Thursday, February 28, 2013

kuukausi 7, päivä 28

Joka päivä sitä oppii jotain uutta. Mä opin, että ei kannata syöttää lapselle mustikkasosetta, ellei ole (itse) sonnustautunut esim. mustaan burkhaan. Ainakaan ei kannata pitää päällä vaatteita, joissa aikoo syömisen jälkeen lähteä ihmisten ilmoille.

Laps oppi tarttumaan kätösillään nokkamukiin ja nostamaan sen huulilleen juoma-asentoon. Äiti niin ylpeä! Aikasemmin yritykset jäi siihen, että mukiin kyllä tartuttiin, mutta ei tajuttu nostaa, vaan koitettiin imeä kumartumalla nokkaa kohti.

Mainittakoon myös, että eilen oli ihan todella upea kevätsää ja käytiin - häpeäkseni ensimmäisellä since muutto - vaunulenkillä. Pienimuotoista puron solinaa nähtiin ja kuultiin (no, laps veteli hirsiä tämän pysäyttävän kokemuksen ohi, mutta ehtiihän se vielä), rusakon jäljet lumessa ja keskuspuiston reunan. Aurinko paistoi, asteita oli plus ja puiden oksilta tippuili lumia.

Kevätpäivän kunniaksi tein savulohipannaria (ohje Glorian Ruoka&Viini -lehdestä ja roikkunu meidän muistitaululla odottamassa käyttöä). Siitä tuli ihan tajuttoman hyvää. Ajattelin, että jätän puolet miehelle. But I eated it. Silleen klassisesti: iiihan otan pienen palan vielä tosta. No okei, kai sille neljännes riittää. Hupsista. Ei se olis kuitenkaan savulohta osannut arvostaa sen ansaitsemalla hartaudella.

Tänään käytiinkin sitten neuvolassa ja aloin vakavasti harkita haluanko mennä sinne enää uudestaan. Tällä kertaa oli tietty helpompaa, kun osasin jo vähän odottaa,  mutta silti. Taaskaan ei minkäänlaista kontaktia lapseen, ei mitään 'miten menee' -kysymyksiä tai muutakaan. Laps mitattiin ja pakollinen 'miten yöt menee' -kysymys esitettiin. Sitten taas katsottiin  niitä käyriä.

Statsit (suluissa 7.1. mitat, eli vajaa 2kk sitten)
Paino: 7,950kg (6,720kg --> +1,230kg)
Pituus: 70,2cm (65,8cm --> +4,4cm)
Pää: 45,5cm (44,0cm --> +1,5cm)

Eli kaikinpuolin erinomaisesti tullu kasvua sitten viime mittauksen. Ja mitä neuvolatäti sanoo? Toteaa, että joo, kuukaudessa pitäis tulla ainakin 500g lisää painoa (lapsella tullut siis yli 600g), mutta nyrpistelee sille, että pituus/paino -suhde on edelleen miinuskäyrillä (pituus nykyään lähes nolla-käyrällä).

Tässä vaiheessa totesin sille, että lapsen isä oli myös pienikokoinen vauva. Lisäksi laps on hyväntuulinen, todella aktiivinen ja vilkas, energinen, iloinen, tyytyväinen ja syö hyvin, eli en ole huolissani. Täti sitten katsoi mua kulmat kurtussa ja totesi hitaasti 'Niin... no ... nooo, jos sä et ole huolissas......'

Vastasin tiukasti, että en. Harmitti jälkeenpäin, etten kysynyt siltä, että siis mistä mun olis muka tarkalleen ottaen pitänyt edes olla huolissani.

Neuvolan jälkeen oli lääkärintarkastus vielä (8kk rutiinihomma) ja kerroin sitten lekurille (sydämellinen nainen, 45min myöhässä heti aamusta) tosta neuvolatädistä ja kysyin siltä, että mistä ihmeestä mä nyt edes voisin olla huolissani. Lääkäri totesi ykskantaan, että ei mistään. Eikä voisi terveempää lasta kuvitellakaan.

