Tuesday, August 12, 2014

2v-1kk-12pv & rv30+1

Kuka tietää mikä on keuhkonauru? Keuhkis on sellanen nauru, joka alkaa niin nopeasti ja voimallisesti, että se saa keuhkot jotenkin tärähtämään ja siitä lähtee vähän kummallinen ääni. Mutta siitä kanssa tietää, että on TODELLA purskahtanut spontaanisti nauramaan. Jostain syystä tätä ei tapahdu kaikille ihmisille, mutta mulle tapahtuu (ja joillekin muille). 

Ja jostain toisesta syystä nykyään mulle keuhkiksia ei tule enää niin usein, kunnes pitkästä aikaa eilen. Ah.

Käveltiin lapsen kanssa rappukäytävää kohti hissejä, kun laps kompastui ja kaatui. Nosti kontaltaan katseen ylös ja totesi yllättyneenä: Oho. Laps ei osannutkaan kävellä.

Ehkä vähemmän hauskaa näin kirjotettuna, mutta siinä hetkessä oli keuhkiksensa ansainnut. Niin osuva kommentti. Vieläkin saa hymyilemään. On mahtavaa, kun jälkikasvun huumorintaju on samoilla aalloilla.

Näitä 'lapsen suusta' -juttuja on tässä tullu muutenkin viime aikoina. Katsomme kirjasta eläinten kuvia. Panda työ bambulaa (bambua). Laps piilotti hedelmän ja riemukkaasti totesi: laps on laituli (taikuri). Varotin, ettei juodessa vesi roiskuisi ulos muomipullotta ja eihän se roiskunut. Voitonriemuinen katse: laps joi .. HUVIN .. HIENOTTI. Tänään leikki keskeytyi äkisti ja laps kääntyi katsomaan mua: Oho, mitä NYT tulee pepusta? Tässä vaiheessa talutin rivakasti kohti vessaa.

Myös päivittäinen raportointi on parantunut. Laps kertoi ihan tohkeissaan isille päivän illalla, että tänään oltiin sisäpuistossa (se paikallinen HopLop), ja laps meni pelottavatta liukumäettä ja pelottavatta liukumäettä ja pelottavatta liukumäettä .. huiii ja titten tultiin kotiin. Ja myös huljasta liukumäettä. Ihan akkuraattia. Mentiin siitä pelottavasta putkiliukumäestä peräti kolmesti - mutta yksi niistä kerroista sijottui hetkeen, jollon laps oli vaeltanut (varmaan ainakin 10min matka, jonka ähisin mahoineni siellä perässä) sinne ylös putken suulle ja totes, että nyt tulee pissa. Ainoa feasible reitti vessaan oli laps sylissä, putken kautta (mutta silti ei ehditty ihan täysin ajoissa).

Päätin myös, että oli viimeinen sisäleikkikerta. I'm too pregnant for this workout.


Ne menee autolla lääkäliin. Tolla on pipi. Pitää talkastaa.

No comments:

Post a Comment