Thursday, July 5, 2012

kuukausi 0, päivä 5

Jotenkin oletin, että turvotukset katoaisivat synnytyksen jälkeen. No, vihkisormus ei mene alimman nikaman yli edelleenkään ja oikean käden sormenpäät on lähes tunnottomat. Edelleen. Kenkiä en oo laittanut jalkaan sitten synnäriltä paluun (toissapäivänä) ja silloinkin jaloissa oli toooodeeella venyvät ballerinat.

Äidinvaistojen heräämistä on sen sijaan ollut hauska seurata. Muun muuassa lapsen älähdykseen on helpompi herätä kuin herätyskelloon. Lapsen uniäänet kuulostaa maailman kauneimmilta ääniltä, kun taas itku raastaa sydäntä ihan pohjasta asti. Kättäriltä kotiin ajaessa (mies ajoi, minä takapenkillä lapsen kanssa) jokainen autojonoon jarruttelu näytti väistämättömältä peräänajotilanteelta.

Sitten taas toipumisvaihe on vähän ikävää. Toki vaiheena hyvä, koska ollaan menossa oikeeseen suuntaan, mutta on ikävää joutua hoitamaan ja huoltamaan itseä ja huomaamaan, ettei ole vielä ihan täysin entisellään. Toisaalta, veikkaan että nää päivät menee nopeasti ja pian toipuminen on muisto vain.

Kaikkein eniten kyllä toivon rintojen hyvinvointia, ettei tarttisi kokoajan haistella kaalinhajuisi tuoksahduksia rinnoista..

Ohessa synnärillä napattu kuva lapsesta. Ihan vain todisteeksi!ps. Entryjen otsikoiden keksiminen oikeasti tosi hankalaa.

10 comments:

 1. Tosi söpö!

  Pian se aika hurahtaa niin, että teillä on jo iso tyttö. Itsestä tuntuu jo nyt, että pikkuvauva-aika on jotenkin jo ohi. Vain reilussa kolmessa kuukaudessa. Ihan kuin mua olis jotenkin huijattu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, hämmästyttävää, että se on jo nyt muuttanut ulkomuotoaan hiukan (kaikille vastasyntyneillehän käy niin, että kasvotkin vähän muuttuu ekan parin päivän sisällä). Tavallaan haikeeta, tavallaan lohdullista, että niin ne siitä kasvaa! :)

   Delete
 2. No onpa aika pallero! Tosi kaunis vauva (ja ei, mun mielestä kaikki vauvat eivät itsestään selvästi ole kauniita).

  Luulen, että noista turvotuksista ja olennaisesti sormusten kaltaisiin asioihin vaikuttavista nivelten löystymisistä palautuminen vie vähän enemmän aikaa kuitenkin. 8vkoa sitten synnyttänyt kaveri laittoi omat sormuksensa sormeen viikko sitten, silloinkin sai kuulemma toista vielä vähän ahtaa. Että ei se kai ole ihme, jos ne eivät heti viikossa solahda uomiinsa.

  Onnea vauva-arkeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noniin, hyvä tietää että tässä ei tosiaan kannattaa olla kärsimätön sen turvotuksen poistumisen kanssa :) Ja tosiaan, palautuminen kestää.

   Normaalisti oon monien asioiden kanssa suhteellisen kärsivällinen, mutta näemmä nyt tuli vastaan kärsimättömyyttä aiheuttava asia. Synnytys ohi, mitä palautumista tässä enää pitäisi olla! :-)

   Delete
 3. siinä menee joo hetki että turvotus laskee. :) mulla meni muutama kk ja oon synnyttänyt tammikuussa esikoisen, nyt ootan toista lasta ja jännittää jo että tuleeko paljonkin turvotusta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, kunhan sormus jossain vaiheessa menee. Mies jo uhkaili, että jos ei enää sormus mahdu koskaan, niin sitten ostetaan uusi, joka on kuminauhasta :D

   Paljon tsemppiä ja odotukseen (ja vauva-arkeen :)!

   Delete