Tuesday, October 30, 2012

kuukausi 3, päivä 30

Ihanaa, että meidän iltoihin on lasketunut rauha. Tai ainakin pieni rutiininpoikanen. Nyt jo aika monetta iltaa putkeen laps nukahtaa ilman taistelua. Tiedän sen heräävän tässä puolen tunnin kuluessa taas ja sitten luultavasti ei heti nukahda uudestaan, jolloin saa tulla vähäksi aikaa hengailemaan meidän kanssa, kunnes mennään kaikki nukkumaan. Tai sitten se nukahtaa rinnalle ja alottaa kunnon yöunet. Niin tai näin, lopputuloksena kuitenkin selvitään ilman taisteluita yöhön.

Jotka nekin, by the way, menee edelleen (kopkop) aika kivasti.

Tulipa mieleen tossa yks itsenikin yllättänyt juttu. Neuvolaan mennessä toivoin, ettei tarttisi alottaa vielä mitään kiinteiden maistelua. Yhtäkkiä on alkanut tuntua jotenkin tärkeältä saada täysimettää vähintään sinne viiteen kuukauteen saakka, mielummin jopa puolvuotiaaksi. Yhtäkkiä imetys onkin oikeastaan tosi kivaa.

Tai siis onhan se ollut ihan jees kokoajan (heti alkuvaikeuksien jälkeen), mutta ei nyt kuitenkaan ole herättänyt mitään erityisen suuria tuntemuksia. Nyt yhtäkkiä sitä huomaa miten supertyydyttävää on nähdä miten lapsella on hyvä imuote, maitoa tulee ja se vaan sujuu. Niin hyvin!

Sen sijaan lapsparalla on jälleen vähän ärinää ja rutistelua mahassa. Viimeksi äärinät meni about viikossa ohi ja loppupuolella ärinä ei edes ollut enää oikeastaan rutistelua vaan näytti olevan ihan omaksi-huviksi-murinaa. Toivottavasti menee taasen parissa päivässä ohi.

Ärinän lisäksi nyt harjotellaan päristelyä ja ärrää. Hyvin surisee.

Kylvyn jälkeen niin kivaa!


2 comments:

 1. Meille lääkäri totes kolmekk-tarkastuksessa että nelikuukautisena sitten vaan heti soseita peliin. En ruvennut kauheasti edes keskustelemaan asiasta, mutta vastoin hänen mielipidettään meillä odotetaan vähintään siihen asti että kiharapää (nyt 4,5 kk) osoittaa edes jonkinlaista kiinnostusta ruokapuolelle. Ja tod näk lähdemme sormiruokailemaan, eli odotetaan että pieni osaa istua tukevasti. Nyt jo kyllä kaikki tartuttavissa oleva menee kovasti kohti suuta eli sitä ei enää tarvitse odottaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei moi! Oonkin miettinyt mitä teille kuuluu :)

   Joo, siis kannattaa muistaa, että neuvola on neuvola, ei käskylä. Jokainen on itse vastuussa omasta lapsestaan lopulta ja nää kaikki kiinteän alotusajat sun muut vaihtelee jatkuvasti kullonkin vallassa olevan trendin mukaisesti.

   Tässä - kerrankin - sanoisin, että äiti kyllä näkee onko lapsi hyvinvoiva ja oma, reipas, iloinen itsensä, ja kypsä kiinteisiin, vai onko ok vielä odotella vähän.

   Mäkin haluaisin oikeastaan alottaa sormiruokailulla samantein, enkä soseilla, mutta kattotaan :)

   Delete