Monday, October 8, 2012

kuukausi 3, päivä 8

Joo, meidän varmaan pitäisi tehdä joku selkeä muutos meidän iltarutiineihin (sikäli kun sellasia onkaan) ja keksiä tapa saada lapsi unille edes vähän aikasemmin ja ilman puolen yön jälkeistä vaunulenkkiä.

Just nyt alkaa olla aika kypsä (ja väsynyt) olo tähän. Eikä tähän auta mun kyljessä nukkuvan lapsen öiset ja aamuiset motoriikkaharjotukset (oikea koukku silmään, potku kurkkuun jne..) ja se, ettei laps suostu oikein nukahtamaan muualle kuin imetykseen (josta toki herää heti eikä enää nukahda, jos koitetaan siirtää). Joskus vaunulenkkien jälkeen se saadaan sentään huijattua unessa pinnasänkyyn jatkamaan nukkumista.

Huomenna alkaa muutos, ihan varmasti.

Koen vahvaa sympatiaa niitä kohtaa, joiden vauva on koliikkinen tai muuten vaan valvottanut vanhempiaan itkemällä yöt yksi toisensa perään. Täällä sentään vaan valvotaan (ja välillä kitistään väsymystä, kun ei saada nukahdettua) ja lopulta se uni aina tulee. En voi edes kuvitella millasta olisi kestää pitkään vauvan öistä, jatkuvaa, lohdutonta itkua, jolle vanhemmat ei yksinkertaisesti voi mitään. 

No, onneks on ollut kivaakin. Sain lapsen nauramaan hoilaamalla sille Yön kuningattaren aariaa (voin nähdä kyllä miksi se kuulosti naurettavalta). Lisäksi vessattaminen sujui taas jonkunlaisen taantuman jälkeen paremmin.

Niitä hetkiä, kun perheen kanssa makoillaan pehmeellä olkkarin matolla.


13 comments:

 1. Minulla on ihan samanlaisia mietteitä kuin sinullakin nyt kun nukkumaan meno tuntuu meilläkin hankaloituneen. Poika nukahtaa vain tissille viereeni ja herää siirrettäessä pinnasänkyyn.. Välillä saan hänet heijattua uneen vaunuissa parvekkeella, mutta joskus (kuten eilen) nukuttaminen tuntuu ihan mahdottomalta. Olin itse jo valmis menemään nukkumaan siinä puoli yhdeksän maissa..
  Minäkin olen kauhulla ajatellut, miten sitä jaksaisi jos lapsi olisi koliikkivauva ja huutaisi tunteja yhtä soittoa.. Meillä kun on kuitenkin ihan kiltti vauva ja silti välillä tuntuu että voisi nukkua vuorokauden putkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, lueskelin netistä vähän erilaisia ohjeita ja koitan tässä nyt sitten pähkäillä, että mitä me koitettaisiin tänään illalla. Joku tolkku tähän on kuitenkin tultava.

   Ja kyllä, vaikka yöllä ei itketty, niin oon heräillyt ton lapsen huitomisiin sen verran useasti, että sängystä noustiin lopulta yhdentoista aikaan (onneks lapskin nukku niin pitkään..)

   Raportoin jos keksin jotain mikä auttaa :)

   Delete
 2. Lydas, satuitko tänään (tiistaina) olemaan Sellossa lastenhoitohuoneessa? Kärryt+oikeanikäinen vauva+nallekarhupuku pisti miettimään, että olitkohan sinä, mutten sitten viitsinyt kuitenkaan kysyä :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh, vitsi! Olisinkin ollut ja olisitkin tullut kysymään :)

   En siis ollut harmillisesti, mutta ilmeisesti tätä kärry + lapsi + nallepuku -yhdistelmää käyttää joku muukin. Tosin nallepuvusta vähän ratkesi tänään sauma ja alkaa muutenkin jäädä liian pieneksi :(

   Delete
  2. Olen muutaman kerran mennyt ja kysellyt, ja harvemmin tärppää :-) Ja nyt ainakin tietää ettei Nallepuku ole mahdollinen tuntomerkki. Ehkäpä joskus Sellossa törmätään...

