Friday, May 4, 2012

Unipussi?

Ainiin, onko kellään kokemusta unipussista? Onko se ihan must have? 

Kuva www.ikea.fi

6 comments:

 1. Ei ole mikään must have, mutta itse olen kokenut sen käteväksi. Pienet vauvat nukkuvat usein järkyttävän kevyesti. Meidän molemmat lapset on saanut yösyötöiltä tajuttomina omaan sänkyynsä oikeastaan vain unipussin avulla tai erilaisilla kapaloviritelmillä.

  ReplyDelete
 2. Mietin itse myös samaa..
  Tulin jotenkin siihen lopputulokseen, että olisiko tuo unipussi talvivauvalle kätevämpi?!
  Jotenkin tuntuu hassulta laittaa kesävauva pakettiin.. Tai ehkä jos päällä on sitten vähemmän vaatteita..

  ReplyDelete
 3. En oo vielä unipussia testaillut, mutta tarrakapalo on ollu meillä tosi kovassa käytössä öisin. Vauva tuppaa huitomaan ja liikkumaan niin paljon, että nukkuu paljon rauhallisemmin kapalossa.

  ReplyDelete
 4. Meillä ei unipussia käytetty. Ensimmäiset kuukaudet Tapio nukkui kapalossa ja sen jälkeen ei tuntunut kaipaavan lisälämmikettä. Ensimmäiset puolisen vuotta nukuttiin perhepedissä, joten siitäkin tuli kyllä lisälämpöä vauvalle. Se on kyllä totta, että peitto ei pyörivän ja potkivan vauvan päällä pysy, joten jos lämpöä kaipaa, on unipussi varmasti hyvä juttu. Ihan pienelle vauvalla suosittelisin kyllä lämpimästi kapaloa. Se estää heräämisen huitoviin käsiin ja tuo muutenkin turvaa vauvalle. Saat meiltä lainaksi vetoketjullisen kapalopussin, jos haluat. Meillä on tällainen big baby -koossa: http://woombie.com/convertible_woombie.html Minimipaino vauvalle on 6,5 kg, joten tuo ei kyllä ihan vastasyntyneelle sovellu. Tuota ennen meillä käytettiin kiinnityksetöntä kapalopussia, mutta se ei kyllä pitänyt yhtään niin hyvin. Niin, tuota woombietahan voi käyttää myös unipussina, koska siitä saa kädet tarvittaessa ulos.

  ReplyDelete
 5. Samaa olen miettinyt täällä myös. Meillä kun on pakko vaihtaa vaippa kahdesti yössä, ja vois kuvitella olevan kätevämpää tollaisen pussin kanssa kuin housujen/pyjaman.

  ReplyDelete
 6. Hei kiitos tosi paljon kaikkien inputista! Päädyin nyt siihen, että varmaan hankitaan ekoiksi kuukausiksi ainakin varuilta jonkunlainen kapalo ja katotaan sitten miten siitä jatketaan.

  Ja kesävauvaa odottaville: mutsini itse kertoi käyttäneensä esikoisellaan (kesävauva) hihallista unipussia, joka oli toiminut myös hyvin. Eli tietty riippuen kodin lämpötilasta unipussi saattaa olla oikein mukavanlämpöinen :)

  ReplyDelete