Friday, January 18, 2013

kuukausi 6, päivä 18

Jos eilinen sujui päikkäreiden puolesta hyvin, niin tää päivä sitten taas oli ihan sekasin. Ulkona oli sen verran pakkasta, että nukutin lapsen sitten sisälle ja olin tosi ilahtunut siitä, että sain sen nukahtamaan ihan pinnasänkyyn.

Harmillisesti unta kesti vaan puoli tuntia, eikä uutta unta tullut vaikka olis päällään seissyt. Tähtäsin kuitenkin siihen, että seuraavan päikkärit otetaan about ajallaan ja suunnittelin siihen ennen päikkäreitä nopean käynnin kaupassa.

No, eikös laps sammunut ajomatkalla niin sikeeseen uneen, ettei herännyt edes kun nostin sen turvakaukalosta ja laitoin istumaan ostoskärryjen siihen etu-istuin-osaan. Joo, ei nukkuvaa lasta voi siinä istuin osassa pitää, joten pähkäilyn päätteeksi laitoin lapsen kärryihin makaamaan. Päätin antaa nyt nukkua, kun kerran oli niin sikeessä unessa ja aattelin, että ehkä se vetää nyt sitten vähän pidemmät iltapäiväpäikkärit.

Yeah, right. Puolen tunnin päästä hän oli jälleen heräillä ilman toivoakaan unien jatkumisesta.

No, onneks yöunille päästiin ihan mallikkaasti (se on alkanut oppia hakemaan itse unta!). Toivottavasti päivän unet ei ollu ennakkoa yöunista.

Siellä nukkuu. Aurinkolasit siksi, että ulkona oli tosi (upea)
aurinkoinen päivä ja aattelin, että harjotellaan Kanariaa varten aurinkolasien käyttöä.

4 comments:

 1. Hahaa, kätevä unipaikka! Ja melkosen päheet lasit, tollaset varmaan pitäisi meidänkin ensi kesäksi hankkia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, toi unipaikka oli jotenkin epäilyttävä - tai siis nostin lapsen jo kerran siitä pois, kun oli sellanen olo, että 'nyt kaikki kattoo, että kauhea äiti'. Lopulta päätin olla välittämättä :)

   Delete
 2. Meilläkään ei digata sisäpäikkäreistä. Ne kestää enintään sen puoli tuntia, kun taas vaunuissa pihalla vedellään sikeitä 2 - 3 tuntia putkeen. Pakkaspäivät, jos niitä sattuu monta peräkkäin on jokseenkin hermoja raastavia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mikä ihme puoltuntia? Unisyklikin on kuitenkin 45min normaalisti. Toivottavasti nää pakkaset alkaa pian hellittää. Tosin kohta päästään katsomaan miten ne unet sujuu Kanarialla...

   Delete