Saturday, February 2, 2013

kuukausi 7, päivä 2

What's new and hot tänä viikonloppuna (so far).

Kuulin yhtäkkiä lapsen mummun toteavan 'jaa sä seisot nykyään ilman tukea?'. En ehtinyt katsomaan, mutta kuulemma oli ihan tovin seisoskellut ilman tukea. Pääsin myöhemmin todistamaan itsekin tätä, laps rauhaisasti irrotti otteensa tuestaan ja etsi uuden paikan, josta pitää kiinni. Merkitään kirjoihin. Kameran kanssa koitin vahdata, mutta turhaan. Tätä taitoa ei vielä julkisesti esitellä.

Mies myös kertoi lapsen kiivenneen syöttötuolista (tripptrapp + playtray) ylös ja pöydälle lounaan aikana. Onko noihin turvavöitä? Sellasia 5-piste? Pakkopaitoja? Ilmastointiteippiä?

Alhaalle vasemmalle puhkesi hammas, ykkönen (kuulemma tämä puhkeaa usein ekana). Kuudes hammas kuukauden sisään. Miehen hammaslääkärivanhemmat katteli lapsen aikasemmin puhjenneita alahampaita (oik 1 ja 2) ja ilmeisesti saattaa olla, että hampaat on sulautunu yhteen, yhdeksi hampaaksi (vielä ei pystynyt sanomaan). Tällä ei kaiketi ole muuta kuin esteettinen vaikutus (ja että yksi rautahammas saattaa jäädä puuttumaan). Enpä ollut moisesta ennen edes kuullut.

Laps nykyään myös 'laulelee' aivan supersulosesti. Pientä, hentoa hyräilyntapasta (ei tietenkään mitään selkeää melodiaa) ja hellää yninää. Niiden kovaäänisten mielipiteiden lisäksi.

Ainiin, tälle päivälle asettui myös uusi ennätys peräkkäisissä aivastuksissa: 6. Äitiinsä tullut.

Mies kävi myös lapsen kanssa kahdestaan vauvauinnissa. Laps oli kuulemma käyttäytynyt täydellisesti. Kärsivällisesti ja ilman itkua. Ja me saatiin sillaikaa olkkariin uudet hienot verhot (kiitos miehen äidin). Nyt on myös olkkarissa äänentoisto. Tähän ei miehen äidillä ollut osallisuutta tosin.

Hyvä viikonloppu kaikenkaikkiaan, eikä olla vielä kuin puolessa välissä!


2 comments:

 1. Tripptrappeihin tietääkseni saa kuin saakin valjaita! Jonkun paketin kuvassakin muistaakseni tyypillä oli semmoset samanlaiset 5-pistevaljaat, jotka meillä oli siihen tuoliin kuuluvassa kaukalo-osassa. Ovat myös omalla ostoslistalla.

  Mutta onnittelut pikkuiselle uusista taidoista! Nyt kun jiikin alkaa vähitellen laajennella reviiriään, alkaa kummasti arvostaa sitäkin, että se vasta harjoittelee konttaamista, muttei oikein kunnolla vielä etene..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah hei hyvä, täytyy etsiä valjaat! Toi alkaa meinaan olla hetkittäin vähän vaarallista jo..

   Ja tsemppiä Jiille treeneihin! Tosiaan, nauti nyt vielä, kun ei tarvitse olla kokoajan sydän kurkussa, kädet ojossa, kun yks notkuu huterasti kuin känniläinen jotain pöydänreunaa vasten :)

   Delete