Tuesday, April 23, 2013

kuukausi 9, päivä 23

Mulla on ollut ajatuksissa useampikin erilainen postaus erilaisista aiheista, mutta koska aikaa on vain rajallinen määrä, niin tänään ei ehtinyt kuin puhua juoksusta. Lupaan, että ens kerralla muita aiheita, tää ei oo mikään urheilublogi.

Juoksusta
Eli vielä lisää ajatuksia lenkkeilystä. Tai no, enemmänkin samoja ajatuksia jälleen kerran, mutta nää nyt pyörii kovasti mielessä. Tuntuu vaan ihan voittajalta, että on löytäny reseptin miten lenkkeilystä saa - ei siedettävää, vaan suorastaan houkuttelevaa. Here goes:

1) Ne matalat sykkeet. Vaikea kuvailla kuinka suuri heureka-elämys mulle on ollut tajuta, että EI TARVI (ja ehkä ennen kaikkea: ei PIDÄ!) juosta henkihieverissä tuntia, jotta lenkki olisi tehokas. 

Lenkkeilyn pitää olla mukavaa (eli, tadaa, ne matalat sykkeet), lenkki voi kestää vaan puoli tuntia ja silti  olla tehokas. Ja kas vain, tämän tajuttuani lenkit onkin alkanut kestää hyvin yli tunnin. Koska mikäs tässä mennessä.

2) Viihdettä lenkille! Mitä jos et meniskään ensisijasesti lenkille, vaan kuuntelemaan jonkun tosi hyvän, ikisuosikkibändis albumin, jota et oo kuunnellut vuosiin? Tai mitä jos menisitkin stand-up keikalle?

Latasin viime lenkille Audiblesta tunnin mittasen stand up -keikan. Juoksin koko lenkin hymy naamalla ja hetkittäin ääneen nauraen. Tajusin myöskin tossa, että youtubesta löytää vaikka mitä stand up -pätkiä (suomalaisiakin), jotka saa mp3:ksi ja mukaan lenkille. Tietenkin joku hyvä kirja toimii myös, vaikkei oliskaan hauska. Heureka, part 2.

3) Lenkkiseuraa, eli vaihtoehtoista viihdettä. Aina löytyy joku, jonka kanssa vertailla vaippamerkkejä ja unikouluvinkkejä.

4) Hyvä vaateparsi. Hyvät lenkkarit (kirpasee kukkaroa, mutta vain kerran parissa vuodessa) on must. Vaatteet, jotka pitää lämpinä ja viileenä ja ihon mukavana. Yllättävän merkityksellistä.

5) Se juomavesi, josta siellä juoksukoulussakin puhuttiin. En oo vieläkän keksiny tapaa kuljettaa vettä mukana lenkillä, ellen oo menossa vaunujen kaa. Ja sitten huomaan keskellä lenkkiä, että on jär-je-tön jano, kurkku ihan karhea, eikä mikään nieleskely auta. Still working on this.

Ja niin, tällä mennään! Tänäänkin mentiin! Ja varmaan huomennakin! Vaikka marraskuu palasi käymään tälleen ennen kesää!

4 comments:

 1. En oo itse lenkkeilijä, mutta mies on. Hänellä on vesi mukana lenkeillä sellaisissa pienissä saippuapurkin näköisissä jutuissa, jotka on ostanut kuulemma urheiluliikkeestä. Pitää niitä yleensä taskussa, mutta purkkeihin kuuluu myös vyö, johon ne voi kiinnittää. Idea lienee, että kun putelit on tarpeeksi pieniä, ne ei hölsky niin ja on helpompia saada mahtumaan jonnekin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aa hei hyvä, pitääkin käydä katsomassa urheilukaupoissa. Kiitos vinkistä! :)

   Delete
 2. hih, mulle tulee mieleen pojan kummisedän tapaus kun oli ollut vesi mukana jossain systeemissä vyölaukussa ja siitä letkulla imettiin niin oli käynnyt joku kämmähdys ja vedet oli valunnu reisille kesken lenkin.. :D

  ReplyDelete