja mahaotus on ollut TODELLA aktiivinen. Möyri koko yön, välillä menkkamaiset kivut vähän herätteli ja sitten taas lisää möyrintää. Elämme jännittäviä aikoja (vaikka laskettuun aikaan onkin vielä kuukausi)!

4 comments:

 1. Mahtavaa, kiitos hurjasti excelistä! Tästä on varmasti paljon hyötyä mulle.

  Mun kaverit aina nauraa mulle kun teen melkein asiasta kuin asiasta excelin. Nyt voin sitten puolustautua sillä, että enpä oo ainoo. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä jos on jotain hyötyä! Ja exceleiden tekeminen on hyvä juttu! Miten muuten sitä voi jäsennellä asioita! :)

   Delete
 2. Bebesistä, Kampin äitiysosastolta, saa sellaista Earth Mama Angel Baby -nännivoidetta. Itse en käytä, mutta lapseni äiti piti sitä yhtenä parhaista vauvatarvikkeista.

  Käytimme talkin sijaan perunajauhoja. Toimi hyvin sekin.

  Emme onneksi tarvinneet lämpömittaria lapsen ollessa pieni, joten ostimme suoraan otsasta mittaavan infrapunamittarin. Se on ollut oikein näppärä.

  (Lapsen kuumeen huomaamiseen ei tosin tarvitse mittaria. Kun lapsen ottaa syliin ja huomaa "jestas kun olet kuuma", niin sillä on jo 38 lasissa.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti vinkeistä! Tonne Bebesiin pitäis selkeästi mennä muutenkin vierailemaan.

   Ja toi otsasta mittaava infrapunamittari vaikuttaa oikein hyvältä. Huolestunut äiti saa lasta (suuremmin) häiritsemättä mittailla kuumetta koska vaan :-)

   Delete