Saturday, August 9, 2014

2v-1kk-9pv & rv29+5

Alkakoon tämä postaus kuten edellinenkin: loppua kohti ollaan menossa, lähtö kotiin tuntuu tulevan yhtä yllättäen kuin lähtö tänne. Ja just kun arki on alkanut tuntua arjelta.

No, onhan tässä edelleen ollut vaikka mitä elämyksiä. Käytiin miehen firman kesäjuhlissa. Vaatimattomasti sellanen jättimäinen alue muunnettu huvipuistoksi: (myös lapsille sopivia) laitteita, lava jossa about non-stop taikurishow, cartingia vähän aikuisemmille ja lapsille cartingia kylpyammeilla (don't ask). Lisäksi lapsille 'Fairyland', jossa vaikka mitä Disney hahmoja, naamamaalausta, ilmapallotaiteilijoita jne (laps sai pupuilmapallon, joka myöhemmin kutistui ihan pieneksi. Laps katsoi mua suurilla silmillä ja kysyi, miten pupun käy nyt. Nieleskellen sanoin, että pupu laitetaan varmaan roskiin. Surkiaa.). Prinssi Charming, joka tuli juttelemaan lasten kanssa ja oli kyllä aika charming. Tai siis lähinnä vaan todella hauska. Olis hienoa osata olla ammattimaisesti hauska.

Bulevardillinen erilaisia kojuja, joista sai vaikka mitä snackseja (shaved ice, corn dogs, munkkeja, donitseja, suklaaseen dipattuja banaaneja, maustettuja pop corneja, grilliherkkuja, friteerattuja Oreo's keksejä .. you name it), lisäksi valtavat hallit, joissa isot buffat ja tietty myös baaritiskejä. Jättimäiset pomppulinnoista rakennetut vesiliukumäet ja altaat ja hyppyrit. Vähän eri meininki kuin missään mitä oon Suomessa nähny (ja ihan ensinnäkin jo siksi, että tämä oli pääsääntöisesti perhetapahtuma).

Vietettiin seuraava päivä toipuen, vähän käytiin puistossa, mutta iltapäivällä laps halusi olla vaan kotona. Huomasin tulleeni siihen pisteeseen, että ei enää aktiivisesti harmita, vaikka vietettäisiinkin pari aurinkoista tuntia (jotka voisi olla ulkona) sisätiloissa.

Lauantain kunniaksi lähdettiin Happy Hollows Park & Zoo:hon. Siellä pieni eläintarha (nähtiin mm. kameli, capybara, lemureita ja korppikotka), jossa laps sai kokeilla kosketta (oikean!) kilpikonnan kilpeä ja silittää vuohia. Muutamia hauskoja laitteita lapsille (joista yhteen laps joutui menemään IHAN YKSIN. Apua! Hyvin meni, oli kuulemma jännää) ja roskaruokaa lounaaksi (en tienny, että laps on alkanu tykätä ranskiksista. Amerikka ei tee hyvää meille).

Miehen ollessa lapsen kanssa jonottamassa laitteeseen lähdin ite hakemaan vettä ja törmäsinkin about 3-4 vuotiaaseen pieneen tyttöön, joka huuteli vähän hädissään eksyneen näkösenä 'Papa! Papa!'. Kysyin oliko hukannut isänsä, otin kädestä kiinni ja lähdin viemään kohti infopistettä. Vastaan tuli ystävällinen työntekijämies, joka tarjoutui jatkamaan tästä, mutta pieni tyttö rutisti mun kättä. Tulin mukaan.

Infopisteessä laps edelleen rutisti mun kättä, eikä oikein osannut sanoa muuta kuin 'papa, papa', kun koitettiin kysellä nimeä englanniksi ja espanjaksi ja tarjota tarroja katsottavaksi sillä aikaa, kun odoteltiin papaa. 

Long story short, pienen odottelun jälkeen papa löytyi ja tyttö pääsi isinsä luokse.

Nolottaa, mutta olin koko tämän ajan aivan itku kurkussa ja isin löytyessä poistuin epäkohteliaan nopeasti, etten olisi purskahtanut siinä kaikkien edessä parkumaan. En tiedä mikä tässä on, mutta eksyneet lapset saa mut (varsinkin näin raskaana) kyynelehtimään ihan holtittomasti. Nielin (ja pyyhin) kyyneleitä vielä varmaan vartin onnellisen jälleennäkemisen jälkeenkin.

