Thursday, July 12, 2012

kuukausi 0, päivä 12

Ajattelin eilen, että jaahas, känkkäränkkäpäivä nro 2.  Ei kuitenkaan ollut känkkäränkkäpäivä, oli vaan Suuren Nälän Päivä. Yö oli mennyt jotenkin vähän levottomasti, parin tunnin välein heräillen syömään ja päivällä ei sitten nukuttu ollenkaan.

Laps pysyi tyytyväisenä, kunhan oli jatkuvasti ruoan äärellä. Ja kun sanon jatkuvasti, tarkoitan jatkuvasti. Päivällä taisi lopulta nukkua yhdet tunnin päikkärit aamuheräämisen (kympin aikaan) jälkeen ja muu aika meni syödessä. Ja rinnalle nukahtaessa. Ja syödessä. Lopulta edes isoäidin takuuvarma syli ei kelvannut, kun piti saada ruokaa.

Ehkä osa sitä oli vain myös ihan imemisen tarvetta, mutta ei auttanut tuttikaan, kun vähän yritettiin. Eikä missään vaiheessa tullut pulautuksia, joten kai se oli sitten vain sitä nälkää. Aloin olla illasta jo melko epätoivoinen, kun pisin aika syöttämättä taisi olla puoli tuntia sen päivän aikana, mutta onneksi yö menikin sitten tällä tankkauksella hyvin.

Aloin siinä epäillä, että tuleeko multa nyt edes riittävästi maitoa, kun laps haluaa KOKO ajan syödä. Passitin siis miehen ostamaan ykkösolutta, jota sitten join eilen. Ja mikäs sitä maidontuotantoa buustaa muu kuin (no ykkösolut ja) imettäminen.

Tänään on ollut hitusen verran helpompi päivä, joskin melko nälkäistä meininkiä edelleen. Lisäksi tunnen itteni jotenkin trailer park trashiksi istuessani rinnat paljaana sohvalla, laps imemässä tai juuri nukahtaneena toiselle puolelle, rintapumppu toisessa rinnassa (siinä toivossa, että joku ruokintakerta menisi hitusen nopeammin tuttipullon avustuksella).

Joo-o, jos tällä ei maidontuotanto lähde käyntiin, niin sitten ei millään. Olen myös alkanut harkita, että kun tässä on jo tämä rintapumppu ja kaikkee, niin voisin samantien lisätä hankintalistalle rapsutuskoneen ja lypsyn yhteyteen automaativaa'an, joka punnitsee ja syöttää lypsyn aikana juuri minulle (sirulukijalla tunnistetaan korvamerkistä) sopivan määrän rehua. Möö.

10 comments:

 1. Huh, tulipa melkoinen flashback maaliskuulle, kun oma tyttö oli juuri tuossa vaiheessa. Raivostuttava vaihe, joka onneksi meni sitten aikanaan ohi - vaikka on noita tississäroikkumispäiviä tytöllä toisinaan vieläkin.

  Paras neuvo, jonka voin tässä vaiheessa antaa, on se, että istu ihan rauhassa tissit tiskissä ja passuuta miestä/äitiä/ketä vaan tuomaan vettä ja ruokaa sohvannurkkaan. Ja jos perse puutuu, heittäydy kyljelleen ja jatka imettämistä. Silloin saa itsekin parhaassa tapauksessa otettua nokoset. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tissit tiskillä :D Joo-o, näin se on asennoiduttava, että nämä päivät menee sitten tässä puuhassa. Ja parempi että syö kuin ei!

   Delete
 2. Mua on kanssa peloteltu näillä tällaisilla kokemuksilla, mutta toistaiseksi oon lähinnä keskittynyt pohtimaan, että mitähän tv-sarjabokseja sitä pitäisi varata niiden päivien varalle, kun sohvannurkasta ei vain pääse ylös..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, siis kannattaisi varmasti olla jotain katottavaa telkkarista! Mä en ole tajunnut varata itelleni mitään, mä olen vaan surffaillut nettiä tabletilla. Nyt olis vissiin elämäni tilaisuus addiktoitua johonkin sarjaan..

   Delete
 3. Möö :D

  Me saatiin sairaalasta mukaan joku lappu, jossa puhuttiin tiheän imemisen kausista. Olihan se vähän nuljua, mutta ajattelin, että siinä se nyt tekee sitä maitotilausta sitten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä lukasin netistä, että jossain kymmenen päivän kieppeillä tulee tiheän imemisen kausi, eli ikäänkuin osasin jo varautua - mutten ihan kuitenkaan. Muistaakseni kolmen viikon kohdalla oli tulossa sitten seuraava :-)

   Toivottavasti tää maitotilaus menee perille, eikä jää johonkin byrokratian jonoihin..

   Delete
 4. Mjoo, tuttua huttua, vaan ei enää kovin usein moisia päiviä ole täällä näkynyt. Enää en ihmettele miksi kotiäidit raahaa aina kaupasta naistenlehtiä... Tässä vajaan neljän kuun aikana oon lukenut varmaan enemmän kuin viimeisenä viitenä vuotena yhteensä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hyvä idea, naistenlehtiä! Mulla on ollu pari kirjaa tässä, joita oon lueskellut, mutta harmillisesti kumpikaan ei oo imassut silleen ihan täysillä mukaansa ainakaan vielä. Lehtiä voisi kyllä hakea :)

   Delete
 5. Kuulostaa todellakin tuolta tiheän imun kaudelta eli pitäisi mennä ohi itsestään. Voi kestää muutaman päivän. Vaikka varmasti tuntuukin raskaalta imettää koko ajan, niin sinnittele vaan. Ei sun maito lopu kuin seinään, jos oot imettänyt tähän asti. Paljon tsemppiä!

  ReplyDelete