Monday, July 30, 2012

kuukausi 0, päivä 30

Whoah. Nukuin juuri yli kahden tunnin päikkärit ja laps jäi vielä jatkamaan sikeiden vetelemistä. No, taisi tulla tarpeeseen (molemmilla); valvottiin aamuyöllä pari tuntia joskus kuuden-seitsemän välillä, ihan vaan kun uni ei meinannu enää tulla. Lapselle siis. Itsehän olisin sammunut kuin aamuyön hiillos - given the chance.

Ja tottakai, kun lopulta nukahdettiin, herätyskello alkoi laulaa muistutusta lähteä neuvolaan. Sigh. Ja neuvolaan siis lähdettiin. Sen verran tokkurassa kuitenkin olin, että neuvolakortit jäi kotiin - ekaa kertaa! Niin hienosti oon tähän asti ne muistanut..

Anyway, lapsella kaikki erinomaisesti. Parhaimpana uutisena viime keskiviikon jälkeen kertynyt paino (eli tässä viidessä päivässä): 215g plussaa. Eli nyt kerätään painoa melkolaista vauhtia. Ja mikä parasta, korvikettahan ei keskiviikon jälkeen olla juurikaan käytetty.

Tämä siis tarkoittaa nyt sitä, että voin oikeasti alkaa luottaa maidon riittävyyteen, lopettaa lapsparan ylitäyttämisen ruoalla ja alkaa tarkkailla ihan vain imetyksen kanssa koska on nälkä ja syöttää sen mukaan.

Tässä statseja noin muuten. Laitan vertailukohdaksi syntymämitat, koska sillon tehtiin edelliset 'viralliset' mittaukset:
Paino: 3945g (3390g --> +555g)
Pituus: 52,7cm (49cm)
Päänympärys: 38cm (34,5cm)

Neuvolatypy pisti myös minut vaa'alle. On tää imetys tosiaan aika kuluttavaa! Vaatteista, aamupalasta ja kolmen viikon tankkauksesta huolimatta paino oli vieläkin (vähän) vähemmän kuin aamupaino ennen raskautta.

Joo-o. Nyt voisi olla hyvä aika vähän virkistyä ja vaikka alottaa päivä oikeasti. Ulkoilu tekis varmaan terää...

No comments:

Post a Comment