Monday, July 21, 2014

2v-0kk-21pv & rv27+0

Päivä: 16/20. Aktiviteetti: Prisma.

On tää flunsaa vaan aika sitkee kaveri! Viikko jo lusittu, kunnes päätti iskee päälle oikein toden teolla. Laps yski-itki yöllä tunnin (lopulta varmaan se Panadol auttoi) ja mulla muuten vaan nenä, pää ja kurkku ihan tukossa. Sen verran veto veks, että päivää vietettiin pääosin sisällä kotona, vähän ehkä välillä pihalle kurkistellen. Iltapäivästä käytiin sentään Prismassa iki-ihanalla auto-ostoskärryajelulla ja tultiin pian takaisin kotiin kyhjöttämään.

Mietiskelin, että 11h lento flunssaisen lapsen kanssa. Uhka vai mahdollisuus?

Päivän kohokohta: bongasin lapsen soittelemasta pianoa ja laulamasta yhtä ikirakastettua iltalaulua, jonka joskus sille lennosta tekasin, kun vaati laulua myyrästä. Olkoonkin, että lapsen tulkinta oli vähän modernijazzimpi kuin olin alunperin tarkoittanut.

Päivä: 17/20. Aktiviteetti: pihailu, mopoilu, kavereilu, piknik.

Tää päivä alkoi vähän inhimillisemmin. Yö oli ollut yskävapaa ainakin lapsen osalta, omalta osalta sen sijaan röörit edelleen ihan tukossa, mikä tekee nukkumisesta mukavaa kuin veden alla. Aamulla kuitenkin heräsin lapsen ääneen: lapselta tulee pitta. No mene kulta vessaan *kääntää kylkeä* Haluun mennä pöntölle. Äiti auta, auta. Mitäs jos menisit nyt potalle kuitenkin? Eikun pöntölle. Auta äiti lasta.

No tottakai autan. Käytiin pöntöllä ja heräiltiin. Aaamu oli aurinkoinen.

Huolimatta sikeestä yöstä päätettiin ottaa tääkin päivä chillisti. Kotirutiineja aamusta (mm. legojen tiskausta) ja pikainen käynti ostamassa lapselle uudet aurinkolasit ja ruokakaupasta lihapulla-aineksia. Pitkät päikkärit vaunuissa - lasta ei vätytä, lasta ei vätytzzzz...... ja iltapäivällä pitkästä aikaa naapurin kaverit. Laps pikkasen yskänen, vähän orastavan räkänen (jipii), mulla ihan full blown (pun intended) nuha.

Myöhemmin iltapäivästä vielä yksi kaveri käymään, istuttiin pihanurmikolla piknikkiä. (ps. mainio tahnaohje: munakoisoon haarukalla reikiä, sitten uunivuokaan ja 225 astetta ja uuniin tunniksi. Jäähtyneestä koisosta kuoret veks ja teharilla jugurtin, valkosipulin, sitruunan ja suolan kanssa sileeksi. Tulee hyvää.)

Laps järsi normista poiketen croissanttia ja katsoi normista poiketen videoita. Oikeastaan tässä ollaan menty vähän normista poiketen ruokailujen kanssa jo jonkin aikaa. Tossa vielä pari viikkoa sitten melkein aina kun lapselta kysyi 'onko hyvää', se vastasi ON. Nyt on meneillään joku nirso kausi (laps ei tykkää. Ei maittu.) ja syöminen on ihan mitä sattuu. Aikasemmat herkkuruoat ei kelpaa, juuri mikään ei maistu ja tuntuu kulkevan tosi vähällä energialla. Olisko silläkin sitten flunssan sivuoire (mä en itse maista tällä hetkellä juuri mitään). Ja ehkä helle. Kai se joskus alkaa taas syödä.

Anyway, apua. Kolme yötä lähtöön. Nyt viimeset vinkit kehiin. Jotain hauskaa lapsitouhua Friscossa? Entä mikä matkoilta AINA unohtuu kotiin? Jotain muuta mitä ei normisti tulisi ottaneeksi huomioon? Tee ainakin tämä? Paras lentokonenapostelu?


4 comments:

 1. Ostakaa kentältä Muumikaupasta lapselle piirtolevy - maksaa ehkä 9 € ja on enemmän kuin painonsa arvoinen kultaa! Se on pieni (ehkä A5 kokoinen?), kevyt ja sen kanssa voi piirtää ilman, että tarvitsee koko ajan uutta paperia, tai kynää (kynä on kiinni narulla siinä), tai pelätä, että lapsi sotkee vaatteet/pöydät/minkä tahansa kynillä. Ja koska se on uusi, se kiinnostaa vähintään koko lentomatkan, ja vielä automatkat päälle. Meillä ainakin toimi täydellisesti vähän alle 2-v lapselle. :)

  SannaM

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei mahtavaa, kiitos vinkistä! Tämä tehdään! :)

   Delete
 2. Komppaan sannaa -toimi hyvin 1,5v:n kanssa. Samoin minirusinarasiat (muureja vissiin nekin?): nousussa ja laskussa rasia kouraan niin aika kuluu eikä korvat napsu kun nieleskelee. Hätävarana ipadin, kirjojen, riisikakkujen, pillimehujen ja tarrojen&vihkon ja sen uuden piirtolevyn lisäksi meillä oli tikkari (kyllä vain, värjättyä sokeria tikussa) ultraongelmatilanteen varalta - vaan ei tarvittu, äiti saa syödä sen joskus salaa (:

  Mukavaa reissua ja onnellista odotusta! T. Pioni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes rusinarasioita tusina mukana (no melkein ainakin)! Tikkarin pistän harkintaan :)

   Kiitoksia! Mä vähän näen kauhukuvia huomisesta lennosta, mutta luottavaisin mielin, hyvin se menee, right?

   Delete