Tuesday, July 10, 2012

kuukausi 0, päivä 10

Tajusin tuossa, että unohdin eilen mainita vielä yhden otetun askeleen! Pistettiin maistraattiin lappu, jossa on lapsen nimi. Maistraatti on varmaan tänään saanut lapun, joten voidaan varmaan ajatella, että lapsella on nyt ihan oikea, virallinen nimi. Lapussa kysyttiin myös lapsen äidinkieltä, johon mies pohti 'mistä sen voi tietää mitä se alkaa puhua, kun alkaa puhua?'. Ruksittiin kuitenkin paras arvaus, eli suomen kieli.

Musta alkaa nyt vihdoin tuntua siltä, että elämä on jotenkin .. kontrollissa. Imetys alkaa mennä selkeästi helpommin, vaikka vieläkin mennään rintakumilla. Kotona on siistiä. Kropassa ei ole kipuja tai varsinaisia epämukavuuksia. Elämään on alkanu muodostua rutiineja. Käytiin tänäänkin vaunuilemassa, ja tällä kertaa käveltiin baana (se uusi kevyen liikenteen väylä välillä Ruohis - Kiasma) päästä päähän ja käytiin Musiikkitalon terassilla kahvilla ja tuoremehulla. Laps nukkui vaunuissa koko matkan sikeästi huolimatta hetkellisistä vaikeista maastoista tai kuskien satunnaisesta törmäilystä millon mihinkin katukivetykseen tai talonnurkkaan.

Ajattelin, että tämä varmaan tietää ihan hyvää, että laps viihtyy vaunuissa.

Havahduin tänään siihen, miten ihanan kevyttä on olla olemassa, kun reilussa viikossa on yhtäkkiä lähtenyt yli 10kg painoa. Lyhyessä ajassa aika paljon. Siitä huolimatta teki mieli kävellä aika rauhaisasti, enkä nyt heti tällä viikolla vielä taida alkaa lenkkeillä. Hassua miten paljon vatsalihaksissa asiat tuntuu, jopa kävely. Muutenkin vähän semmonen olo, että sisäelimet vielä etsii oikeaa järjestystä ja paikkaansa.


2 comments:

  1. Kannattaa sen masun antaa olla rauhassa tarpeeksi kauan, mulla ainakin kipeytyi vielä aika pitkään jos yritin liikoja. Vasta nyt on lihakset menneet umpeen, kun makuulla vatsan keskeltä koettaa. Vois kai siis aloittaa vatsalihasliikeet. Vaan ku ei jaksa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noniin, pitää ottaa tässä rauhassa :) On se tosiaan vielä aika työn takana nousta sängystä / sohvalta vatsaa käyttäen..

      Delete