Wednesday, February 5, 2014

1 vuotta, 7 kuukautta, 5 päivää

Parkour <3 

Sattuu jokaiseen lihakseen. Vatsalihaksiin tosin luultavasti eniten nauramisen takia. Aivastukset hirveetä tuskaa. En ollu ees tajunnu miten paljon olin tätä tarvinnu. Edellisestä kerrasta jo ihan luvattoman kauan, vaikka kuinka suunnittelin, että lapsen saatuani parkouraan joka päivä. Pistän vaunut parkkiin jonnekin hyvälle spotille ja meen hyppimään. Aivan yllättäen näin ei ihan tapahtunut, paitsi kerran.

Käytiin siis parkouraamassa, samalla mahtavalla porukalla, joiden kanssa ollaan harrastettu jo vuodesta 2005. Tässä on viime vuosina ollut vähän taukoa, kun jotkut onkin alkanu kiipeillä enemmän ja yks hankki jälkikasvua ja toisilla yhtäkkiä kaikki aika meni tanssimiseen ja mitä näitä on. Marraskuussa sovittiin, että mennään treenaamaan ja heti helmikuun alusta löytyi yhteinen aikakin. Ja vain yksi oli kipeenä! Todettiin jälkeenpäin, että pitäis kyllä mennä uudestaankin. Seuraava yhteinen aika varmaan löytyisikin jo 2015.

(Voi että ootan sitä, että laps on vähän vanhempi ja voidaan mennä yhdessä treenaamaan (tosin treenattiinhan me tänäänkin sohvalta alas hyppimistä yhdessä...))

Me käytiin sitten mulle uudessa (oon ihan totaalikujalla skenestä) Parkourkeskuksessa ja siis sehän oli ihan huikea paikka! Parhaat näkemäni sisätreenitilat (parkouria ajatellen) ja mahtavat vetäjät (jos haluu mennä siis ohjatuille tunneille). Treenimahdollisuudetki on kattavat: sinne voi mennä ihan kertamaksulla treenaamaan itekseen tai osallistua jollekin ohjatuista tunneista / kursseista (näille ehkä pitää ilmottautua kuitenkin kaudeksi). Siellä voi myös boulderoida (jos ei ole omia kenkiä, saat kengät lainaan paikanpäältä) ja kahvakuulailla (näytti olevan jotain muitakin voimailujuttuja) tai vaikka venytellä tai treenailla jotain akrobatiakikkailua permannolla.

Eli vink vink vanhemmat, joilla yli 4v lapsia! Jos koti ei taivu ihan tähän, mutta haluisitte tarjota lapsille turvallisen paikan, jossa treenata fyysisiä rajojaan, opetella tasapainoa ja motoorisia taitoja, purkaa energiaa ja oppia ihan huikeeta kehonhallintaa ammattitaitosten, vastuuntuntoisten, mukavien (ja komeiden) ohjaajien johdolla, niin this is your place! 

Noi tarjoo siis naperotunneista alkaen ikäryhmittäin omia tunteja aina aikuisryhmiin asti. Lisäksi myös perhetunteja, joissa tehdään sekä yhdessä lasten kanssa, että välillä lapset keskenään ja aikuiset keskenään. Jos laps olis riittävän vanha, olisin ehdottomasti noilla tunneilla. Suosittelen!

No comments:

Post a Comment