   Delete
  3. Ehkäpä! :)

   Luultavasti jos tuun Selloon, tuun autolla, eli laps kulkee turvakaukalossa (jotka on siis rattaiden rungossa kiinni). Ja sillä on turvakaukalossa vihreä Wallaboo pussi (ainiin, tästä on pitäny blogata vielä joskus..)

   Delete
 3. Luin just sellaisen kirjan kuin Unihiekkaa etsimässä, voin suositella! Siinä oli just vinkkejä tuohon nukahtamiseen, eli mitä jos vauva on oppinut assosioimaan nukahtamisen tiettyyn juttuun (vaikka rinnalla oloon, vaunuihin yms.) ja miten opettaa siitä pois. Lueskelin tuon kun neuvolan täti suositteli :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, oon kuullut tuosta samasta, joku kaveri taisi sen ostaa ja suositella. Voisin kyllä sen ehkä hommata ja kattoo onko siellä mitään käyttökelpoista. Nimim. jälleen kerran yksi pitkä ilta.

   Delete
 4. Ne illan viimeiset makuukamarissa vietetyt tunnit on niiin pitkiä ja jostain syystä niin totaalisen kuluttavia että vinkit vaan jakoon! Meidän pikku yöeläin valvoo noin suunnilleen klo 21 - 01 nukahtaen välillä minuutiksi tai kahdeksi syliin ja siitä saman tien havahtuen ja jatkaen taistelua unta vastaan. Syötän, röyhtäytän, kävelytän, laulan, pissautan ja sama alusta. En tiedä mikä siinä nukuttamisessa on niin hankalaa. Eikä tuo kellonaika nyt muuten ole huono valvomisen kannalta mutta työssä käyvän isin kun pitää saada nukkua ihmisten aikaan, niin joudutaan sitten pienen kanssa olla ihan kahdestaan ja yhdessä huoneessa niin pistää itseä ketuttamaan. mur.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sitähän se on! Mulla ei ole (vielä) mitään vinkkejä antaa, mutta toi Vilukissan ehdottama Unihiekkaa etsimässä on luultavasti oikein hyödyllinen kirja. Ja sama juttu - kokemuksia sitten vaan jakoon :)

   Toivottavasti elämä teillä helpottaa nukahtamisen suhteen! Vaunulenkit ulkona ei auta?

   Se on käsittämätöntä miten ihmisen elämässä on kaks elintärkeetä asiaa: syöminen ja nukkuminen. Ja ne molemmat on lapsille usein niin hankalia!

   Delete
  2. Päivällä pieni kyllä nukahtaa vaunuihin sekunneissa jos yksikkö vaan on liikkeessä, mutta olen ollut liian laiska ja mukavuudenhaluinen kokeillakseni sitä illan pimeydessä lokakuisessa kelissä :D

   Eilen meillä taas ähistiin, puhistiin ja heiluteltiin kaikkia raajoja 23 - 01, mutta herättiin vasta 07 (!) ehkä sen iltariehan kestää jos palkintona on noin pitkät unet ..

   Delete
  3. Ahh, mä taas olen niin mukavuudenhaluinen, että unohdan muut nukuttamiskeinot siinä puolen yön aikaan (yleensä viimeistään tuolloin katkeaa tän kamelin selkä) ja lähden (tai lähetän miehen) ulos 5-10min lenkille, ihan vaan että saan lapsen nopeasti unille ja pääsen itekin nukkumaan :) Usein siihen ei enempää tarvita.

   Ja mun ei varmaan pitäisi paljoa valittaa - tänään heräiltiin lapsen kanssa puoli yhdeltätoista. Tai laps koitti vähän heräillä jo aiemmin (puoli ysin aikaan, kun mies alkoi nousta ylös), mutta ruokin sen, suljin silmät sitkeesti ja kohta lapskin lopetti sängyllä touhuamisensa ja sammui :-)

   Delete
  4. Ja siis noin muutenhan laps on siis kyllä heräillyt about kahden tunnin välein yöllä syömään.

   Delete