Tuesday, March 26, 2013

Kuukausi 8, päivä 26

Lapsesta
Ostin matkarattaat. Viidakkoveitsi sohien kahlasin internet-keskustelujen halki, poimin muutaman mielenkiintosen merkin muistiin ja kinusin naton (miehensisko) tuomariksi (hänkin pohtii samaa hankintaa) ja käytiin tsekkailemassa. Itsehän olin käynyt Vaunuaitassa etukäteen vaklaamassa, ja nyt sitten kierrettiin Baby Style ja Lastentarvike.

Kuten aina tämmösissä, nytkin alkoi jossain vaiheessa sumu iskeä päälle ja aaaghh, nää on kaikki varmaan ihan yhtä hyviä, miten tässä nyt voi tehdä mitään järkevää valintaa. Kunnes lopulta tuli vastaan vaunut, joissa oli se ratkaseva erottava tekijä: vaunut saa kasaan kumartelematta ja yhdellä kädellä. Lisäksi ne jää pystyyn seisomaan ja on kevyet. Vaunut ovat Peg Perego Pliko Mini (videolla kohdassa 1:05 nainen näyttää miten vaunut kasataan. 1:24 ne puretaan.). Ja nyt please älkää kertoko jos jollain on jotain huonoja kokemuksia noista, ellei kyseessä ole aito vaara.

Siis niin, matkarattaat ajankohtainen aihe: meille tuli uusi keittiö. Tällä hetkellä se täyttää puolet olkkarista ja on pahvilaatikoissa. Koti muuttuu kokoajan elinkelvottomammaksi, erityisesti kun vanhaa keittiötä aletaan purkaa. Siispä lähdetään lapsen kanssa Sveitsiin evakkoon (keittiöremppa, mikä ihana tekosyy!) pääsiäisen jälkeen. 

Ja sitten jälleen mun lempiaihe: unet. Siis kuulkaa ihan sama vaikka universumi sekottais kaiken taas, mutta pakko hehkuttaa! Laps heräsi viime yönä YHDEN KERRAN! Tätä ei ole kuulkaa tapahtunut kuin kerran aikasemmin joskus 4kk kohdalla, enkä nytkään odota toistuvaksi. Mutta siis nukkui 08:30 - 04:00 ihan yhtäjaksoisesti! Ihan sama vaikka aamuherätys olikin sitten klo 06:00, noiden yöunien jälkeen ei tuntunu missään.

Vaikuttaa siltä, että lapsen tosiaan nyt tarvii saada nukahtaa ja nukkua äidin vieressä, päästä painautumaan kylkeen ja voida ottaa poskista kiinni ja pussata ja tulla pussatuksi nukahtamisprosessin aikana (toivottavasti oppii ennen ensisuudelmaansa pussaamaan vähän vähemmän hampaisesti). Joo, mun unet on vähän kevyemmät laps vierellä, mutta ei haittaa. Jonain päivänä se ei suostu enää mistään hinnasta nukkumaan äidin vieressä.

Juoksusta
Sen verran oon jännissäni huomisesta juoksutapaamisesta, että kävin sitten tyhjentämässä H&M:n juoksu(urheilu)vaateosaston. Toki sokeakin näkee otsallaan, että vaatetuksen sijasta mun kannattaisi enemmän olla huolissani häpeästä selviytymisestä sen jälkeen, kun muu ryhmä viilettää kierroksen-kaks edellä. Mut nyt mulla ainakin on toinen ja kolmaskin treenivaatekerta, eikä tarvi kierrättää vain yhtä (on mulla enemmänkin treenivaatteita, ne on vaan kaikki tanssitreenivaatteita).

Lisäksi järkeilin, että ostan nyt halpoja treenivaatteita ja itse kymppiin ostan sitten kannustukseksi jotkut oikean urheiluvaatevalmistajan juoksukamppeet. Sellaset, joissa kehtaa juostakin siellä.

Ja niin, juoksuohjelmaa, päivä päivältä. Vähän ootan, että pääsen juoksemaan Sveitsin aurinkoon. 

6 comments:

 1. Mä oon kyllä juossut tanssivaatteissa :D Ja korisshortseissa, vaikka tyhmempikin varmaan tajuaa, ettei tällä varrella ole koskaan pelattu korista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tanssivaatteissa mäkin tätä ennen :)

   Mainosten uhrina oon kuitenkin alkanut uskoa (Yhteishyvä-lehdestäkin tänään luin jonkun expertin sanovan!), että oikeanlainen pukeutuminen ja jonkunlainen vettä, öö, imevä(?) alusvaatekerrasto + tuultapitävä ja tihkuahylkivä päälivaatekerrasto on tärkeitä (ulko/talvi)lenkkeilyssä.

   Mun tanssikamppeethan on pääosin lökäriverkkareita (jotka on epämukavat tuulihousujen alla ja itsessään taas niissä ei ole mitään tuulensuojaa) :)

   Plus että treenivaatteiden shoppaaminen (joka on btw parasta shoppaamista) on jännityksepurkamiskanava ;)

   Delete
 2. Mä ainakin olen tykännyt juosta kylmemmillä säillä sellainen tekninen kerrasto päällä. Se pitää kropan lämpimänä kun hiki "nousee" siitä seuraavaan kerrastoon. Toisaalta mä aina tuppaan ylipukeutua lenkille, että mikäs mä olen neuvomaan :P

  Ja aah, tiukissa jouksutrikoissa Sveitsin auringossa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kelasin just tässä miten siistiä onkaan lähteä sitten Sveitsissä lenkkeilemään. Ahhhh :)

   Mä olen onnistunut melko hyvin lenkkipukeutumisessani kyllä, mutta tää tekninen kerrasto varmaan on ihan paikallaan!

   Delete
 3. Meillä on nuo matkarattaiden ''rollsroycet'' kuten kauppias sanoi. Tuo aukaisu yhdellä kädellä vaatii hieman harjottelua mutta meilläki kuukauden käytön jälkeen tyylikkäästi jo räväytetään auki ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mä en vielä saa kahdellakaan kädellä noita auki niin, että lukittuisivat kerrasta. Harjoittelemme :)

   Hyvä että on positiivisia kokemuksia! Mä laskin, että tosiaan ainoa miinuspuoli on se, että noissa ei ole turvakaarta edessä. Ja taittomekanismi on ihan huikean hyvä!

   Delete