Sunday, January 13, 2013

kuukausi 6, päivä 13

Kodin sisustustuskaa lievennetty Bestå-hyllyillä. Lisäksi meillä on vihdoin ruokapöydän ääressä enemmän kuin kaksi tuolia. Laps nukkuu sängyssään, ja huolimatta viime aikaisista rauhallisista illoista ootan silti kokoajan kutsua tullaan taas hyssy-tyynnyttelemään.

Oikeastaan piti tulla vaan sanomaan, että apuaaa, viikon päästä lähdetään Kanarialle! Kävi apteekista ostamassa puuduttavia korvatippoja ja suolaliuostippoja nenään (helpompi kuljettaa mukana kuin aiemmin käytössä ollut suihke). Rokotukset on kunnossa. Mutta mitä ihmettä kaikkea sinne pitäisi pakata mukaan? Millä selvitään kuuden (ja puolen) tunnin lennosta? Tuhat lelua? Teletappi-videoita? Apua.

Serkku taisi mainita peitoista ja tyynyistä, joilla lapsen saisi asetettua syliin nukkumaan mukavasti. Mun on jotenkin vaikea uskoa, että laps nukkuu silmäystäkään koko lennolla, mutta aina voi tietty toivoa parasta. Lento lähtee puoli viideltä - eli just sopivasti, kun lapsen normaalisti alkaa heräillä päikkäreiltään. Jipii.

Mutta niin, kysyin tätä ennenkin, mutta kysyn uudestaan - ken on vauvan kanssa matkustanut, latokoon tänne parhaat vinkit, kikkakolmoset ja ässät hihassa.

Huokailen jo valmiiksi. Mä KUITENKIN unohdan jotain oleellista. Ja pitäis varmaan alkaa syöttää lapselle kaupan purkkiruokaa - ihan vaan, että se varmasti kanssa syö niitä tarpeen tullen. Kaupan purkkiruokaa on kuitenkin huomattavasti helpompi kuljettaa mukana, kuin ite tehtyjä.

Nää on näitä juttuja. Toiset osaa ottaa rennon chillisti, ja toiset taas on mä.

6 comments:

 1. Luetko Lähiömutsin blogia? Viimesin blogipostaus on käsitellyt juurikin matkailua lapsen kanssa. Olisikohan siellä jotain uusia vinkkejä teille?

  http://www.mutsiavautuu.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aa hei mahtavaa, enpä ole moista blogia löytänyt. Tuolta tuli vastaan monta hyvää vinkkiä. Tänks :)

   Delete
 2. Me lennettiin syksyllä 5-kuisen kanssa Dubaihin, minne lento on reilu 6 tuntia. Meillä oli koneessa mm. äitiyspakkauksen makuupussi, minkä päälle/sisään lapsen sai paremmin aseteltua meidän molempien syliin nukkumaan. Kone oli molempiin suuntiin täynnä, joten istuttiin hyvin ahtaasti koko ajan Finskin surkeassa, vanhassa koneessa, paluumatkalla vielä ikkuna- ja keskipaikalla. Leluja ei hirveästi tarvittu koneessa, kun lapsi nukkui menomatkasta about 4 tuntia ja paluumatkasta 5. Koneen hurina toimi hyvänä nukuttimena :) Pipo kannattaa myös ottaa, koneessa vetää aika lailla, varsinkin jos joudutte exit-rivin läheisyyteen tai ikkunapaikalle. Ruokia kannattaa myös varata reilusti mukaan. Mielestäni puolivuotiaan kanssa on helppo matkustaa, kun sen ikäinen ei vielä hingu koko ajan käytävälle kävelemään. Tsemppiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos! Äitiyspakkauksen makuupussi on melko iso, mutta joku tommonen vois olla kyllä jees. Ja pipo myös. Hyvähyvä :)

   Delete
 3. Ei liity aiheeseen yhtään, mutta sä olet lukenut myös Matka äitiyteen- blogia? Missä vaiheessa blogista tuli salasanallinen? Mulla oli reissun vuoksi taukoja blogien lukemisissa ja nyt en pääsekään Päivänkakkaran blogiin :( Jakoiko salasanoja jossain vaiheessa?

  t. Täti ptp (kommentoin Päivänkakkaran blogia nimimerkillä täti pöydän toiselta puolelta)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka!

   Luen blogia, mutta oon tilannut sen RSS-feediin, enkä oo siis käynyt itse sivuilla pitkiin aikoihin - enkä huomannut sen muuttuneen salaiseksi. Enkä muista, että olisi ollut ikinä postausta, jossa tästä mainitaan... (oon kyllä hyvin ihmeissäni, jos oon missannut aiheeseen liittyvän postauksen)

   Kerron, jos Päivänkakkarasta kuuluu jotain!

   Delete