Sunday, November 23, 2014

2v-4kk-23pv & 4vko

Lontoo-outouksia: täällä puistot suljetaan - siis lukitaan isoilla munalukoilla - iltasin, neljän ja viiden välillä. Hiekkiksiä en ole nähnyt vielä yhtäkään. Lisäksi mies ja isompi on yrittänyt nyt kahdesti päästä uimaan - tuloksetta. Meidän vieressä on uimahalli, mutta lastenallas käytössä arkisin vain tunnin päivässä, muina aikoina se on ilmeisesti opetuskäytössä. Sunnuntaina se on avoinna jopa viisi tuntia, mutta vain 30 ekaa mahtuu sisään. Jonotus alkaa puolta tuntia ennen avaamisaikaa. Oo-koo.

Ja vielä: täällä ei tunneta leivinpaperia. Ilmeisesti laittavat kaiken suoraan pellille - siis waaat?

Muistan jonkun tutun kertoneen jonkun lontoolaisen joskus ihmetelleen jonkun suomalaislapsen syysvaatetusta: "miksi lapsenne on puettu kuin kalastaja?"

No, alkaa selvitä. Täällä lapset käy tosiaan puistoissa farkuissa, hörsöissä, hameissa, sukkiksissa, tunikoissa ja leggareissa. Oli riittävän märkä päivä, että me puettiin lapselle Ticketin kura-asu puistoa varten. Ja niinhän se totta tosiaan näytti ihan kummalliselta smurffi-kalastajalta niiden farkku-leggari-lapsien rinnalla. Toisaalta, eipä tarvinnut paljoa varoa lätäköitä ja ulos pääsee myös päivinä, jollon sataa ihan tosissaan. Mutta vähän outoa silti.

Itsehän en tänään nenääni ulos näyttäny.

Vaan tulisi meidän muuttokuorma jo! Alan olla ihan kypsä keittiön vajavuuteen. Vaatekaappini vajavuuteen. Sänkyvajavuuteen (kunhan pinnasänky tulee, päästään kaikki nukkumaan taas samaan petiin). Noin viikko, sanoivat. Eli pitäisi tulla nyt alkuviikosta. Toivottavasti. 

Kattelin vähän meidän lähialueen harrastetarjontaa ja täällä löytyy siis vaikka ja mitä. Tässä on 50 metrin säteellä (no kidding!) erilaisia tanssi- ja musatunteja ihan kaikenlaisia ja vaikka joka päivälle! En nyt tosiaankaan lähtisi kauhean montaa harrastusta isommalle, mutta siis valinnanvaraa on. Ja sanoinko, tässä 50 metrin säteellä. Meidän asunto on aivan järjettömän hyvällä paikalla.

In other news: noin kokeilumielessä jätettiin isomman päikkärit tänään pois (satoi vettä, vaunuihin ei ollut sadesuojaa äh kun hankalaa). Jaksoi haukottelematta ja ihan hyvin koko päivän, nukahti kohtuullisen helposti ja puoli ysiltä! Päikkäreiden sijasta oli 'rauhallinen aika', himmeämmät valot ja hiljaista, rauhallista leikkiä (laittoi tarroja tarrakirjaan). Odotan jännityksellä miten yö menee ja monelta huomenna herää. So far so good.

Pienempi on nyt neljä viikkoa. Huh.

9 comments:

 1. Ne puistot on pakko lukita.Muuten ne ois täynnä illalla ihan muuta jengiä kuin lapsukaisia sanoi mun tuttu joka asui pitkään siellä.Ja voit arvaa mitä sieltä sit löytyisi.
  Tuota lasten ulkovaatetusta mekin ihmeteltiin Pohjois-Espanjassa asuessamme ja siellä vielä kun satoi lähes aina.Kumpparit oli tuntematon käsite,lapset sävysävyyn mekoissaan ja villatakeissaan pikkukengät jalassa jos nyt yleensäkään ulkoilivat huonolla ilmalla - joka oli syksystä kevääseen lähes aina...�� Lapsiin ja heidän ulkonäköönsä satsattiin muutenkin valtavasti vaikka vanhemmat itse ois ollu vaatimattomammin puettuja.Mutta kyllä niitä lapsia rakastettiinkin ja huomioitiin kaikkialla ihan eri lailla kuin täällä Suomessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, noin mekin pääteltiin, että sinne menee muuten nuoriso sotkemaan paikat. Mutta silti että neljältä jo? Sillon on vielä ihan kohtuullisen valosaa kuitenkin. Olisi edes kuudelta.. Täällä kyllä ihan paikallisetkin yllättyy näistä puistojen sulkemisista ja olis vielä valmiita ulkoilemaan vähän pidempään.

   Joo, kyllä nää kulttuurierot on jänniä! Ja kaikessa hyvät ja huonot puolensa..

   Delete
 2. Sun pitää pyytää et joku lähettää Suomesta leivinpaperia :p

  Muistan Saksassa tuskailleeni kun siellä ei ollut juustohöyliä! Piti tavallisella veitsellä vetää sellaisia paksuja siivuja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, Jenkeissä ei kanssa harrastettu juustohöyliä - siis waaat! Täällä on muutamakin eri lähde, joista saa jotain suomalaisia tuotteita. Pitäisi tutustua niihin tässä lähemmin :-)

   Delete
 3. Täällä on sama puistopukeutumisen suhteen, tosi harvoin näkee kurapukuja. Ja täällä ei lunta kyllä ole kuin korkeintaan viikko vuodessa, lopputalven sataa vettä. Meidän lapsi saakin kiitosta päiväkodissa kun yhtenä harvoista on (yleensä) sään mukaiset kamppeet mukana :) Vaikka kaikki tarhan vanhemmat mielellään haluais että lapset ulkoilee mahdollisimman paljon, ei ne silti sateessa ole ulkona ollenkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, se on varmaan kyllä niin, että jos ei ole varusteita, niin ei sitä ulos lähdetä :-) On tää kummallista, kun kuitenkin täällä UKssakin sataa kuitenkin kohtuullisen usein - luulisi tän mestan olevan erikoistunu lasten sadevaatteisiin!

   Delete
 4. Ahaa, leivinpaperittomuus selittääkin paljon! Ja mä kun oon vaan nalkuttanut tolle britilleni, kun se leipoo täällä Suomessa suoraan pellille, tsih!

  ReplyDelete
 5. Jahas, leivinpaperia kuulemma saa isommista supermarketeista siellä... Jatkan nalkuttamista. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No siis mekin löydettiin sellasta enemmänkin voipaperia, josta sanotaan, että ikäänkuin voi laittaa uuniin, mutta on kuitenkin syttyvää (pitää ehkä kuitenkin erikseen rasvata tms..?). Ei kuitenkaan sama asia kuin suomessa. Mutta nalkuta vaan ;)

   Delete