Saturday, August 2, 2014

2v-1kk-2pv & rv28+5

Pistetään raskauden piikkiin, mutta päivä on ollu vähän low. Siitäkin huolimatta, että tehtiin ihan mahtava retki viikonlopun kunniaksi.

Lähdettiin aamusta ajamaan Golden Gate Parkkiin Koret's Children's playground arealle, joka oli siis iso leikkipuisto. Selvittiin yhdellä harhakäännöksellä ja saatiin auto hyvin parkkiin. Lapsella hauskaa, mainio kiipeilyteline, kivoja keinuja ja mikä parasta: karuselli! Täälläkin! Lounaaksi hodari (minä vähän mutisin, mutta ainoa ruoka tarjolla ja nakkeja syödään tosi harvoin) ja päikkäreille autoon. Nokka takas kohti etelää.

Ei ajettu kuitenkaan ihan kotiin asti, vaan puolimatkaan Half Moon Baylle, jossa useitakin hiekkarantoja ja isoja aaltoja. Uikkarit mukana ja pyyhkeet kanssa. Uimaan ei kyllä niissä aalloissa tosiaankaan menty, mutta sitäkin ratkiriemukkaampaa oli juosta kohti aaltoa ja sitten kiljuen karkuun (ja antaa tahallaan aallon vähän pyyhkästä jalkoja). Tätä toistettiin noin tunti.

Ilma oli molemmissa paikoissa pilvinen ja viileä, mutta hei, it's San Francisco. Tämä oli odotettavissa. Huppareita ja pitkähihasia mukana ja ihan hyvin selvittiin. Ja sitten takasin helteeseen kotiin päivälliselle ja lämmittelemään jacuzziin. 

Ja asiasta toiseen: lapsen leikkejä on ihan mahtava seurata. Meillä on täällä walk-in-closet, joka on mitä parhain leikkipaikka! Kuin pieni maja, jonka oven saa välillä kiinni, pehmeä kokolattiamatto ja avot. Siellä on (kauppa(vaate/koru/kirja/etc), maja, myyrän koti. Ja siellä istutaan ja luetaan tai vaikka vaan kuunnellaan laulukirjaa. Huippu!

Tällä hetkellä myös matkustaminen on (yllättäen) hyvin vahvasti pinnalla ja myyrä on alkanu saada omaa persoonaa. Ja siis: myyrä rattaisiin, menee kuulemma Kanarialle. Kirja matkalukemiseksi. Ja ruoaksi piirsin vihkoon lautasen, jossa kurkkua (mikä ikinä lelu meiltä puuttuukaan, se piirretään viihkoon kuvana ja toimii rekvisiittana. So far siellä on (mun huikeina taidonnäytteinä) myyrälle suihku, kylpy, keinu, ilmapallo, koti ja kurkkulautanen). Ja sitten rattaita työnnellään pitkin kämppää.

Kurkusta puheenollen mun kurkkukipu alkaa ehkä viimein (*kop*kop*) olla menossa poispäin. Hurraa! Ehkä!

Ja sitten se low. Huomasin aamulla, että muromyslissä, jota oon vetänyt melkein päivittäin viikon ajan, on pellavansiemeniä. Great. Niitä ei ilmeisesti ihan hirveästi siinä ole, kun en ole aiemmin huomannut, mutta nyt paketin alkaessa tyhjentyä niitä oli kai valunut sinne pohjalle. What's done is done, mutta ääääääh.

Yleistä huolta (miten pärjätään kahden lapsen kanssa, miten käy Suomen, miten sitä ja miten tätä ja onko mahalapsella kaikki hyvin) ja vähän turvatonta oloa. Kuuluu raskauteen, näitä oli siinä edellisessäkin. Huomenna varmaan taas vähän rationaalisempi päivä.
5 comments:

 1. Karusellit olis poikaa Suomen leikkipuistoissakin.

  Pellavan siemeniä olen syönyt leivissä, kun en ole asiaa ajatellut. Niitä on niin pieniä määriä, että en jaksa uskoa niiden mitään katastrofia saavan aikaiseksi. Toisaalla maailmalla taas niistä ei ole puhua pukaistu. Just luin, että Suomi on tiukimpia maita näiden ruokasuositusten kanssa. Toisaalta, paree ottaa varman päälle kuin harmitella loppuelämä.

  Mukavia päiviä teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, suomalaisten suositusten mukaan pellavansiemenet leivissä on ihan fine, määrä on riittävän vähäinen. Suomi ON tosiaan varmastikin tiukimpia maita näiden ruokasuositusten kanssa - vilkasin mitä jenkkisivustot sanoo flaxseedistä ja siellä yksi sivusto jopa suosittelee syömään niitä raskauden aikan omega 3:n saamiseksi ja joku .gov -sivusto taas epäili että saattaisi olla jotain vaikutuksia estrogeeniin. Jollain keskustelupalstalla joku linkkasi sivulle, jossa esitellään, että n. 4rkl ihmiselle päivittäin (2000kcal päivittäisellä energiamäärällä) olisi liikaa.

   Ja sitten on näitä, jotka on menny koko raskauden ihan 'en oo jaksanut miettiä syömisiäni ollenkaan' ja saanu terveitä lapsia :)

   Kiitoksia ja paljon paljon tsemppiä sulle näihin päiviin! :)

   Delete
 2. Tulin kanssa komppaamaan pellavansiemeniä - täälläkin sanotaan että joku 2 rkl päivässä alkaa olla paljon mutta sitä ennen ei niillä raskasmetallijämillä vielä ole vaikutusta. Mutta että ihan loppuraskaudessa kannattaa olla varovainen niiden siementen kanssa, kun ne saattaa stimuloida suolen toimintaa ja siten aiheuttaa supistuksia.

  Ah, raskauden yleiset huolet ja huolestumiset jne - alkaa täälläkin muistua mieleen mitä se olikaan, vaikka muutamaa viikkoa teidän perässä tullaankin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, rakastan näitä hormooneja, jotka todella tuo mun parhaat puolet esille ;) Pidän itteäni varsin onnellisena ja onnekkaana ihmisenä, mutta raskaus (ja no, tää kevät) ja imetyshormoonit saa kyllä kuupan ihan sekasin aina :D

   Ja siis täällä jenkeissä noita kirottuja flaxseedejä löytyy ihan yllättävistä monista paikoista! Usein leivistä ja monista eri mysleistä jne.. ostin tuotteen, jonka kuvittelin olevan lähimpänä kaurahiutaleita, mutta se olikin joku viljahiutalesekotus. Ja sielläpä sielä oli taas flaxseedejä mukana - tosin jouduin ihan etsimään, että löysin yhtäkään. No, näitä mun ei ollut tarkotus syödä itse, vaan tehdä niistä lapselle apinaevästä, mutta siis silti!

   Ps. olis mukava lukea lisää kuulumisia missä meette! ;)

   Delete
  2. No katsotaan, tuun kyllä kertomaan jos ja kun aktivoidun uudestaan sillä saralla ;)

   Delete