Wednesday, July 16, 2014

2v-0kk-16pv & rv26+2

Päivä: 12/20. Activities: Kaapo-videot.

Päivät valuu hirveetä vauhtia sormien välistä. Kohta viikko on jo loppu ja duunihommien pitäisi olla kasassa. Tarkotus oli, että olisin itse pe-su nörtteilemässä ja laps mummun & papan kanssa. Sit onkin jo maanantai ja tiistai ja keskiviikko ja sit pitäiski olla jo lähdössä sinne tantankikkoon. 

Lapsen kuume alkanut hellittää. Eilen vielä huiteli jossain 39 pinnassa (yöllä enemmänkin), mutta nyt vaikuttaa laskeneen. Sen sijaan syömisestä nauttiminen on vähän kadoksissa. Kertoo kyllä, että olis nälkä, mutta syö pienenpieniä määriä kerrallaan. Epäilen kurkkukipua, joka tekee syömisestä epämukavaa. Hassua miten muita oireita ei juuri ole - hiukan yskää, mutta ei nuhaa tai muuta. 

Mulla sen sijaan ei kuumetta (onneksi), mutta kurkku kipeenä edelleen pahentumaan päin. Tänään alkoi mennä ääni. Thank god laps ei pyytänyt hoilaamaan nukutuksen yhteydessä mitään. 

Btw, nukutukset on tällä erää vähän, no, haasteellisia. Valon takia (I believe) lapsen on vähän vaikea rauhottua ja nukahtaa (vaikka makkarissa onkin pimennysverho) ja lisäksi yleensä lapsen maha toimii siinä ysin ja kympin välillä. Joskus kahdesti. Great. Luovutin tänään ja menin vierelle sänkyyn mobiilisurffaamaan, mikä sai lapsenkin pysymään sängyssä ja lopulta nukahtamaankin.

Oon lukenut, että on ihmisiä, joiden lapset osaa varmaan jo parivuotiaina mennä omatoimisesti nukkumaan kun niitä väsyttää. Meillä on aina (no, siitä puolvuotiaasta tms) ollu aika selkeät ja pysyvät nukkumaanmenoajat ja epäilen vahvasti, että mikäli laps saisi valvoa niin pitkään kuin haluaa, sillä menisi koko päivärytmi ihan sekasin. Ainakin aluksi. En tiedä onko tää näitä 'luota nyt lapseesi hyvä ihminen' -juttuja, joissa on jotenkin vaikea päästää irti kontrollista, koska on tottunut. 

Mä vähän tossa mietin, että ollaan tosiaan menossa sinne Friscoon - eiköhän lennot ja aikaerot sun muut laita päivärytmit ihan täysin sekasin, jollon päästään kokeilemaan tätä 'menee nukkumaan kun haluaa' -rutiinia. 

Muutamana random-ajatuksena kerrottakoon, että oon (taas, edelleen) vähän kateellinen miten loistava leikkijä lapsen mummu on. Ja että huomenna on sokerirasitus, jippii. Ja neuvolalääkäri. Ja että on vaikea uskoa, että kahden päivän päästä mulla alkaa luultavasti about puolentoista vuoden katko duunista. Huh.

4 comments:

 1. Voih, täällä yksi yökukkujan äiti ilmoittautuu! Käytiinläpi vaihe "lapsi käy nukkumaan kun on väsynyt" äärimmäisenä keinona päästä eroon noin tunnin nukutussessioista. mut arvaa mitä! Ei se mene (yli) väsyneenäkään itse nukkumaan, ei edes kannustuksesta. Joten illat oli hulinaa ja seuraavat päivät kiukkua. Lapsentahtisuudesta huolimatta meillä noudatetaan suht tiukkaa päivärytmiä ja siten vanhemmat laittaa lapsen sopivassa väsymyvaiheessa nukkumaan. Toimii, niin kuin nähtävästi sielläkin.

  Toivottavasti paranette pian ja pääsette reissuun terveinä! Ja laitathan kuulumisia sieltä rapakonkin takaa! Täällä toisen "keisarinnan" äiti on hurahtanut sun blogiin ja lupaa kunnostautua kommentoinnissa kunhan vaan saa kuulla reissustooreja ;)

  -Maria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, meillä tosiaan sama homma - kyllä me ohjastetaan lapsi itse nukkumaan. Mä yritin tota lapsentahtista nukkumista puolisen vuotta, kunnes totesin ettei siitä tullut mitään. En oikein tiedä mitä temppuja pitäisi tehdä nyt, yritän ainakin viimeseen asti välttää sitä, että nukkumaanmeno olis jotenkin ikävä juttu, joka tuntuu rangaistukselta.

   Haha, eipä tiennyt urpo anonyymi mitä alotti keisarinna-puheillaan :D

   Reissustooreja tulossa. Voi olla vähän paniikinsekaisia ;)

   Delete
 2. Huuh, mä tiedän kokeilemattakin, että täällä toinen valvoisi ihan hulluja määriä, jos annettaisiin ja toinen nukahtaisi väsyneenä vaikka iltapalapöytään. Mä kyllä ajattelen, että pienten lasten kanssa vanhemmat päättää, milloin mennään nukkumaan. Siis no judgement mihinkään suuntaan, mutta tätä sanon lapsillekin. Ai teitä ei huvittaisi mennä nukkumaan? Tämän asian päättää isä ja äiti. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tätäkin oon miettinyt, että tän täytyy olla lapsikohtasta. On varmasti lapsia, jotka on sopivanluonteisia siihen, että ne menee parhaiten nukkumaan kun itse huomaa olevansa väsyneitä. Sitten on näitä mun geenisiä, jotka valvoo vielä aikuisenakin vaikka väkisin.

   Sarjassamme, miten voin opettaa lapsen menemään nukkumaan kun alkaa väsyttää, jos en itsekään osaa? ;)

   Delete