Tuesday, March 5, 2013

kuukausi 8, päivä 5

Matsi kodin kiinnostavimmasta jutusta on saanut käänteen. Pupulla onkin nykyään kilpakumppani: meidän Ergo Rapido imuri. Eli sellainen langaton, akulla toimiva, iso rikkaimuri (josta saa myöskin irti pikkurikkaimurin), jolla koitan keittiön lattiaa aina tuon tuostakin siistiä.

Imurilla on ihan maaginen vaikutus. Lapsen kasvot kirkastuvat ja silmät alkavat loistaa heti kun imuri surraa näköpiiriin. Ja sitten sitä imuria jahdataan innokkaasti hihkuen ja kovaa vauhtia. Ja jos imuri sattuu pysähtymään, niin lapsen kädet on ihan lääplääp-klähm-klähm joka puolella. Imuria ujostuttaa.

Imuri niin paras <3
Laps sen sijaan ei ole uusinut eilista seisomaan nousemistaan sellaisenaan, mutta on ponkassut useamman kerran potalta seisomaan (ilman tukea siis). Lisäksi on ollut havaittavissa selkeää ärtymystä siitä, ettei nää mitä ylhäällä (hellalla, tiskialtaassa jne.) tapahtuu. Katse on ylös.

Niin joo. Mies meni Ikeaan. Osti keittiön. Teimme työnjaon: mies hoitaa remontin organisoinnin, minä pidän lapsen hengissä. Ajattelin lähteä lapsen kanssa pakoon Sveitsiin.

Ja vielä yksi muutos meidän elämään: mies on onnistunut nukuttamaan lapsen nyt jo kahtena iltana peräkkäin pinnasänkyyn. Tavallaan pieni asia, mutta mun kannalta jättimäinen. Tarkottaa sitä, ettei se olekaan imminent disaster jos olen joskus vielä yhdeksän jälkeen jossain muualla kuin kotona. Ohhoh! Melkein iski pieni haikeus. Näin mä olen korvattavissa tässäkin asiassa.

2 comments:

  1. Heh, meillä ergorapido on myös ihan poppis. :) Sitä heilutetaan telineessä niin, että äiti pelkää koko höskän kaatuvan pojan päälle. Onneksi harhautustekniikat toimivat myös imurin kanssa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, laps on kanssa löytäny ergorapidon nukkumispaikan ja käy aina välillä sitä makkarin nurkassa tervehtimässä :-)

      Delete