Että näin.


14 comments:

 1. Ärsyttäviä nuo huolta esiinkaivelevat tädit! Laps on ihana punaposki (c: olen jo pitkään seurannut blogiasi, kiitos nasevista teksteistä - illan rentoutus kun saa oman myttiäisen nukahtamaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! :)

   Ja tosiaan, tää oli ehkä nyt viimenen naula arkkuun - taitaa mennä neuvolatäti vaihtoon. Kuitenkin olis tarkotus, että laps käy samalla tädillä, enkä halua sen joutuvan kuuntelemaan leipääntyneen tädin turhia valituksia..

   Delete
 2. Hehe, meidän päivä erolla saman ikäinen poika on teidän tytön kanssa samankokoinen. Itseasiassa vähän lyhyempi. Mutta paino on sama. Meillä oli tullut vielä huonommin painoa lisää ja neuvolan täti vaan totes, että kun on kerran tyytyväinen ja kehittyy normaalisti ja kasvu menee samalla joskin omalla käyrällään, niin ei ole syytä huoleen. Kummallinen tuo teidän täti kyllä.

  By the way (älä ota pahalla) eat taipuu ate eikä eated. =)
  Ja olis kiva saada tuon savilohipannarin ohje. Ainakaan näin puhelimella en erota sitä tosta kuvasta. Tietokoneen näytöllä voi olla eri juttu. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, noin neuvolatätien KUULUISI toimia ja sanoa. Jotenkin pistää ammattitaidon kyseenalaiseksi, jos ei erota tervettä lasta sairaasta....

   Delete
  2. Ainiin! Se ohje! Pistän seuraavaan entryyn paremman kuvan, jossa näkyy ohje kunnolla :)

   Delete
 3. Äh, tulipa jotenki töksösti tuo eated-ate juttu. Siis ku mä ainaki luulen, että se ois ate eikä eated. Vai? Mä ite aina mokailen kaikenlaista, että en yleensä harrasta mitään kielipoliisin virkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, ei hätää, kielipoliisius on hyvä juttu :)

   eat-verbin taivutus on tuttu, mutta tämmösissä 'leivoin sulle, mutta söin sen'-tyyppisissä tilanteissa (kuten alla mainittu http://knowyourmeme.com/memes/i-made-you-a-cookie-but-i-eated-it) tulee nimenomaan käytettyä tuota väärää muotoa, ihan tarkoituksella :)

   Delete
 4. http://knowyourmeme.com/memes/i-made-you-a-cookie-but-i-eated-it

  Kissameemit tuhoavat kielen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mutta tuovat silti aina välillä paljon hupia arkeen :)

   Delete
 5. päivänkakkara02 March, 2013 02:50

  Hienostihan tuo kasvaa! Mun poika painoi vertailun vuoksi 72-senttisenä 7790 g. Pyydä päästä toiselle tädille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, vaihtoon menee täti. Aattelin, että vaihtaisin ehkä neuvolaa altogether samalla. Koska muuten poikanen oli 72cm? Puolvuotiaana?

   Delete
  2. päivänkakkara02 March, 2013 06:00

   Joo, 6 kk oli toi 72 cm.

   Delete
 6. Haha, mitäköhän se kertoo musta että heti rupes meemit hyppimään silmillä kun luin ton eated-jutun. Meillähän on miehen kanssa hirveitä kommunikaatiokatkoksia kun se ei tunne meemejä ja mä taas aina itsepintaisesti siteeraan niitä.

  Ihan hanurista teidän neuvolatäti. Vaihtoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, meillä kanssa vähän sama juttu, tosin luulen, että mies on oppinut vaan ohittamaan meemit takertumatta :) Mun mielestä toi 'eated' on yksi hauskimmista (tai ainakin yksi useiten käytetyistä)

   Delete