Päivä oli kuuma ja raskas. Välillä toivoisi vähän raikkaampia kelejä.

Anyway, teki mieli tehdä pieni katsaus tähän menneeseen kesään.

- Oon alkanut laittaa meille useammin kasvisruokaa. Tavoite olis saada kasvisruoka about 50/50 tasapainoon liharuokien kanssa. So far suunta oikea, täyskasvispäiviä meillä kertyy helposti muutamia viikossa ja lihaa tulee ostettua kokoajan harvemmin.

- Laps on alkanut halailla meitä tosi innokkaasti. Se on aivan superhellyyttävää.

- Lapsen sanavarasto (ja innokkuus käyttää sitä) senkun kasvaa. Tiinä tinulle, tiinä on tinun koluti [korusi]Myös kysymyksiä ampuu noin tuhat sekunnissa.[puhetta auton keulasta] Mikä on keula? Mittä te keula olikaan? Mikä te keula on? [nainen juoksee kadulla, vitsailtiin kuin olisi pelännyt auton räjähtävän] Miten te auto läjähtää? Ei kulta, se ei oikeasti räjähdä, me vain vitsailtiin kun nainen juoksi niin nopeasti pois. Mihin se nainen juoksee?' En kyllä yhtään tiedä. Mihin se nainen juoksee? En tosiaan kulta tiedä. Mihin se nainen juoksee???

- Mahalaps on alkanut liikkua tosi paljon. Havainnollistin sitä tänään pitämällä lapsen hiekkalapiota mahani päällä maatessani sohvalla. Laps myös paikalla, puhuttiin vauvasta. Laps keräsi keon leluja navan päälle ja ilmoitti sen olevan vauvan synttärikakku (meillä leikitään synttäreitä tosi usein). 

- Maailman (poliittinen) pahuus on alkanut ahdistaa välillä ihan kauheasti. Ukraina. Venäjä. Gaza. Israel. Isis. Irak. Jne. Ollaan koitettu katsoa söpöjä eläinkuvia ahdistuksen loiventamiseksi.

- Laps käynyt tekemässä vähän hommia mun läppärillä on nimennyt mun kovalevyn uusiksi: ggggbh

Ja aivan täysin blogin normien mukaisesti tässä tulee nyt monta kuvaa.

Dumbolla korkeuksiin.

Frozen prinsessoja

Parasta: kylpyamme, joka liikkuu!

Keinu.

Siellä se, ihan yksin!

Vauvan synttärikakku.

4 comments:

 1. Oi mitkä kesäjuhlat, miksei täälläkin voisi olla edes vähän tonne päin? Ja olipa hyvä, että olit laittanut kuvan tuosta masuvauvan synttärikakusta, mä kun olin jo mielessäni muodostanut kuvan ihan järjettömästä määrästä leluja masun päällä (johtuen varmaan siitä, että mun masun päällä on yritetty ajaa jopa mega isolla rekalla), mutta toihan on ihan suloinen kakku.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha joo, korut on tällä hetkellä lapsen suosikki lelut. Niistä tehdään kakkuja (kuten myös vaatteista) ja niitä pitää mennä ostamaan vaatehuonekaupasta ja niillä koristellaan myyrä. Masut on selkeästi kiinnostavia :)

   Delete
 2. Ihanat juhlat! Tiedän, että Suomessa on firmoja, jotka järkkäävät työntekijöiden lapsille omat pikkujoulut ja/tai kesäjuhlat - ei toki tuossa mittakaavassa, mutta silti. :)

  Oliko tuo teidän enkkusetti muuten joksikin tietyksi ajaksi vai onko se "ollaan niin kauan kun jaksetaan" -henkinen ratkaisu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juhlat oli kyllä huikeat! Näin vanhana tapahtumatuottajana kyllä ilahdutti nähdä näin isolla rahalla panostetut bileet :)

   Enkkusetti on periaatteessa 'toistaseksi', mutta voi olla, että vuoden kuluttua syksyllä tulee uusi muuttotarjous vastaan ja siinä vaiheessa pitää taas katsoa palataanko Suomeen vai mitä tapahtuu. Vähän on epästabiilia tämä elämä, mutta tarkotus olis nyt yrittää selviytyä sen vuoden ajan siellä Lontoossa :)

   Delete