Friday, July 20, 2012

kuukausi 0, päivä 20

Lapsen nauttima korvikemäärä on alkanut kääntyä laskuun. Tämä oli lähinnä huomio, joskin olin hieman huolissani tästä kehityksestä. Korvike ei enää oikein maistu, miksi ei?

Käytiin tänään neuvolassa punnitsemassa lapsi. Painoa oli tullut viidessä päivässä noin 200 grammaa, aivan huikea määrä! Tästä voidaan varmaan päätellä korvikkeen maistumattomuuden johtuneen vain siitä, että vatsa oli tullut varsin täyteen jo imetyksen aikana (oon tarjonnut korviketta yleensä aina imetyksen päätteeksi).

Heitettiin miehen kanssa ylävitoset ja hymy oli melko leveä, kun lähdettiin neuvolasta pois. Erityisesti kun vihdoin saatiin vapautus yöherättelyistä kolmen tunnin välein. Neuvolatypy oli sitä mieltä, että edelleen pitäisi syödä about neljän tunnin välein, mutta että eiköhän lapsi herätä jo itse siinä vaiheessa. Laitan kyllä varmaan vielä vähän aikaa herätyskellon kaiken varalta soimaan siinä neljän ja puolen - viiden tunnin kohdalla, jos lapsi ei itse tajua alkaa heräillä.

Ehkä tämä tarkoittaa, että voin myös alkaa vähentää hiukan omaa tankkaamistani, ennen kuin paino on taas samoissa lukemissa kuin ennen synnytystä...

Asiasta seuraavaan: oon koittanut etsiä ihan tavallisia, halpoja imetystoppeja, mutta sellaisia ei ole ilmeisesti sitten olemassakaan. Tuntuu hassulta, että esim. H&M ei myy jotain aivan perusperus-hihattomia toppeja 'imetystoiminnolla' (joku kauppa mainosti toppejaan tällä sanalla) varustettuna.

Sen sijaan löytyy toinen toistaan kalliimpia imetysvaatekauppoja, joissa yksi tavallinen toppi maksaa helposti yli viiskymppiä. Come on, onko se niin vaikeaa lätkästä yksi ylimääräinen kangassuikale siihen tavalliseen trikootoppiin ja myydä niitä 2 kpl hintaan 14,90e? Ihan vaan jotta maassa säilyy siveys ja korrektius, eikä imettävien äitien tarvitse esitellä maitobaariaan julkisesti ihan jokaiselle silmäparille?

8 comments:

 1. Mä oon lopulta käyttänyt ihan tavan toppeja joista olen kiskonut kaula-aukon tissin alle. Nyt niitä toppeja ei kehtaa enää käyttääkään kuin aluspaitana, mutta ihan yhtä hyvin ne toimi kuin HM:n imetyspaidat (jotka on tosi huonoja muutenkin.)

  Investointi yhteen tai kahteen Boobin toppiin voi hinnasta huolimatta olla fiksu veto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä itseasiassa kokeilin juuri tuota! Jotenkin kuitenkin mulla noi topit tuntui tosi epämukavilta, jäi painamaan rinnan alle ikävästi. Rinnat on ehkä vielä sen verran arat, että se paine tosiaan tuntui vähän kurjalta.

   Ja joo, ehkä täytyy kuitenkin ostaa muutama ihan 'oikea' imetyspaita. En kyllä edelleenkään tajua miksi ne on niin hintavia...

   Delete
 2. En tiedä vielä, kuinka käteväksi oma valintani käytännössä osoittautuu, mutta päädyin itse tilaamaan ennalta pari kappaletta tusenblån imetystoppeja, joiden ideana on siis se, että niitä käyttämällä voi ihan tavallisesta t-paidasta muokata imetystopin. Jos kiinnostaa, niin täältä lisää tietoa: www.ipanainen.fi/product/80/tusenbla-imetystoppi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näytti aika hyviltä! Nää topit jotka ostin nyt sitten Lindex-H&M -akselilta saa luvan toimia vähän vastaavanlaisessa roolissa, vaikka niissä onkin erikseen se hakanen, joka täytyy avata.

   Raportoipa sitten miten noi toimi sulle :)

   Delete
 3. Hei, olen seuraillut pitkään jo blogiasi, mutta niin laiska kommentoimaan, että nyt vasta ekaa kertaa sitä teen :) Täytyi ihan tulla vinkkamaan että Lindexiltä löytyi ainakin vielä pari kuukautta sitten hyviä imetystoppeja. Niissä on samanlainen toiminnalisuus kuin imetysliiveissä. Ite oon tykänny hurjasti ja esim nukun aina juurikin sellaisella paidalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! :)

   Kiitos vinkistä! Kävin Lindexillä ja siellä tosiaan alusvaateosastolta löytyi yhdenmallisia toppeja, mustaa ja valkoista. Ostin parin.

   Delete
 4. Kuten Jenni jo tuossa aikaisemmin kommentoi, Lindexiltä löytyy imetystoppeja hintaan 14,95€ (spagettiolkaimilla, imetysliivien tapaisella mekanismilla) . Löysin myös H&M:ltä samanlaisia, siellä niitä oli hintaan 2kpl 19,95€. Näitä ei ehkä sellaisenaan kehtaa julkisella paikalla käyttää, mutta siihen päälle kun laittaa toisen topin niin saa jo vähän tissiä piiloon imetyksen lomassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, nää on siinä ja siinä onko liian alusvaatemaisia, näin kesällä saattaisi mennäkin. Ja tosiaan vähintäänkin sitten aluspaitoina toisen paidan alle. Kiitos sullekin vinkeistä, näiden innottamana kävin nytsit raidaamassa H&M:n ja Lindexin! :)

   Delete