Monday, October 29, 2012

kuukausi 3, päivä 29

Ostettiin Ikeasta halpoja astioita. Käytiin äänestämässä. Syötiin Chicosissa. Pakattiin lisää muuttolaatikoita. Kävin kasvohoidossa (duunista saatu lahjakortti) ja hairahduin ostamaan kalliin kasvopesuaineen. Autoin kaveria naamiaisasupaniikissa ja laitoin sille Mad Hatter -meikit (joihin se oli ostanut tarvikkeet Stokkalla paniikissa viime tingassa - maksoi satasen(!!)).

Hyppäsin dösään ja menin kaverin juhliin puoleksitoista tunniksi, kunnes hyppäsin taas dösään ja tulin kotiin nukuttamaan lasta. Käytiin Verkkokaupassa hypistelemässä kameroita ja printteriä (jonka aion pian ostaa). Kävin tunnin lenkillä ja seisoin lehtisateessa vaunujen kanssa keskellä vaahterametsää ja olin ihan että wow.

Aika hyvä viikonloppu. Ihan perus. Hyvät yöt on jatkunu hyvinä. Päivätkin on ollu hyviä.

Tänään oli 4kk neuvola sekä neuvolalääkäri. Kaikki hyvin, vaikkakin lapsen (suhteellinen) paino laskusuunnassa. Olivat terkkari ja lekuri molemmat sitä mieltä, että imetyksellä voi kuitenkin jatkaa, katsotaan paino uudestaan ens kuussa. Lapsesta totesivat olevan kehitykseltään pari kuukautta ikäistään edellä tällä hetkellä.

Tässä vielä statsit:
Pituus: 63cm (+3,5cm)
Paino: 5805g (+425g)
Pää: 42cm (+1cm)

Kyselin neuvolassa kaikenlaista, mutta unohdin kysyä kahta asiaa. Ensinnäkin, mitkä on kriteerit siihen, että vaunukopan voi vaihtaa sellaseen istuvampaan versioon?

Tossa meidän Bugaboossa sen istuinosan saa kaadettua aikalailla melkein makuuasentoon (vähän niinkuin näin, paitsi että mielestäni saa vieläkin enemmän takakenoon), joten lapsen ei kai tarvi oikeasti osata kunnolla vielä istua? Ei muuten, mutta toi meidän laps haluaisi selkeästi katsella ympärilleen vaunuista, pelkkä selällään makuu alkaa tuntua tylsältä.

Ja sitten toinen juttu. Miten ihmiset on ratkassu automatkustamisen aurinkoisena päivänä? Jos laps nukkuu, voi kopan päälle heittää liinan suojaamaan suoraan silmiin paistavalta auringolta. Mutta lapsen ollessa hereillä ainakin täällä alkaa kauhea kitinä, kun ei nää ulos. Mitä tehdä, mitä tehdä?


8 comments:

 1. Meillä on tummennetut takalasit. Mut eikö niitä ole sellasia lapsille tarkotettuja auton lasiin imukupilla kiinnitettäviä aurinkosuojia..?

  Puoli-istuvassa asennossa pidettiin matkarattaissa vähän vajaa 5kk iässä. Nyt pidän kyllä taas aina kopassa kun tuli nää pakkaset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, niitä imukupillisiahan on olemassa, mutta musta tuntuu, että niiden peittävyys on kuitenkin vähän heikko ja lisäksi en laittais niitä takalasiin, josta sitä valoa kuitenkin eniten tulee.

   Mietittiin tota lasien tummentamista, mutta mies totesi sen olevan aika iso ja riskialtis homma. Ja kysyi myöskin, että eikö mulle tulis varmastikaan sellanen olo, että tarvitaan kuitenkin jotain lisäsuojaa. Totesin, etten luultavasti uskoisi sen riittävän, mutta pitäis päästä vähän kokeilemaan..

   Me siirryttiin nyt puoli-istuvaan (tosin pidin ihan makuullaan) ja hyvin näytti nukkuvan siinä. En muistanu taaskaan kysyä lupaa neuvolasta... Tohon pitäisi kyllä hankkia lämpöpussi. Nyt oli suojana semmonen Lindexin toppa-pussi.

