Thursday, May 23, 2013

kuukausi 10, päivä 23

Se on jännää mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän vanhemmoituu. Ja nyt puhun tietenkin itsestäni. Sitä alkaa löytyä kaikenlaisia mielipiteitä ja ohjeita ja ideologioita, jotka tuntuu puolustuksen arvoisilta ja siltä, että kyllä tästä varmaan kannattaisi ottaa kantaa Facebookissa. Äiti-blogien kommenteissa. Hesarin keskustelupalstalla. Kaksplussan foorumeilla.

Mun on pakko myöntää, että joudun ihan tosissani yrittämään, että tajuan milloin ei vaan kannata. Kuinkahan monta kertaa sitä on tullut kirjotettua kommentti, muokattua sitä vielä monta kertaa ja lopulta onneks järki on havahtunut unestaan ja pistänyt sormet askelpalauttimelle. Ja siitä huolimatta joskus lipsahtaa.

Äiti on äidille niin usein susi (ei oo varmasti eka kerta, kun tämän totean). Tavallaan on vaikea tajuta miksi, mutta tavallaan oon alkanut ymmärtää. Ainakin omalta osaltani pahimpia vaaratilanteita syntyy paikoissa, joissa päädyn uskomaan, että siellä jossain jonkun lapsi kärsii (koska vanhempi toimii erilaisin keinoin, kuin mitä itse tekisin). Again, yleensä yritän olla hiljaa. Joskus vahingossa lipsahtaa sormi send-nappulalle.

Yksi (vielä toistaseksi) lapseton kaveri oli hirveän helpottunut kuullessaan, että urpoimmatkin kommentit saattaa lähteä hädästä 'pelastaa' joku lapsi siellä jossain, eikä vain puhtaasti tarpeesta olla penseä, ilkeä, ylimielinen ja kaikin tavoin ääliö. Toki näitä jälkimmäisiäkin kommentteja on. Ja juurikin tämän takia kyllä jokainen, joka menee kaksplussan foorumeille kysymään neuvoa, oikeasti vain kerjää verta nenästään. Ei ole taatusti yhtä ainutta viestiketjua, jossa vastaajat olis osannu olla asiallisia.

Harmillisesti mulla ei ollut tähän mitään hyvää ratkasua tai loppukaneettia. Kunhan pohdiskelin jännää ilmiötä.

In other news: laps on oppinut riisumaan housut jalastaan. Ja vieläpä ihan silmänräpäyksessä. Mies kertoi, ei tarvinnu kuin sekunneiksi katse kääntää ja kas, laps kipittää leveästi hymyillen byysat handussa.

Ostettiin muuten ruohonleikkuri. Viikon hauskimmat viisi minuuttia kului kuva-arvoituksia ratkoessa.

Ilmeisesti joillekin nämä hieroglyfit on selviä. Meille ei. 


5 comments:

 1. Ui kuva-arvoituksia!

  Ylärivi

  1. Varoitus
  2. Selkeästi jonkinlainen tanssikoreografia. Jalka eteen, lantio taakse ja sitten eteen, käsi taakse ja ylös.
  3. Jos sormi on päässyt hukkumaan, kynällä voi piirtää uuden.

  Alarivi

  1. Piilota uusin Dan Brown vähintään kahden pornolehden taakse.
  2. Interaktio mustan monoliitin kanssa suotavaa
  3. Nyt tuli vaikea. Ilmeisesti rannekorut kielletty.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa, noin suurinpiirtein :D

   Delete
 2. Voi laps, tuo housut jalasta pois on hauska! Onneksi on kesä :) Rantautuukohan tuo(kin) taito meillekin jossain vaiheessa, voin hyvin kuvitella tilanteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä vihdoin näin miten ne farkut lähti: ensin alaspäin katsovaan koiraan (meidän laps joogaa??) ja siitä poljetaan lahkeita, kunnes housut on nilkoissa. Sit vaan astutaan pois :D

   Delete
  2. Hahhahaa, hyvä laps! :D

   Delete