Tuesday, July 29, 2014

2v-0kk-29pv & rv28+1

Ollut aika huippupäivä.

Miehen työkaveri perheineen asustaa tässä samassa talossa ja heillä on 1.5v poikanen, jolla mukava äiti. Tämä äiti poikasineen on ehtinyt viettää täällä jo vähän enemmän aikaa ja tuntee mukavasti paikkoja. Tämän äidin ja poikasen kanssa mentiin tänään aamulla lähipuistoon (8min autolla), jota amerikkalaistunut venäläisäiti siellä kuvaili 'not so big'. Tämä suomalainen äiti katsoi, että onpa mahtava puisto, kolme eri aluetta, joista kaksi aidattu ja mikä parasta: water element!

Nii-in! Siis suihkulähteitä! Hupitarkoituksessa! Vettä leikkiville ilman hukkumismahdollisuutta!

Oltiin osattu varautua uimapuvuin ja pyyhkein. Needless to say, laps ei meinannut pysyä nahoissaan. Muutamatkin äidit tuli viereen naureskelemaan 'wow, she really enjoys it'. Muiden lapset puoliarasti vähän kokeili vettä ja sitten lähti pois, mutta tää mun kiljui ja hyppi ja juoksi ja taputti varmaan puoli tuntia putkeen. Osasi kuitenkin itse tulla sanomaan, että välillä voisi leikkiä jotain muutakin, eikä enää pyytänyt pukemisen jälkeen päästä takasin.

Sen sijaan kiipeilytelineille se ryntäsi. Sinne 5+ vuotiaiden sekaan. Niin, niiden kiljuvien, juoksevien jättiläisten. Eikä sitä viitsi oikein estelläkään, se kun kiipeää ketterästi mihin vaan mihin ylettyy ja yhtäkkiä mikään liukumäki ei enää pelota. Ja mä seurailen maasta käsin ja rukoilen, ettei se jää jalkoihin.

Lounaaksi tortilloja, päiväuninukahdus tuli hetkessä.

Ja sitten näitä hetkiä: istuin sohvalla, laps nukkui makkarissa. Yhtäkkiä, ilman mitään varotusääniä aavistuksen raollaan ollut makkarin ovi aukesi. Laps katsoi sieltä kulmat vähän kurtussa, tukka pörrössä unesta. Säikähdin hiljaa avautuvaa makkarin ovea, mutta uninen laps alkoi hymyilyttää. Voi heräsitsä, kysyin. Laps ei vastannut, vaan tuli sohvalle, painoi päänsä mun syliin ja jatkoi uniaan vielä parikyt minuuttia. Voi hellyytys!

Iltapäivällä suunnattiin samaisen äidin ja poikasen kanssa paikalliseen hoploppiin (vajaa vartin kävely - voi kyllä, siis kävely!). Laps tietty sinkosi samantien sinne hirviölabyrintin kitaan, eikä mun auttanut kuin mennä perässä. Siinä kiivetessä tunnelia ylös (niin, ylös!) ja työntäessä vähän liian pientä lasta pepusta edellä mietiskelin moniakin asioita. Kuten että miksi Kaapo on kalju? Ja miten erilainen kokemus äideillä tästäkin paikasta on (vilkaisu kaveriäitiin, joka istuskeli mukavasti penkillä ja katsoi leikkikeittiössä touhuilevaa poikaansa). Ja että oon ehkä vähän liian raskas änkemään, konttailemaan, kiipeilemään ja liukumaan.

Kivaa meillä tietenkin oli, ennenkaikkea lapsella. Löysi makeet leikkiostoskärrytkin ja junaradankin (vaikkakaan ei oikein malttanut pysähtyä kunnolla leikkimään). 

Päivän kyllä kruunasi kaveriäidiltä tullut vinkki: meidän talon sisäpihalla on poreallas, joka oli jäänyt multa pihakierroksella huomaamatta. Illalla kävin hakemassa lapselle kelluppeet  Toys'R'Usista (btw, se fiilis kun lähtee rennosti ekaa kertaa ajelemaan ILMAN navia! Olkoonkin, että matka oli puoli kilsaa samaa tietä yhteen suuntaan) ja mentiin vielä kokeilemaan vettä. Oli lämmintä, oli mukavaa, oli näkymä, oli vettä.

Vähän kauhua toi kyllä se, että laps ei tajua lainkaan pelätä vettä - tai siis sitä ettei osaa uida. Vahtimatta se hyppäisi varmaan suorilta altaaseen (ilman mitään puhallettavaa apuvälinettä) ja uppoaisi kuin kivi. Ei niin, että se ikinä vahtimatta jäisi (varsinkaan tämän havainnon jälkeen), mutta kuitenkin. Mistä saada vähän tervettä itsesuojeluvaistoa?


Etsi kuvasta laps. Se on ylhäällä.

2 comments:

 1. Hahaa, perehdyttiin just viikko sitten Kaapon uhriksi joutuneen täti-ihmisen kanssa vähän enemmän tähän Kaapo-asiaan, ja jostain jäi mieleen sellainen väite, että Kaapo olisi kalju siksi, että mahdollisimman monet lapset voisivat samaistua siihen. Koska ilmeisesti hiusten väri määrittää lapsen samaistumismahdollisuudet, mutta ei esim. se, onko henkilö ihminen, eläin vai joku laite..:D

  Näyttää aika raikkaalta meno siellä! Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se voi olla ihan hyvä selitys! Parempi kuin mun kehittelemät mielikuvat traagisesta kemoterapiataustoista tai varhaiskaljuudesta ;)

   Delete