Monday, May 21, 2012

rv35+0

Jotain on tapahtunut. Huomasin eilen illalla päiväunien jälkeen, että tuntui siltä kuin lapsi olisi vaihtanut kylkeä, tuntui siltä kuin sen selkä olisi ollut nyt mun oikeaa kylkeä vasten entisen vasemman sijasta. Nyt tässä tänään huomasin, että alavatsa (ja vatsa muutenkin) tuntuu huomattavasti pehmeämmältä kuin pinkeältä. Lapsen liikkeet tuntuu paljon vähemmän (ja nyt niitä joutuu oikeasti kuuntelemaan ja tunnustelemaan). Potkuja on alkanu tuntua oikealla puolella, korkealla kylkiluiden alla. Kova paine, joka aikasemmin oli ihan alavatsassa (tai jopa jalkojen välissä) on poissa.

Mitä ihmettä?

Tunnusteltiin miehen kanssa mun vatsaa - ja eikai se lapsi oo voinut käännähtää sivuttain? Tai jopa jotenkin perätilaan? Eikai nyt enää tässä vaiheessa?? Tähän asti se on ollut niin nätisti pää alaspäin, odottamassa lähtölaukausta.

Liikkeitä oon saanut suurinpiirtein ne tarvittavat kasaan, mutta tekisi silti mieli päästä tarkistuttamaan, että what's going on. Toki varmasti tässä on nyt tällaisen ensikertalaisen äidin hermoilua, mutta hyvänen aika sentään. Olin jo ehtinyt uppoutua siihen, että tässähän kaikki menee just niinku pitää ja nyt laps onki poikittain. Toivottavasti se nyt ei saa mitään ideoita ja käännähdä tosta vielä perätilaan.

Neuvola on viikon päästä keskiviikkona, sillonhan ne siellä sitten taas tunnustelevat. Hitsi.

Noin muuten, tänään oli tutustumiskäynti kättärillä. Käynti meni mukavasti ja sieltä tuli ihan hyvää infoa kaikin puolin. Päästiin jopa näkemään yhdet alle 12h vanhat kaksospojat. Niin pieniä! Ja oli tosi mukavaa päästä kanssa näkemään ne tilat ja kuulemaan vähän siitä mitä on odotettavissa. Homma alkaa hahmottua.

10 comments:

 1. En ole mikään asiantuntija kun itsekin odotan ensimmäistä lastani (rv 34+3), mutta mulla tuntuu myös potkut tuolla oikealla kyljellä, kylkiluiden alla ja alavatsa tuntuu pehmeältä. Näin on ollut jo pitkän aikaa ja joka tarkastuksessa lapsi on ollut raivotarjonnassa. Luulisi, että nuo potkut kylkiluissa ainakin viittaisi siihen että teidänkin vauva on pää alaspäin? Tuskin on syytä paniikkiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos lohdutuksesta, nyt alkaa tosiaan möyrina vaikuttaa taas siltä, että tutussa asennossa ollaan, vaikkei virtsarakkoon enää kohdistukaan niin painetta :)

   Ja erityisesti kun noi liikkeet tuntuu taas vahvasti, niin eiköhän tässä ihan hyvin kaikki ole!

   Delete
 2. Mielestäni siitä on jo aika kauan aikaa, kun neuvolassa sanottiin, että vauva ei enää mahdu kääntymään väärin päin. Että liikkuminen tapahtuu enää "akselin ympäri", eli että selkä vaihtaa paikkaa kyljestä toiseen. Kyllä mullakin nuo liikkeet tuntuvat mitä ihmeellisimmiltä että välillä oikein ihmettelee mitä siellä vatsassa oikein tapahtuu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun mielestä mulle sanottiin viimeksi neuvolassa, että 'olisi se aikamoinen muljahdus, jonka tuntisit, jos vauva tosta vielä kääntyisi', eli kai se olisi periaatteessa vielä mahdollista.. Ja oikeasti oon ihan onneton tunnustelemaan miten päin se otus siellä oikein on, en tajua miten neuvolatädit saa tohon mitään tolkkua.

   Delete
 3. Itse oon nyt rv36+2, nauvolassa aina sanottu et raivotarjonnassa on, nyt sitte lääkäri ultras niin kappas, vauva istuskelee siellä tyytyväisenä. Lääkärikin ennen ultraamista kuvitteli vauvan olevan ihan oikein päin pää alhaalla. Potkut tuntuu kylkiluissa ja jopa sydänäänet kuuluu alavatsasta. Nyt sitten kääntöön vaan ja toivotaan että laps kääntyy :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaiks! Täytyypä pyytää ens neuvolassa, että tsekataan vielä sittenkin, ihan varmuuden vuoksi ultralla :)

   Onnea matkaan, toivottavasti ehtii vielä kääntyä!

   Delete
 4. Vastikään synnyttäneen ystäväni vauva kääntyili kyllä suurinpiirtein jonnekin viikolle 38 asti aina välillä poikittain. Neuvolaan mentäessä oli nätisti raivotarjonnassa, mutta heti kotiin päästyä pönki itsensä kauhealla kiukulla vaakatasoon. Ja seuraavaan neuvolaan mennessä takas raivotarjontaan. Että kai ne sitten kääntyilevät, vaikkei tilaa kauheasti olisikaan. Itsellä on verrattain vähän viikkoja vielä, joten ei liene ihmekään, että oma kaveri vaihtelee vielä suuntaa suhteellisen aktiivisesti. Itse ainakin kuvittelen tajuavani, milloin se on poikittain ja milloin pystysuunnassa, mutta voi toki olla, että kuvittelen ihan väärinkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, mahtavan vekkuli tyyppi jo kohdussa 'iiiihan raivotarjonnassa täällä ollaan .. EI OLLAKAAN'. Mujstakin tuntuu, että koko ylävatsa on ollut tässä ihan pinkeänä, mikä MUN mielestä viittais siihen, että se on poikittain, mutta aina se on tosiaan ollut rt:ssä neuvolassa (vaikka sielläkin siis ylävatsa samalla tavalla pinkeä).

   Delete
 5. Jospa lapsella meni pää syvemmälle lantioon, niin että tuli lisää tilaa? Meille kätilö totesi tarkastuksessa että kylkiluihin asti ei lapsi pääse potkimaan jos istuu, mutta ilmeisesti ainakin Anolla (09:04) on toisin.

  Mulla myös pehmeni maha huomattavasti tällä viikolla kun lapsi jotenkin siirtyi alemmas lantiossa. Kääntyilee kuitenkin vielä akselinta ympäri, eli ei vissiin ole kiinnittynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi olla, että pää meni tosiaan syvemmälle lantioon ja ei siksi paina virtsarakkoa (ainakaan just tässä asennossa) enää samalla tavallaa. Odotan kyllä jännityksellä onko seuraavassa neuvolassa mitään sanottavaa :)

   Ja joo, maha on kyllä tosiaan jotenki pehmeempi..

   Delete