Wednesday, October 3, 2012

kuukausi 3, päivä 3

Lapsella on alkanu ikenet kutista. Hän mutristelee, imeskelee, nuolee pandan jalkoja ja näyttää jatkuvasta siltä kuin pureskelisi purkkaa. Yritin käydä kaupasta ostamassa purulelua lapselle edellisen hajottua steriloinnissa (nesteet tuli pihalle, emme yrittäneet laittaa takaisin). Kauppareissu oli kuitenkin huono: laps heräsi vaunuissa ennen aikojaan, eikä hienosti uudistetussa S-Marketissa ollut puruleluja. Ostin sitten jätskiä. Itselleni.

Käytiin muskarissa, edellinen viikko jäi kodinehostuksen takia välistä. Kaikki hämmästelivät miten paljon laps on kasvanut ja onhan se! Henkistä sekä fyysistä kasvua. Laps pääsikin oikein näyttämään miten hienosti osasi ottaa marakassista kiinni! Ei ihan rytmissä vielä pysynyt, mutta marakassi oli kuin liimattuna kädessä ja mä vähän avitin soittamisessa. Hyvä laps!

Ilta ei sen sijaan mennyt niin hienosti. Jäin juttelemaan muskarin jälkeen vähän liian pitkäksi aikaa yhden tosi kivan äidin kanssa ja meinasin myöhästyä tanssiopetuksesta. Laps nukkui ja totesin miehelle läpsyessämme vaihtoa, että lapsella on sitten nälkä kun se herää. Varaudu.

Tanssitunnin päätteeksi puhelimessa oli viesti 'Kumpikaan lapsista ei syö...' ja puhelin soi. Sydän pysähtyi hetkeksi, kun ensin kuului sekunnin pelkkää lapsen rääkymistä ja hetken kuluttua miehen ääni 'lapsella on vähän ikävä sua'. Mies oli tanssipaikan ulkopuolella odottamassa nälkäinen ja kyynelistä märkä lapsi sylissään. Laps on alkanut kieltäytyä pullosta, vaikka tarjolla olisi pumpattuakin maitoa. Ainakin isän tarjoamana.

Ja juuri kun olin päässyt sille kivalle äidille kehumasta, että meillä sentään pumpattu pullomaito maistuu (kun heillä ei sekään).

Imetin autossa, tultiin kotiin ja vähän myöhemmin yritin ruokkia lasta pumpatulla pullomaidolla. Hetken kitinän jälkeen maistui jotenkuten. Mies yritti, laps alkoi huutaa. Eikä sen jälkeen kelvannut enää munkaan tarjoamana. Äh. En nyt aio luovuttaa vielä, viikonloppuna hoidossa oli maistunut oikein hyvin!

Ja tekstariin viitaten, täällä oli myöskin kipeä pupu, joka ei syönyt. Ehdin jo kuluttaa 12e soittamalla pieneläinklinikan päivystykseen (siis 2,02e/min!!). Onneksi odotettiin kuitenkin hetki ennen lähtöä - pupu tokeni, alkoi syödä ja täällä tipahti taas pari vuorta sydämiltä.

Tähän loppuun vielä yksi pakollinen itsestäänselvyys: siellä on kuulkaa syksy.

No comments:

Post a Comment