   Delete
 2. Meillä on tuollainen ikkunaan kiinnitettävä suoja, mutta aina se aurinko onnistuu häikäisemään jostain nurkasta silti. :( Meilläkin on siis tuo sama ongelma aina. Tahtoo nähdä, mutta ei tykkää auringon häikäisystä.

  Nyt ymmärrän, miksi meidän neuvolatäti sanoi 5 kk neuvolassa, että ei ole tullut paljon pituutta, mutta ei haittaa. Nimittäin 4-5 kk oli tullut 1,1 cm lisää. Tosin pituutta pojalla on nyt jo 68,2 cm.

  Meillä ainakin annettiin lupa syöttää sosetta syöttötuolissa tyynyillä tukien. Pitää kuulemma tosi hyvin jo selkäänsä. Eiköhän tuollainen puolimakuu-asento ole ok, kun saahan sitä sitterissäkin istua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, aivan. Kiinnitettävät suojat ei tunnut kauhean hyödyllisiltä..

   Meidänkin neuvolatypy arveli, että seuraavan kuun aikana luultavasti kertyy enemmän painoa kun pituutta, että nää vähän vuorottelee usein.

   Saitteko te siis luvan syödä syöttötuolissa (tyynyillä tukien) jo 4-kuisena? Vai siis nyt 5kk neuvolassa?

   Delete
  2. 5 kk neuvolassa antoi luvan. Tosin kerroin tehneeni niin jo jonkin aikaa ja sanoi että ihan ok. Sanoi että poika istuu jo tosi hyvin. Kokeilin syöttää poikaa sohvalla tyynyillä tukien puoli-istuvassa asennossa, mutta aina ne tyynyt liikkuvat ja poika heilui minkä kerkesi. Kokeilin sitten syöttötuolia ja totesin että ihan hyvältä näyttää, eikä poika tunnu millään tavalla kärsivän. Istuu selkä suorana ryhdikkäänä ja odottaa suu auki kuin linnunpoika. :) Meillä oli sellainen Mamas&Papas keinuva sitteri, jossa oli katos päällä, joten siinä ei pystynyt syöttämään. (Annettiin se jo kiertoon miehen siskolle, kun meidän poika ei siinä enää viihtynyt keinumassa.) Muutenhan olisin toki syöttänyt sitterissä. Turvakaukaloakin kyllä vähän harkitsin, mutta poika alkaa heti kiemurrella, kun hänet laittaa siihen, joten valjailla olisi pitänyt raukka siihen kiinnittää.

   Delete
  3. Mekin saatiin nyt sitten neuvolasta lupa :) (muistin vihdoin perjantaina soittaa sinne) Melko varovaisesti kyllä antoi, haluavat varmaan vaan tosi paljon varmistella, ettei äidit sitten istuta niitä lapsiaan liikaa ja liian aikasin.

   Hieno homma, että teillä selkä jo pysyy niin hyvin suorana! Ja ihana vertaus, kuin linnunpoika <3 :)

   Mut joo, toi on kyllä tosiaan kanssa asia, jota pitää alkaa miettiä sitä mukaa jos meinaa alkaa kiinteitä syöttää.

   Delete
 3. Tää on kyllä jännä, kuinka nuo neuvot vaihtelee riippuen ainoastaan siitä kuka sattuu olemaan terkkarina ja lääkärinä. Meillä oli 2 viikkoo sit neuvolakääkäri ja myös meidän lapsukaisen suhteellunen paino oli laskussa. 5900g ja 61,5cm. Oli just ollu kipeenä 2vk jonka mainitsin ja itse epäilin asian johtuvan siitä ja myös siitä, että on koko ajan liikkeessä. Silti kävi "käsky" aloittaa kiinteät. En olis itse halunnut ja kysyin vielä että onko ihan välttämätöntä. Lääkärin mielestä oli...no, täällä ollaan nyt sit aloiteltu ja massukipuiltu :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi ei :( Meillä tosiaan sekä terkka, että lääkäri oli samaa mieltä, ettei kiinteitä vielä tarvi, vaan katsotaan mikä tilanne ens kuussa.

   No, tän perusteella voinet itse käyttää vähän harkintaa, neuvola on kuitenkin neuvola, ei käskylä :) Ja ehkä voit alottaa kiinteät esim. antamalla yhden mustikan päivässä!

   Delete