Sunday, October 21, 2012

kuukausi 3, päivä 21

Näin dokumentaation kannalta: nyt on taas uusia juttuja opittu. Laps on alkanut kääntyillä myös mahalta selälleen, eli pääsee nyt kyljeltä toiselle pyörähtelemällä vähän liikkumaan. Lisäksi se on alkanut jutella ihan tosissaan. Pitkiä, tarkotuksenmukaisia lauseita, suoraan silmiin katsoen ja välillä pysähtyen odottamaan kommenttia tai myöntävää nyökyttelyä. Ja mehän myöntyillään ja nyökytellään kilpaa. Ja nauretaan. Ja laps loistaa.

Äitiäni nauratti, että mahtaa olla shokki lapselle, kun alkaa oikeasti puhua sanoja ja sitten ei aina ollakaan enää samaa mieltä.

Lapsen yöt on muuttunu tosi levottomiksi ja oon hetkittäin ollut jo vähän tuskissani sen kanssa, kun kolmen vartin välein hän herää, eikä välttämättä nukahda edes rinnalle. Luin sitten yhdestä blogin saman, minkä eräs äitikin mulle sanoi: laps nukkuu paremmin mitä enemmän on nukkunut / viettänyt aikaa päivällä ulkona.

Nukutin nyt sitten eilen lasta ulkona (varmaan puolisen tuntia) ja mies kävi sen kanssa vielä lenkilläkin (toisen puolisen tuntia) ja kas vain, yö meni ihan mainiosti. Edelleenkin rinnalle nukahtaminen on kyllä vähän sattumanvarasta. 

Viime yönä tapahtui kuitenkin seuraava pieni ihme. Sylittelin lasta vähän imetyksen jälkeen, jotta se pääsisi takasin uneen, mutta tuloksetta. Väsyneenä laitoin lapsen sitten vaan sivuvaunuun ja kävin itse nukkumaan. Ennen omaa nukahtamistani huomasin kuitenkin lapsen juttelun loppuneen ja lapsen nukahtaneen. Ihan itse kuulkaa! Kuka olis arvannut?

Tänään ollaan oltu lapsen kanssa ulkona melko pitkätkin ajat ja oon ihan sormet ristissä, että ens yö menee nyt sitten hyvin. Noh, ainakin on tullut ulkoiltua.

Meillä on täällä melko muuttotilaista. Ollaan (mies on) varmaan pakattu suurin osa kamoista, jotka on mahdollista tässä vaiheessa pakata. Ainakin ollaan ajoissa!

Kaikki tavarat eivät oo aina ihan tasan paikoillaan.

No comments:

Post a Comment